Kartal’da “AGON” Grubundan Dans Gösterileri…

Yayın: 14:19 - 04.09.2009
Güncelleme: 14:19 - 04.09.2009

Kartal Belediyesi Kültür Sanat Festivali’nde, AGON Halk Dansları Grubu gösterileri ile Kartalları coşturdu. Birbirinden değişik gösterilerin arasında İspanyol dans ekibinin gösterileri büyük ilgi gördü. AGON Grubu, gösteriler öncesi Kartal merkezinden festival alanına yaptığı yürüyüşle halktan büyük ilgi gördü.

Kartal Festivali tüm coşkusuyla devam ederken kısa adı AGON olan “Anadolu Geleneksel Halk Oyunları Derneği”  Kartal Meydanında sergilediği çok çeşitli danslarla alanı adeta karnavala çevirdi. Agon Halk Dansları Grubu’nun 150 kişiden fazla üyesiyle, Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nden başlayıp Festival alanında sona eren davul zurnalı, dans kıyafetli yürüyüşü alkışlar ve ıslıklarla geçti. Yer yer dans eden ve ellerinde meşalelerle Kartal Meydanı’na yürüyen gruba Kartallılar da eşlik ettiler. Grubun gösterilerinden önce sahne alan Türk Halk Müziği Sanatçısı Aynur Güneş’in söylediği türkülerin ardından sahne alan grup, sergiledikleri çeşitli danslarla meydanda görsel bir zenginlik oluşturdular. AGON gösterilerde; tango, salsa, oryantal, horon, halay, kolbastı, zeybek, gibi hem ülkemizden hem de dünyadan çok çeşitli dansları ustalıkla sergilediler. Yerli ve yabacı dansçıların da olduğu gösterilerde, özellikle İspanyol dansçıların ikili gösterisi uzun süre alkış aldı.

Gösteri sonunda sahneye çıkan Kartal Belediye Başkan yardımcısı Orhan İspekter, AGON Grubu’na teşekkür ederek Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına, bir Kartal maketi hediye etti. Grup adına söz alan konuşmacı da, böyle güzel bir festivalde yer aldıkları için duydukları memnuniyeti ifade etti.

 

 

Exit mobile version