SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Özdemir: “Herkesin aday olmaya hakkı vardır”

Yayınlanma:
ABONE OL

Pazar günü gerçekleştirilen CHP Kartal İlçe Başkanlığı devir-teslim töreninde Kartal Belediye Başkanı Opr. Dr. Altınok Öz yapmış olduğu konuşmaya “ Yerel seçimlere 2 yıl 3 ay kaldı şimdiden belediye başkan adayı konusunda tartışma başlatılmaması gerekir” tarzındaki serzenişine Meclis 1. Başkan vekili Taner Özdemir’den yanıt geldi.

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan, doğru olduğuna inandığı ilkelerinden taviz vermemekle tanınan Kartal Belediyesi 1. Başkan vekili Taner Özdemir, “ Bu süreçte herkesin aday olma hakkı vardır doğrudur ama kimse belediyeyi ve partiyi yıpratmadan aday olabilir. Yıprattığınız zaman, yarın kazanılamayan bir belediye de aday olmanın kimseye bir getirisi olmayacaktır. Partiye de bir kazanç söz konusu olmayacaktır.

O yüzden Sayın Öz’ün bu noktadaki uyarısı doğrudur herkesin çalışmasını demokratik bir şekilde yürütmesi gerekiyor. Ne partiye ne belediyeye zarar verecek, sonuç itibariyle Kartal halkına yansıyacak bu. Zarar vermeden bu işi aktar ölçüde ortak müştereklerde götürmek gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuya açıklık getirmiş oldu.

“TOLERANS GÖSTERDİK”

Özdemir, aralık ayı son meclis toplantısında bir ilki gerçekleştirdi ve 35 konuşmanın yapılmasına izin verdiği oturumun bundan sonraki birleşimlerde de aynı uygulamanın söz konusu olamayacağına dikkat çekti ve “ Aralık ayı son meclis toplantımızda o kadar sert eleştirilere rağmen hiçbir tansiyon yükselmesine mahal vermedim. İnsanların konuşmasıyla bir şey değişmez yani sözünü kesebilirsiniz. Bu hem kamuoyu tarafından hem meclis üyesi arkadaşlarım tarafından yanlış anlaşılmalara mahal  vermesin  istedim.

Arkadaşlarım kendini  ifade etsinler ondan sonrada  oylamaya geçelim zaten sonuç itibariyle oraya insanlar gelirken kendi kararlarını verdikleri için pek fazla bir  etkisi de  olmamasından kaynaklı. Ortamı germemek adına böyle bir toleransta bulundum. Ama bu demek değil ki önümüzdeki süreçlerde hep bu kadar toleranslı ve uzun süreli bir konuşma olacak diye bir şey söz konusu değil.

Gelir gelmez radikallik içersinde olmamak adına tüm arkadaşlarımıza tolerans gösterdik. O gün zaten birde gelen konu Kartal için büyük önem arz eden bir konu olan deprem dönüşümü ve emsal artışları ile alakalı olduğu için, özellikle vatandaşı birebir yakından ilgilendiren  bir durum  olmasından kaynaklı müsamaha gösterdim.Çünkü Kartal halkının yararına olacak bir çalışmaydı.Kartal halkının menfaatine olduğuna inandığım konularda konuşmayı sınırsız da tutabiliriz” hatırlatması yaptı.

“ EZİLENLERİN YANINDAYIM”

Ayrıca sanatçı kişiliği ile tanınan, sevilen ve Kartal halkının “Delikanlı” kişiliği ile tanıyıp sevdiği Taner Özdemir, sanatçı kimliği ile ilgili şöyle konuştu. “  Sanatla politika iç içe normalinde baktığınızda. Türk Halk Müziği ses sanatçısıyım. Sonuç itibariyle Türk Halk Müziği zaten halkın kendisini ifade biçimidir. Halkın kendine öz, kendini anlatan değerleridir. Bizde bu süreç içersinde her zaman şuna inanıyoruz.

Ben şahsım adına devletin sanatçısı olmaz diyordum halkın sanatçısı olur. Sonuç itibariyle herkes çok mutlu olabilir herkes çok iyi bir yaşam içersinde olabilir.Ama sanatçının özelliği azınlık dahi olsa ki, bu çoğunlukta ezilen kesimlerin sesini dile getirebilmektir.Yani sosyetenin sanatçısı olmak yerine halkın sorunlarını dile getiren  sanatçı olmayı tercih ederiz. Buda şu demek aynı zamanda para kazanmak yerine ideal uğruna sanat yapmak anlamını taşıyor. Bizde seçimimizi bu yönde kullanıyoruz.

Sanatçı kimliğinin vermiş olduğu avantajlar çok fazla. Hem mikrofon hâkimiyetinde daha rahat oluyorsunuz. Heyecan noktasında heyecanı biraz daha azaltmış oluyorsunuz. Aynı zamanda alana çıktığınız zaman halk tarafından biraz daha ilgiyle karşılaşıyorsunuz önemli olan bu ilgiyi bu alakaya  doğru bir şekilde götürebilmek ve ezilen kim olursa olsun ayrım yapmaksızın rengi dili ırkı hiç fark etmez. Kim olursa olsun eğer bir ülkede haksızlığa uğruyorsa o haksızlığa uğrayan insanın yanında olmak anlamını taşıyor. Biz olaya böyle bakıyoruz” yorumunu yaptı.

Özdemir, Kartal’da yeni bir süreç başladığını da sözlerine ekledi.

FETHİ SATICI

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]