‘Erişilebilir Tuzla’ projesi tanıtılıyor

Yayın: 12:53 - 19.12.2011
Güncelleme: 12:53 - 19.12.2011

İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, ‘Sosyal içerme ve toplumsal bütünleşme küçük ölçekli altyapı mali destek programı’ kapsamında, Tuzla Kaymakamlığı, Tuzla Belediyesi ve İSÖM işbirliği ile yürütülecek “Erişilebilir Tuzla” projesi tanıtım toplantısı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun da katılımı ile yapılacak.

21 Aralık Çarşamba günü Saat 10:30’da Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde yapılacak olan proje tanıtım toplantısında İSÖM Halk oyunları gösterisi, müzik grubu etkinlikleri, sinevizyon gösterisi ve proje sunumu yapılacak.

Tuzla ilçesinde eğitim kurumları ve sağlık kuruluşları engellilere yönelik alt yapı çalışmaları ve eğitimler yoluyla engellilerin toplum hayatı ile bütünleşmelerini sağlamak, kolaylaştırmak, sürdürülebilir ve erişilebilir çözümler üretmeyi amaçlayan ‘Erişilebilir Tuzla’ projesi, 1 milyon 230 bin TL’lik bütçeye sahip.

Proje kapsamında, 26 okul binasına ve 8 sağlık kuruluşuna engellilerin erişimlerini kolaylaştırmak amacıyla fiziksel alt yapı çalışmaları gerçekleştirilmesi planlanıyor. ‘Erişilebilir Tuzla’ projesi kapsamında ayrıca, toplumun engellilere yönelik farkındalığını ve bilincini arttırarak sosyal bütünleşmeyi sağlamak amacıyla 2 adet eğitim ve bilgilendirme seminerleri de gerçekleştirilecek.

 

Exit mobile version