Mehmet Akif Ersoy unutulmadı

Yayın: 13:59 - 28.12.2011
Güncelleme: 13:59 - 28.12.2011

2011’in “Mehmet Akif Ersoy” yılı ilan edilmesiyle birlikte ölümünün 75. Yılında İstiklal Marşı’nın yazarı ve İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy Kartal’da düzenlenen geceyle anıldı.  Araştırmacı-Yazar Atilla Yayım’ın Mehmet Akif Ersoy’ un hayatı, kişiliği ve eserleri konusunda sunum yaptığı gecede Kartal Musiki Derneği’nden sanatçılar, ünlü şairin bestelenmiş şiirlerini seslendirdi.

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen program, istiklal mücadelesi kahramanları için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Araştırmacı- Yazar Türkolog Atilla Yayım yaptığı sunumla Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitler aktararak, şairin eserlerinin önemine değindi. Yayım,  Mehmet Akif’in şiirlerinde o dönemin yaşanmışlıklarını yansıttığını ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından Mehmet Akif Ersoy’u anlatan “Üşüyorum” isimli slayt gösterimi katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi.  İsmail Coşar, slayt gösterimi eşliğinde Çanakkale şehitleri kasidesini okudu. Daha sonra Nihal Atlı ve Ahmet Doğan İstiklal Marşı’nın on kıtasını okudu. Tüm katılımcılar on kıtayı ayakta dinledi.

Anma gecesinde Kartal Musiki Derneği, Arif Şanlı yönetiminde “Ya’rab bizi kahretme helak” “Bülbül” gibi ünlü şairin bestelenmiş eserlerinden oluşan bir konser düzenledi. Mehmet Akif’in birçok şiirini besteleyen Amir Ateş de kendi eseriyle gecede hazır bulundu.  Konser sonunda Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz,  Türkolog Atilla Yayım, Arif Şanlı ve Amir Ateş’e çiçek ve Kartal heykelciği hediye etti.

Düzenlenen anma programına Kartal Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu, Kartal Müftüsü Ümit Çimen, Kartal Belediye Başkan Yardımcıları ve vatandaşlar katıldı.

 

 

Exit mobile version