SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Bakan Yıldırım’ın Tuzla ziyareti

Yayınlanma:
ABONE OL

Tuzla’yı ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Denizcilik Fakültesi bünyesinde yapılan ve kendi adını taşıyan öğrenci yurdunun açılışını yaptı. Açılışın ardından geleneksel balık günü etkinliklerine katılan Bakan Yıldırım, Tuzla’da hizmetlerin gerçekleşmesinde, her aşamada sorun çözen, yapıcı olan bir rol üstlenen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Tuzla’daki İTÜ Denizcilik Fakültesi Yerleşkesi’nde hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılan ve kendi adını taşıyan yurdun açılışında konuşan Yıldırım, aile kavramının Türkiye’de çok önemli olduğuna vurgu yaparak, bunun Türk milletinin en büyük gurur kaynaklarından birini teşkil ettiğini söyledi.

Yıldırım, aile yapısında geleneklere, büyük ve küçük ilişkisine büyük önem verildiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

“İşte burada bir aile fotoğrafı görüyorsunuz. Bu fotoğrafta denizciler ailesi vardır. Denizcilik gelenek ve görenek demektir. Denizcilikte ağabey ve kardeş ilişkisi vardır. İşte bu yurt unutulmaya başlamış ağabey-kardeş ilişkisini, denize gitmeden denizciliği anlatan bir eser olacaktır. Bunun için önemsiyorum. Emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum. Bu yurt, ortak çalışmanın ve dayanışmanın bir ürünüdür. 614 öğrenci kapasiteli bu yurt, hayırsever denizcilerimizin ve denizciliğe gönül veren kişilerin gayretleriyle yapılmış ve bugün hizmete açılmıştır.”

Bakan ve rektörden Başkan Yazıcı’ya teşekkür

Tuzla’da gördüğü yatırımlardan ve hizmetlerden övgüyle bahseden Bakan Binali Yıldırım, Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’yı tebrik ederek şunları söyledi: “Belediye Başkanımız Sayın Dr. Şadi Yazıcı, bu hizmetlerin gerçekleşmesinde, her aşamada sorun çözen, yapıcı olan bir rol üstlenmiştir. Huzurlarınızda kendisine denizciler ve bakanlığım adına teşekkür ediyorum”

Yurt açılışında konuşan İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin de yurda Bakan Yıldırım’ın adının verilmesini senatonun kararlaştırdığını belirterek, “Sayın Bakanımız her zaman bizim yanımızda olmuş ve desteklerini bizden esirgememiştir. Desteklerinin devamını diliyoruz” dedi.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin konuşmasını “Hem açılışını yaptığımız yurdumuzun hem kampüsümüzün yapımında, ruhsat alımından hizmete açılmasına kadarki sürede bizlere verdiği katkılardan ve olumlu yaklaşımından dolayı Tuzla Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı Bey’e teşekkür ediyorum. Buranın ruhsat başvurusunu yaptığımız zaman aynı şekilde Sarıyer’de de bir başka ruhsat başvurusu yapmıştık. Sağ olsun Tuzla Belediye Başkanımız dinamik çalışmaları sonucunda ruhsatı aldık, ancak Sarıyer’de hala gerçekleşmedi.” diyerek tamamladı.

İlgili Haberler

Eğitim
22 Mart 2024
Bitlis’te okullar tatil edildi

Son dakika haberine göre olumsuz hava koşulları sebebiyle Bitlis İl merkezine bağlı köylerde okullar bir gün süreyle tatil edildi. Son dakika haberi Bitlis’ten geldi. Kent genelinde devam eden yoğun kar yağışı sebebiyle Bitlis Valiliği bir açıklama yayınladı. Olumsuz hava koşulları ve yoğun kar yağışı sebebiyle il merkezi ve bağlı köylerdeki resmi ve özel eğitim kurumlarında […]

Eğitim
17 Mart 2024
18 Mart yarın okul var mı? Yarın okullar tatil mi 18 Mart 2024

18 Mart 2024 yarın okul var mı? Okullar yarın tatil edildi mi? Son dakika valilikten tatil açıklaması geldi. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 109. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Çanakkale’de de coşkuyla kutlanacak. Bu özel gün, milli duyguların yüksek olduğu anlamlı bir gün olarak, özellikle Çanakkale’de farklı bir öneme sahip. 18 […]

Eğitim
15 Mart 2024
MEB’den Eğitim Sistemine Radikal Değişiklik: Daha Az Yük, Daha Fazla Kalite

Eğitim-öğretim sürelerinde yapısal değişiklik yolda. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den önemli açıklamalar geldi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye’nin eğitim-öğretim sistemine dair önemli değişiklikleri duyurdu. Mevcut müfredatın yoğunluğu ve haftalık ders saatlerinin yetersizliği gibi sorunlara dikkat çeken Bakan, öğrenciler ve öğretmenler için daha verimli bir eğitim süreci hedefliyor. MÜFREDATTA SADELEŞME VE DERS SAATLERİ DÜZENLEMESİ Bakan […]

Ramazan ayında egzersiz yapılır mı?
Eğitim
12 Mart 2024
Ramazan ayında egzersiz yapılır mı?

Ramazan ayının, soğuk havalara denk gelmesi ve viral enfeksiyonlardaki artış hepimizin kapalı ortamlarda vakit geçirmesine neden oluyor. Bu durum ise düzenli egzersiz yapan vatandaşlarımızı düşündürüyor. Spor eğitmeni ve milli sporcu Yavuz Aktunç, ramazan ayında bilinçli beslenerek ve doğru egzersizler yaparak metabolizmanın dengesini bozmadan, kilo artışı veya kilo kaybının önüne geçerek oruç tutmanın mümkün olacağını dile […]