Engelli Vatandaşlarımıza Her Türlü Desteği Sağlayacağız

Yayın: 07:16 - 07.12.2011
Güncelleme: 07:16 - 07.12.2011

3 Aralık Dünya Engelliler İdris Güllüce Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Akasya Durağı dizisi oyuncularının da katıldığı etkinlikte, Tuzla Vala Gedik İlköğretim Okulu öğrencileri sahne gösterileriyle büyük beğeni topladı. Programda “Erişilebilir Tuzla” projesi hakkında bilgi veren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı Tuzla’daki engelli vatandaşların toplumsal yaşama tam ve etkin katılabilmesi için her türlü desteği sağlayacaklarını belirtti.

Tuzla Vala Gedik İlköğretim Okulu öğrencileri 3 Aralık Dünya Engelliler nedeniyle İdris Güllüce Kültür Merkezinde program düzenledi. Okul Müdürü Cemil Yazıcı’nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla başlayan program, engelli öğrencilerin sahne gösterileriyle devam etti. Dans gösterisi, şiir dinletisi ve tiyatro oyunu sergileyen engelli öğrencilerin sahne performansları izleyiciler tarafından bol alkış aldı.

Engelsiz Tuzla Çalışmamız Devam Ediyor

Programda kapanış konuşmasını yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı “Bir kentin, bölgenin medeniyet ölçüsünün o kentteki özürlülerin kenti ve imkanlarını kullanabilmesiyle orantılıdır” dedi. Tuzla Belediyesi her fırsatta engelli vatandaşlarımızın yanında olduğunu belirten Başkan Yazıcı kamu kurumları, eğitim kurumları ve sağlık kuruluşları binalarının ‘Erişilebilir Tuzla’ projesiyle engellilere yönelik iyileştireceklerini söyledi. Tuzla Kaymakamlığı ve Tuzla Belediyesi’nin ortaklaşa yürüteceği projeye, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü’nün de iştirakçi olarak destek vereceğini belirten Başkan Yazıcı “ Erişilebilir Tuzla Projesi, engelli bireylere mekansal erişim sağladığında, onların yardıma muhtaç değil, herkesle eşit haklara sahip bireyler olduğunu gösterecek” dedi. Erişilebilir Tuzla Projesinin 12 ayda tamamlanacağını söyleyen Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, proje maliyetinin ise  1. Milyon 1230 bin TL olduğunu belirtti.

Exit mobile version