SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Mehmet Akif Ersoy Tuzla’da Anıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Tuzla Kaymakamlığı, Tuzla Belediyesi,  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Anadolu Eğitimciler Derneği işbirliği ile düzenlenen Mehmet Akif Ersoy’u AN(L)IYORUZ’ adlı etkinlikler, Türk Sanat Müziği sanatçısı Ertuğrul Erkişi’nin Safahat albümünden seslendirdiği eserlerle sona erdi. Konferans, şiir dinletisi, tiyatro, skeçler, sinevizyon gösterisi ve sergilerin yer aldığı etkinliklere, 3 günde 7.bin’i aşkın misafir ziyaret etti.

2011 Mehmet Akif Yılı kapsamında, “Mehmet Akif Ersoy’u An(L)ıyoruz” başlığı ile düzenlenen etkinlikler İdris Güllüce Kültür Merkezinde gerçekleşti. Yazar Vehbi Vakkasoğlu’nun açılış konferansı ile başlayan etkinliklerde  Ahmet Yenilmez’in sahnelediği “Safahat Tiyatrosu”,  Ney dinletileri,  Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve mücadelesini anlatan sinevizyon ve Tuzlalı öğrencilerin sahneledikleri, Milli Şairimizin hayatından kesitler aktaran kısa oyunlar yer aldı.

SALON DOLDU TAŞTI

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatını ve kişiliğini anlatan bir konferan veren yazar Vehbi Vakkasoğlu, “Mehmet Akif’i anmaya değil, anlamaya ve kendimize örnek almaya ihtiyacımız var” şeklinde konuştu. Vakkasoğlu, Milli Şairimizi Mehmet Akif Ersoy’u, “Ahlak ve karakterin zirvesi” olarak tanımladı.

Ben şairimize Akif veya Akif Bey diyemiyorum. Akif Dede demeyi tercih ediyorum diyen Yazar Vehbi Vakkasoğlu  “O, bizim dedemizdir. Akif Dede, anılmaya ihtiyacı olan bir insan değildir. Ahlak ve karakter bakımından zirvede yaşamış örnek bir insan olarak yaşadı ve gitti. Öbür tarafta mükafatını elbette görüyordur. Ancak bizim O’nu anlamaya ve kendimize örnek almaya ihtiyacımız var. Gençlere sesleniyorum: Akif Dedeyi örnek alsanız, dedelerinizi üçleseniz yolunuz aydınlık olacaktır” dedi.

Etkinlikler kapsamında Safahat adlı tiyatro oyununu sergileyen sanatçı Ahmet Yenilmez izleyenlere seyir dolu dakikalar yaşattı. Yoğun ilginin olduğu tiyatro oyununda,şairin edebi kimliği, örnek kişiliği, ahlaki değerlere bağlılığı vurgulanırken, Ersoy’un sıkıntı ve yokluklar içinde geçen ömrünün anlatıldığı tiyatro oyununu, programa katılan izleyiciler büyük bir beğeniyle izledi.

Tiyatro oyununun sonunda kendisine verilen çiçeği kabul etmeyen Ahmet Yenilmez “ Tiyatro oyunculuğu yaşamımda bir gün olsun çiçek kabul etmedim. Bu çiçeği kardeşi askerde olan birine verelim” diyerek salonda abisi asker olan kız çocuğuna çiçeği takdim etti.

Öğrenciler Safahat Olduİdris Güllüce Kültür Merkezi’nde 3 gün süren etkinliklere 5 ayrı sahnede gün boyu kısa hikayeler sahneleyen öğrenciler, seyredenler tarafından büyük beğeni ile karşılandı. Oyunlarda, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatında önemli yer alan bölümler sahneleniyor. Akif’in, “Bülbül” şiirini anlatan hikaye, Tuzla Behiye Dr. Nevhiz Işıl Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından, “Çanakkale Şehitlerine” isimli eserini kaleme aldığı El-Muazzam Tren İstasyonu, Barış Manço İlköğretim Okulu ve Tuzla Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri tarafından, “Çay Saati” isimli oyun Evliya Çelebi İlköğretim Okulu ve Tuzla Halil Türkkan İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından, “Taceddin Dergahı” oyunu Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu ve Tuzla Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından “Hasbihal” isimli oyun ise Yunus Emre İlköğretim Okulu ve Orhanlı Lisesi öğrencileri tarafından sahnelendi.

Etkinlikleri takip eden öğrenciler daha sonra Mehmet Akif Ersoy maketi ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Akif’in Yaşamı Nasıl Bir Gelenekten Geldiğimizin Örneğidir

Mehmet Akif  Ersoy’u Anma etkinliklerinde konuşma yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı 2011 Mehmet Akif Yılı kapsamında yıl boyunca birçok etkinlik düzenlediklerini ifade etti. Mehmet Akif Ersoy’un vatanına aşk derecesinde bağlı olduğunu, eserleriyle Türk şiirinin gururu olduğunu vurgulayan Başkan Yazıcı “çocuklarımıza ve gençlerimize Akif’i anlatmalı, eserlerini okutmaya teşvik etmeliyiz” dedi. Çanakkale Zaferinin ruhunun, Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine yazdığı şiirle anlaşılacağını belirten Başkan Yazıcı, “Nasıl bir gelenekten geldiğimizi, peygamber sevgisiyle çocuklarımızı nasıl büyüteceğimizi İstiklal şairimizin mısralarında çok rahat görebiliriz” dedi.

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio