SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Karyapsan A.Ş.’nin sermayesi 10 milyon TL oldu!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi Aralık ayı son birleşimi Meclis 1. Başkan vekili Tamer Özdemir’in başkanlığında toplandı. Bir önceki toplantıya oranla, rahat bir şekilde belediye meclisini başarı ile yöneten, nabza göre şerbet veren Özdemir, zaman zaman sertleşen ortamı yumuşattı. Tam 33 konuşmanın yapıldığı Kartal Belediye Meclisi’nin Aralık ayı toplantısının en önemli maddesi Karyapsan A.Ş.’nın sermayesinin artırılması görüşmesinde yaşandı.

*Karyapsan A.Ş. nin sermayesi 10 Milyon TL. ye çıkarıldı.

*Kartal’da bulunan büfe ve çay ocaklarının KEDEV’e bağlanma talebi geri çekildi.

Kartal Belediyesi tüm parklarda ve Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi (YKYM)’de bulunan kafeterya çay ocaklarını meclis kararıyla Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDEV)’e vermek talebiyle meclis gündemine alınmıştı.

AK Partili üyelerin Karyapsan A.Ş.’nin sermaye artırım görüşmesini önlemek için çok büyük çaba sarf ettikleri görüldü. Özellikle AK parti üyelerinin tecrübeli isimleri Ekonomi uzmanı Ebubekir Taşyürek, ticaret kanunları ile ilgili maddeleri bir bir sıralayarak Karyapsan A.Ş.’nin sermaye artırımı ile ilgili talebin meclisten geçtiği takdirde sıkıntılara neden olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Meclis kararıyla Karyapsan A.Ş.’nin sermayesi, beş milyon’dan on milyona çıkartılması talebi oya sunuldu. Yapılan oylamada Karyapsan A.Ş.’nin istediği oldu ve CHP’li üyelerin oy çokluğu ile meclisten geçirilen Karyapsan A.Ş.’nin sermaye artırımı muhalefetin red oylarına karşılık meclisten geçti.

Sokak köpekleri ve deprem tedbirleri konuşuldu!

Bu arada gündem dışı ve gündem içi yapılan görüşme ve konuşmalarında, Kartal’ın en önemli iki sorunu haline dönüşen Olası Marmara Depremi ve Sokak Köpekleri ile ilgili farklı konuşmalar Aralık ayı son meclis toplantısına adeta damgasını vurmuş oldu.

Kartal Belediyesi CHP’li Meclis üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı mimar Osman Güdü’nün olası bir depremde Kartal’ın yerle bir olmaması için gerekli önlemlerin alınması doğrultusunda yapmış olduğu görüntülü sunum dikkat çekti. Yoğun yapılaşmanın yaşandığı E- 5 karayolunun üstünde çekmiş olduğu fotoğraflarla konuya bilimsellik katan Osman Güdü’nün mutlaka dikkate alınması gereken ve bir uyarı niteliğinde olan açıklamalarını ayrı bir bölüm olarak hafta sonunda kamuoyuna açıklayacağız.

Demirci: “köpek barınağına destek olun!

Bu arada Kartal’ın bir başka önemli konusu haline gelen ve insanlara saldırmaya başlayan sokak köpekleri ile ilgili tehlikeli gelişmeleri dile getiren CHP’li İmkan Demirci,” Uğur Mumcu Mahallesi’nde çocuklar köpeklerin korkusundan okullarına gidemez oldu.

Uğur Mumcu Mahallesi sakinleri köpeklerden çok rahatsız!

Lütfen Köpek Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili projeye destek verin ve sokak köpekleri konusunu tehlike olmaktan çıkartalım. Yoksa Uğur Mumcu Mahallesi ve civarında çok büyük köpek katliamları başlayabilir.

Böyle bir katliam başlarsa bununda sorumlusu AK partili meclis üyeleri olacak” şeklindeki eleştirisi bir anda belediye meclisini gerdi. Özdemir’in yoğun çabası sonuncunda taraftarlar zorlukla yatıştırıldı.

Taşyürek, Karyapsan A.Ş. nin sermaye artırımını doğru bulmuyoruz!

Aralık ayı meclis toplantısının ilk konuşmasını AK partili meclis üyesi Ebubekir Taşyürek yaptı ve “ Gündemimizin 1. Maddesinde bulunan Kartal Belediyesi’nin iştiraki olan Karyapsan A.Ş.’nin sermaye artırımı ile ilişkin muhalefet görüşlerimi açıklamak üzere huzurunuzdayım.

Sermaye artırımı serbest piyasa şartlarında faaliyette bulunan bütün şirketlerin en tabii hakkıdır. İhtiyaç olduğunda, Türk Ticaret Yasasının verdiği izne göre, tabi hükümlere göre elbette ki sermaye arttırılabilir.

Bunun için hiçbir şey denilemez ama söz konusu olan buradaki sahipliğinin büyük bir kısmının Kartal Belediyesi’nin dolayısıyla ve Kartal halkının oluşturduğu bir sermaye şirketi olunca bununla ilgili çok dikkatli olunması ve önemle değerlendirmelerle yapılması gerektiğini düşünmekteyim. Karyapsan A,Ş. İle ilgili ve yine bu meclisimizde 19 Ocak 2010 tarihinde tescil edilen bir kararla Karyapsan A.Ş.’nin sermayesi 200 bin TL’den 5 milyon TL’ye çıkarılmıştır” hatırlatması yaptı.

“ Elimizde şirket bilançoları yok”

Taşyürek, şöyle devam etti: “  Biz o zamanda bunun sebeplerini sormuştuk. Yani şu anda elimde Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi var.  O gazetede bu bilgiler mevcut 200 bin liralık sermaye 5 milyon TL’ye çıkarılmış. Yani 2010 yılının Ocak ayında sermaye 4 nokta 8 milyon TL arttırılmış.

Nasıl bir yönetim sergilenmiş se ve aradan geçen süre içerisinde tekrar, yeniden meclisimizin gündemine + bir 5 milyon TL’lik daha sermaye artışıyla bu şekil gelmiştir. Gönül isterdi ki, elimde şirketin bilançoları olsun. Ona göre bu konuda yorum yapabilelim bu konuda yetkili bir arkadaşınız olarak. Size daha detaylı bilgiler vermek isterdim ama maalesef bize sunulan belge ve bilgilerin ekinde böyle bir şey yok. Şirketin en son bir izahı da yok.

Yani Karyapsan A.Ş.’nin ekonomik durumunu, alacaklarını, borçlarını gösteren bir şeyde yok. Böyle bir bilanço tarafımıza sunulmadı. Sunulsaydı ben onun detay bilgilerini size sunardım demek ki 5 milyon TL’lık bir borçlanma ve sermaye artırımı talep edildiğine göre, demek ki daha önceki sermaye tüketildi.” İfadesini kullandı.

Taşyürek, “  Böyle bir sermaye kalmadı o yüzden de bizden yeni bir sermaye artışı talep  ediyor arkadaşlarımız diye, bu şirketin yönetimi ve dolayısıyla belediyemiz böyle bir sermaye talep ediyor diye düşünebiliriz. Bunun dışında Karyapsan A.Ş. ile ilgili önemli bir noktayı daha sizinle paylaşmak isterim.

Bildiğiniz gibi 2010 yılı denetim komisyonu çok ciddi bir çalışma yaparak belediyemizin bütün mali işleriyle ilgili çalışmalar yapmıştı ve bizi denetim raporuna bağlamıştı. Bu denetim komisyonu raporunda, şu anda 0 belgelerde benim elimde mevcut. Denetim komisyonu raporunda biz orda şunu gördük. Kartal Belediyesi’nin yanlış hatırlamıyorsam, yanlışım varsa lütfen arkadaşlarım düzeltsinler.

En büyük ihalesi Kartal Belediyesi’nce yapılan en büyük ihale Kartal belediyesi   çeşitli mahallelerde  asfalt kaplama ve asfalt yama yapılması işiydi. Ve bu iş Kartal Belediyesi’nce açılan ihale sonuncunda Karyapsan Kartal Yapı Sanayi ve Ticaret A.Ş. isimli şirketimize yapılan ihale sonunda verilmiştir. Şu anda ihale ilgili bilgiler benim elimde mevcut.

Hatta bir ileri adımını da sizlere söyleyeyim. Söz konusu şirketimiz alt firma olarak Aydınlar, Mobilya-İnşaat kömür filan gibi bir alt taşerona bu işlerin bir kısmını yaptıracağına dair de Fen İşleri müdürlüğümüze bir yazı vermişti.’ denetim raporunda ne alakası var diyeceksiniz sermaye artırımı ile ilgili bu konunun’ Denetim Komisyonu Raporumuz da  çok ciddi bir tespit yaptık.

Bu tespitte şuydu; Kartal belediyesi çeşitli mahallelerde Asfalt kaplama ve Yama  işi ihale dosyasında yapılan incelemelerde fahiş fiyatla alım yapıldığı tespit edilmiştir. Yaptığımız çalışmalarda Kartal Belediyesi’nin Karyapsan A.Ş. den 09.04. 2020 tarihinde 85 bin Tl TON bedeli ile satın aldığı halde 13.05 2010 tarihinde ki İHALE sonuncunda 121 nokta 73 TL son bedelle satın alınmıştır.” Denilmiş ve buna dönük bir takım hesaplamalardan sonra, komşu belediyelerden ve İstanbul’da Asfalt işini yapan kurumlardan örnekler alınarak, mukayese edilmiş ve sonuçta 3 nokta 8 milyon TL’lik bir KAMU zararının oluştuğu noktasında biz görüş belirtmiştik.

Hatta Sayın Başkanımız, bu konu ile ilgili bir takım BASIN Yayın Organlarına açıklamalar yapmış. Evvelce de hatırlatmıştık bir takım şeyleri konuşamıyoruz, BASIN yoluyla konuşuyoruz. Orda yapmış olduğu açıklamalarda demişti ki’ Sonuçta verdiğim yer sonuçta Karyapsan başka bir yere vermedim gibide böyle bir savunma yapmıştı, Sayın Başkan. Ne oldu? Oradan 3 nokta 8 milyon TL yüksek bir fiyatla Karyapsan A.Ş.’ye ve bir Finansman sağlamıştık, biz” Yorumunu yaptı.

Neden sermaye artırılıyor, anlayan varsa bana anlatsın!

Taşyürek, şöyle devam etti: “  Ben anlamıyorum bu gün yeniden sermaye artırımı noktasına geldik. Eğer anlayan varsa lütfen bana anlatsın bu işlerden anlayan TEKNİK bir arkadaşınız olarak, özellikle burada görev yapan Yönetim kurulu üyesi. Yani Karyapsan A.Ş.’de görev yapan arkadaşlarımız var içimizde. Zannedersem İmkan Bey, Başkan vekilidir ben bir arkadaşınız olarak size bu arkadaşlarıma ve İmkan Bey’e de hatırlatırım.

Şirketin öz varlığı erimiş ise tasfiye edilsin!

Türk Ticaret Kanunu’nun 324. Maddesi çok ciddi bir maddedir. Eğer bu şirket ilk verdiğim sermaye artırımıdır. 5 milyon TL’yi eritmişse yani PARA kalmamışsa demek ki öz varlığını eritmiş demektir, dolaylı olarak. Başka bir ifadeyle oradaki yönetim kurulu üyeleri, denetim kurulu üyeleri acilen Ticaret Mahkemesine müracaat edip Şirketin tasfiyesini istemekle mükelleftirler.

Yoksa bununla ilgili çok ciddi hem ticaret kanununda hem İcra-İflaz Kanununda hem diğer ceza önerge hukukunda çok ciddi sorumlulukları vardır. Buradan size altını çizerek hatırlatıyorum. Bunun dışında başka bir şey daha var biz buradan yarın bu sermaye artırımını geçirip bu ticari ve hukuki cezai muayedeleri dikkate almadan yaparsanız eğer yarın inanın bildiğiniz gibi Sayıştay Kanununa, Sayıştay yasasına eklenen maddeyle, belediye iştirakleri de Sayıştay denetimlerine tabidir.

Ayrıca onlarda bu hükümleri denetleyeceklerdir. “Bugün biz buradan geçiririz bir şey olmadı” demeyin Yarın patlamaya hazır bir BOMBA olarak Allah korusun bize ve evlatlarımıza ciddi sorumluluk olarak dönebilir. O yüzden bu konunun bir arkadaşınız olarak ve hayatının bir bölümünü tüketen bir arkadaşınız olarak TAVSİYEM lütfen bu önerilerimi dikkate alın, bence şu anda gündemimize gelen görüştüğümüz konunun çok ciddiyetini göremiyorum.” Şeklindeki görüşüne rağmen oylaması yapılan Karyapsan A.Ş.’nin sermayesi 10 milyon TL olarak CHP’li meclis üyelerinin OY çokluğu ile kabul edildi.

Daha sonra söz alan CHP’li ve AK partili meclis üyeleri gündem içi ve gündem dışı konuşmalarla görüşülmekte olan maddeleri tartıştılar. İlgili maddelerin tamamı CHP’li üyelerin OY çokluğu ile kabul edildi, bir kısmı da ilgili komisyonlara havalesi yapıldı.

Fethi Satıcı

İlgili Haberler

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]