SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Gök, Kartal için iki buçuk sene ziyan edilmiştir!

Yayınlanma:
ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Av. Kamer Gök,  ilk Basın Toplantısını gerçekleştirdi. Kartal Villa Carden Cafe Restaurant’ta ki Yerel Basınla tanışma toplantısına Kartal CHP İlçe Başkanı Av. Kamer Gök, Başkan Yardımcısı Başkan Kemal Berk, İlçe Sekreteri Ümit Çiftçi, İlçe Saymanı Mahmut Özmen, Eğitim ve Medya Sorumlusu Tamer Vurun ve Gazeteciler katıldı.

Ağırlıkla CHP Kartal İlçe Başkanlığının çalışmalarının eleştiri bazında konuşulduğu toplantıda yeni İlçe Başkanı Av. Kamer Gök ilginç açıklamalar yaptı.

Kartal için iki buçuk sene ziyan edilmiştir!

Gök, Ben bu Kartal İlçe teşkilatının çalışmaları konusunda şunu söylemek istiyorum, bu 2,5 yıl ziyan edilmiştir, yazık olmuştur. Bu açığı kapatma bakımından çok önemli bir görev üstlendim. Bunu başaracağım konusunda hiçbir endişe ve tereddüt taşımıyorum, bir kere onu ifade edeyim. Göreve geldiğim günden beri bizim partilerin dizleri üstünde ayağa kalktığını görüyorum. Onların gözünün feri de yanacak. Çok  önemli mücadeleler yapacağız birlikte.

Önümüzdeki seçimleri de alacağız, bu konuda hiç tereddüt yaşamıyorum.

Anlatma özürlü insanlar değiliz çok güzel anlatacağız. Yurttaş bizi anlayacaktır, beni tanıyor Kartal halkı. Ve ayrıca fazladan bir şey söyleyeyim. Bu bir abartı değildir. Kartal halkı bana da çok da güvenir. Ben siyaset dehlizlerinde gidip kaybolmaya yüz tutmuş bir aday, bir insan değilim. Parti içinde demokrasinin kapıları kapandığı için son on yıldır bir yere talep açmadık. Ama parti içinde bilinen ve tanınan bir insanım.

Kartal’da biz yerel iktidarı korumaya devam edeceğiz!

Partililerimiz iktidar dilini kuracaklar benim üzerimden.  Onların iktidar dilini kurmaya yardımcı olacağız. Bu partinin karşılığı iktidar dilini kurmaya başladığımız zaman biz sosyal demokrasi partilerle buluştuğumuz zaman bu partinin karşılığı seçmen için de ortaya çıkacaktır. Ve ben çok iyimser olarak bakıyorum. Böyle bir ihtiyaç içindeyim de ayrıca da itiraf etmek gerekir. İyi şeyler olacak Kartal’da. Kartal’da biz yerel iktidarı korumaya devam edeceğiz önümüzdeki seçimi de alacağız bunda en ufak bir tereddüt yaşamıyorum ben.

 

“ Sayın öz su gibi tertemiz bir insandır”

Türk siyasetinin usta ve sembol ismi Av. Kamer Gök,  burada yapmış olduğu açıklamaların içinde en ilgi çekeni “ Kartal Engelli Bir Kent” oldu. Tecrübeli politikacı Gök, Kartal’ın çalışkan ve başarılı belediye başkanı Op. Dr. Altın Ok’a adeta övgüler yağdırdı ve “Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz, su gibi tertemiz bir insandır.

Merkezi Hükümet’ten hiçbir destek almadan hizmet üretiyor, üretmeye de devam edecek. Kartal halkının ödediği vergiler Kayış Dağını dolaşmadan yatırıma harcanıyor” şeklindeki açıklaması dikkat çekti. Kartal CHP İlçe Başkanlığı görevine gelir gelmez CHP İlçe örgütünde hissedilir bir hareket başladı. Bu arada Eski Tüfek Av. Kamer Gök, Basın emekçilerinin kendisine yönelttiği soruları samimiyetle ve içtenlikle yanıtladı.

Öz eleştiriye her zaman açık olduklarının altını çizen Kartal CHP İlçe Başkanı Av. Kamer Gök,  delegelerin yenileceği konusuna da şöyle açıklık getirdi: “ Türkiye’deki parti modelleri ve ithal delegelik üzerine birkaç laf söylemek istiyorum. Biliyorsunuz Sosyal Demokrasi Türkiye’de yeni, çok uzun bir mazisi yok esas itibariyle de Kuzeyin kültürüdür” hatırlatması yaptı.

“Pek fazla mümkün olmamıştır”

Gök, şöyle devam etti: “ Ama Türkiye’de epey bizim yaşamımıza girmiş bulunmaktadır. Demokratik siyasal yaşamımızın kurumlaşması bir hukuk zeminine taşınabilmesi kendi değerleri üzerinde, birikimleri üzerinde giderek ilerlemesi ne yazık ki pek fazla mümkün olamamıştır. Zaman zaman kesintiler olmuş, demokrat siyasal yaşamımızı derdest eden gelişmeler olmuştur. Ama ona rağmen düşe kalka epey mesafe almış bulunmaktayız. Zannediyorum bu analizde birlikteyiz peki parti modellerimiz ne bizim?

Bir siyasi partinin yurtdışına hukuk ve adalet verebilmesi önce kendi üyelerine önce hukuk ve adalet vermesinden geçer. Kendi üyesine adalet ve hukuku reva göremiyorsa onları siyaset süreçlerine ve politika süreçlerine ve kara süreçlerine katamıyorsa o zaman Türkiye beklenti içinde bulunduğumuz ve çok istediğimiz yurttaş olarak, birey olarak istediği, siyasal yaşamımızın gelişebilmesi bakımından önemli adımlar atmamış olacağız. Eksik kalacak bu işler eksik kalıyor zaten ben çok temenni etmek istiyorum. Siyasi partilerimiz bu BAAS parti modelinden çık maladırlar artık. Bu Ak Parti bakımından da böyle, Cumhuriyet Halk Partisi bakımından da böyle. MHP ve diğer partiler bakımından da bu böyledir” yorumunu yaptı.

“ Türkiye’nin ihtiyacı var”

Başkan Gök, konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Türkiye’yi yaralayan Türkiye’yi sıkıntıya sokan dilide terk ederek, yurttaşlarımızın canına ruhuna dokunabilen demokrasiyi barışı ve özgürlükleri esas alabilen bir dili de Türkiye’nin ihtiyacı var bu dile de biz yakınlaşmaya çalışacağız.

Ben kendi ölçeğimde bunun mücadelesini yapıyorum. Umarım partimiz bu manada da çok önemli bir gelişme kaydeder, diye düşünüyorum. Genel Başkan düzeyinde bu altını kaşıyan politikaları mutlaka terk etmek zorundayız.

Kimsenin soyu sopu bir ötekisinden çok değerli, çok kıymetli değildir. Genel Başkanlar Başbakanlar siyaset yetkilileri kimlikleri kaşıyarak yaraları kaşıyarak Türkiye’yi bir yere taşıyamazlar. Bu Türkiye bakımından çok önemli bir handikap olarak görmekteyim.  Ve herkesi bu dili ve üslubu terk etmeye davet ediyorum.  Soy sop araştırması yapanlar çağ dışı kaldı demek ki Türkiye’ de hala bu ihtiyaç içersinde olan bir kısım insan vardır.

Türkiye’nin bunu aşacağı umudundayım ben şiddetle ihtiyaç var bunu aşmaya ayrıca. Çok muhtemeldir ki, önümüzdeki dönemlerde bu yaklaşımın ne olduğunu daha geniş ve etraflı bir şekilde yurttaşlarımıza anlatacağız, anlatmak zorundayız. Bu arada kendimizi anlatacağız başka bir dile galiba hepimizin ihtiyacı var. Başka bir ruh haline hepimizin ihtiyacı var. Türkiye’nin yaralarının sarılmasına ihtiyacı var merhem sürmeye ihtiyacı var.

Yer yüzü çok büyük haksızlıklar ve vehametler yaşamış Birleşmiş Milletler nezdinde bile bir araya gelseler bile geriye dönüp bütün yaraları sarmaları mümkün değil. 30- 40 yıllık periyotlarda kendisini sorgulayan bilinen ülkeler mesafe alıyordu. Ama kendi problemleriyle kendi sorunlarıyla yüzleşmeyen toplumlar bakımından bunu söylemek mümkün değil” ifadesini kullandı.

“Belediye başkanımızı çok seviyorum”

Kartal CHP İlçe Başkanı Av. Kamer Gök, İlk Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Arslan Ariç ve  Pendik Duyuru Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Şimşek Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün Basınla sorun yaşadığını ve kopuk olduğu konusunda eleştirilerini de şöyle yanıtladı:” Sevgili belediye başkanımız ben tabi belediye başkanını çok seviyorum bir kere onu söyleyeyim, size. Sayın Öz’ün tutulur bir profil olduğunu sizde görmüşünüzdür.

Sade yurttaşlarla çok yakın ilişkisi var. Mesela sizin anlattıklarınızdan başka bir şey şimdi görmeye başladım. Ama yurttaşlara çok dokunduğunu görüyorum, ben. Onlara da bir yurttaş gibi dokunduğunu söyleyeyim ben. Sayın öz’ün insanların tepesinden bakan bir politikacı profili yok üzerinde. Sayın Öz, CHP ve benimde arzuladığım bir politikacı profilidir önemli  handikaplarımız var bizim bunu hemen ifade edeyim. Belediyecilik bizim Türkiye’ye hediyemizdir arkadaşlar. Bu seviyeye geliniş Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye’ye hediye ettiği tarihsel birikim ve mirasın üzerinden gelmiştir” diye konuştu.

“ CHP SİZİNDE PARTİNİZDİR”

Gök, özellikle yerel basını çok önemsediklerini ve birlikte çalışmaktan da mutluluk duyacaklarını belirterek, “Sizin desteğinize ihtiyacımız var bize desteğinizi verirken bir yanlışımız olursa eleştirin. Her türlü yapıcı eleştiriye açığız. Bu vesile ile tanışma toplantımıza katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. CHP Türkiye’nin partisidir, sizinde partinizdir.

 

Fethi Satıcı

İlgili Haberler

Genel
03 Mayıs 2024
Mayıs Celbi Askerlik Yerleri Açıklandı: Detaylar ve Sevk Tarihleri Belli Oldu

Milli Savunma Bakanlığı, Mayıs 2024 celbi için yedek subay, yedek astsubay aday adayları ve er statüsündeki yükümlülerin askerlik yerlerini duyurdu. E-Devlet üzerinden erişilebilen sonuçlar, adayların sevk tarihlerini de içeriyor. ASKERLİK YERLERİ AÇIKLANDI Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü, Mayıs 2024 celbi için askerlik yerlerini açıkladı. Yedek subay aday adayları, yedek astsubay aday adayları ve er […]

Genel
03 Mayıs 2024
Kırmızı Et Fiyatlarındaki Artış Devam Ediyor: Bayram Öncesi Kesimlerin Yavaşlatılması Fiyatlara Yansıdı

Kurban Bayramı öncesinde kırmızı ette kesimlerin yavaşlatılması, fiyatların önemli ölçüde artmasına neden oldu. Sektör kaynakları, yaşanan bu durumun fiyat artışlarını daha da tetiklediğini belirtiyor. KIRMIZI ETTE FİYAT ARTIŞI SÜRÜYOR Kurban Bayramı öncesinde kırmızı et fiyatlarındaki artış, tüketiciler ve sektör profesyonelleri tarafından endişeyle karşılanıyor. Özellikle dana ve kuzu etinde son bir yılda yaşanan fiyat artışları, vatandaşların […]

Genel
02 Mayıs 2024
Meteoroloji’den Türkiye Genelinde Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun birçok bölgesinde kuvvetli yağış ve fırtına beklendiğini duyurdu. Özellikle Adana, Osmaniye, Hatay, Mardin ve Batı Akdeniz’de etkili olacak fırtına ve sağanak yağışlara karşı tedbirli olunması gerekiyor. TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDA KUVVETLİ YAĞIŞ VE FIRTINA BEKLENİYOR Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde kuvvetli yağış ve fırtınaya dair uyarılarda bulundu. Bu gece saatlerinden […]

Politika
02 Mayıs 2024
İYİ Parti’nin Yeni Genel İdare Kurulu Yarın İlk Toplantısını Gerçekleştirecek

İYİ Parti’de yeni başkan Müsavat Dervişoğlu liderliğinde ilk GİK toplantısı yarın yapılacak. İYİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayı’nda seçilen yeni Genel İdare Kurulu (GİK), Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu liderliğinde yarın ilk toplantısını yapacak. Toplantıda Başkanlık Divanı’nın oluşturulması bekleniyor. İYİ PARTİ GİK TOPLANTISI DETAYLARI İYİ Parti, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen 5. Olağanüstü Kurultayı’nın ardından yeni Genel İdare […]