Beş mahallenin derdine deva olacak

Yayın: 09:35 - 13.12.2011
Güncelleme: 09:35 - 13.12.2011

Beş mahallenin trafik sorununa çözüm üretecek olan Esenyalı Köprülü Kavşak inşaatı Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin’in girişimleri ile başladı. Kavşak bittiğinde başta Esenyalı olmak üzere Güzelyalı, Fatih, Orhangazi ve Ahmet Yesevi Mahallelerinden Gebze istikametine zaman kaybetmeden gidebilecek.

Yıllardır Esenyalı ve çevresindeki mahallerin ortak sorunu olan E-5 karayolu bağlantısında artık çözüme az kaldı. Öncelikli olarak Esenyalı Mahallesinin sorununu çözecek olan Esenyalı Köprülü Kavşak projesiyle Güzelyalı, Fatih, Orhangazi ve Ahmet Yesevi Mahallelerindeki sürücülerde faydalanacak. Mevcut haliyle E-5 karayolunun sadece Kadıköy istikametine sorunsuz bağlanan sürücüler yeni yapılan kavşakla birlikte Gebze istikametine bağlanmak için İçmeler ve Güzelyalı köprüsünü kullanmadan direkt Esenyalı Köprülü kavşağını kullanarak E-5 karayoluna bağlanacak.

 

Kavşakla birlikte sürücüler tasarruf edecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan kavşak çalışması kısa bir zaman sonra tamamlanarak hizmete girecek. Kavşak projesinin ve inşaatının başlamasında rol oynayan Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, ilçenin birçok noktasında yapılan iyileştirmelerle Pendik’te sürücülerin konforlu ve sorunsuz seyahat etmelerini hedeflediklerini söyledi. Projenin tamamlanmasıyla birlikte E-5 karayolunun her iki yönüne sorunsuz bağlantı sağlanacak. Ayrıca gereksiz kat edilen mesafede önlenerek sürücüler tasarruf sağlayacak. Mahalleli ise yapımına başlanan kavşak çalışmasından dolayı hayli memnun! Esnaf ve vatandaşlar astıkları afişlerle başta İstanbul Büyükşehir Belediyesine ve Pendik Belediyesine teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdi.

 

Exit mobile version