SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Doğal Yaşam Parkı sahipsiz hayvanlara yuva oldu

Yayınlanma:
ABONE OL

Tuzla Belediyesi tarafından Akfırat’ta kurulan ‘Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Parkı’ sahipsiz sokak köpeklerinin sıcak yuvası oldu. Başta Tuzlalı hayvan severler olmak üzere birçok kesimin memnuniyetle karşıladığı Hayvan Doğal Yaşam Alanı’na öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

Hayvan hakları konusunda yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Tuzla Belediyesi, 2010 yılında hizmete açtığı ‘Tuzla Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Parkı” yönetim modeli,  modern fiziksel koşul ve imkanları ile 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu ve uygulama yönetmeliğine uygun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Tuzla Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından toplanan başı boş ve sahipsiz köpekler Sahipsiz Hayvan Doğal Parkına getiriliyor. Buraya getirilen sokak hayvanlarının tedavisi, kısırlaştırılması, sahiplendirilmesi, sahibi olmayanların tedavisi,  aşılarının yapılması ve diğer tüm işlemlerin takibi yapılıyor. Çevreye zarar verme veya çevreden zarar görme ihtimali bulunan hayvanlar ile sakat, yaşlı, yavru, yavrulu anneler gibi hayvanlar ayrı ayrı yerlerde tutuluyor. 2 veteriner hekimin bulunduğu merkezde 1 ameliyathane, 40 padok, 22 dönümlük arazi üzerinde ise 35 ayrı bölmede 150 kulübe ve 50 adet yemlik bulunuyor.

Hayvan Sevgisi Aşılanıyor Köpekler Sahiplendiriliyor

Akfırat’taki 22 dönümlük arazide kurulan Tuzla Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Parkı 7’den 70’e yüzlerce hayvan dostunun ziyaret ettiği merkez haline geldi.

Özel Okullar tarafından öğrencilerine yönelik düzenlen gezilerde görevli personeller Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Parkı hakkında bilgiler veriyor, öğrenciler keyifli dakikalar geçiriyor.

Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Parkı’nı ziyaret eden birçok sanatçı ise, hayvanlara sağlanan modern yaşam şartlarından dolayı Tuzla Belediyesine şükranlarını ve memnuniyetlerini belirtti. Hayvan dostu olarak tanınan Çevre Eski Bakanı ve Yeşilçam’ın unutulmaz ismi Ediz Hun ziyaretinde “ sahipsiz köpeklerin doğal bir alanda özgürce yaşamalarını görmekten mutluluk duydum” dedi. Tuzla Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Parkı’nı ziyarete gelen diğer ünlü ise, Çocuklara hayvan sevgisi kazandırmak amacıyla çalışmalarıyla bilinen Sanatçı Yonca Evcimik oldu. Bir grup hayvansever ile merkezde incelemelerde bulunan Evcimik, çalışmaları takdirle karşıladı.

Tuzla Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Parkı’nı, insanlara ve çevreye olduğu gibi hayvanlara karşı da sorumluluk duygusuyla hareket ederek hizmete açtıklarını söyleyen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı “Tüm canlılar Allah’ın bizlere emanetidir. Onlara karşı önemli sorumluluklarımız vardır. Bu sorumluluk duygusuyla hareket ediyor ve hizmeti sadece insana mahsus görmüyoruz. Çevremize ve çevremizdeki tüm canlılara karşı aynı sorumluluk duygusuyla hizmet verme gayretindeyiz” dedi. “Özellikle sahipsiz hayvanlar konusunda vatandaşlardan ve hayvan dostlarından gelen talepleri de dikkate alarak, hayvanlarımız için en güzel doğal ortamı hazırlamaya çalıştık” diyen Başkan Yazıcı, “Biz bu güzel tesisi hizmete açarak ve lojistik destek sunarak üzerimize düşeni yapıyoruz” dedi.

 

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]