SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Tuzla’da 2011 dolu dolu geçti

Yayınlanma:
ABONE OL

Tuzla Belediyesi 2011 yılını hizmetlerle dolu geçirdi. Görevde 3. yılına devasa projelerle giren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, geride bıraktıkları iki yıllık hizmet süresinin önemli hizmetlerle geçtiğini vurguladı.

Kooperatifler sorunu çözüldü

Göreve gelir gelmez, Tuzlalıların en önemli sorunlarından biri olan kooperatifler konusuna el attıklarını hatırlatan Başkan Yazıcı, “Göreve geldiğimizde E-5 altındaki bölgenin en önemli sıkıntısı kooperatifler sorunuydu. Verdiğimiz uğraşlar sonucu çok şükür o önemli sıkıntıyı çözdük” dedi.

İçmeler kavşağında örnek proje

E-5 üstündeki bölgede ise, İçmeler köprüsünde daralan yol nedeniyle yaşanan trafik sıkıntısını çözmek için büyük gayret gösterdiklerini ifade eden Başkan Dr. Şadi Yazıcı, “Bu sorun için de gerek Büyükşehir’de gerek ilçemizde yoğun gayret sarf ettik. Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş Bey’in de önemli desteği ile, örnek bir proje olan kentsel dönüşüm ve rehabilitasyon projesini hayata geçirmeye muvaffak olduk” şeklinde konuştu.

Tuzla Sahili halka açıldı

Tuzla halkının 30 yıldır sahil şeridindeki kamu alanlarının önemli bir kısmından yararlanamadığını belirten Başkan Yazıcı, kanunların verdiği görev ve yetkilerini kullanarak 11 kilometrelik sahil şeridinin işgallerden kurtarıldığını ve tüm Tuzlalıların kullanımına sunulduğunu ifade etti. Başkan Yazıcı ayrıca İstanbul’un en güzel halk plajlarından birinin de yine belediyenin gayretli çalışmaları sonucu Tuzla’da hizmete açıldığını hatırlattı.

Sahipsiz hayvanlar doğal yaşam parkı açıldı

Tuzla Belediyesi tarafından Akfırat’ta kurulan ‘Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Parkı’ sahipsiz sokak köpeklerinin sıcak yuvası oldu. “Yönettiğimiz şehir nasıl bize emanetse, sahipsiz hayvanları da birer emanet olarak görüyoruz” diyen başkan Yazıcı, sokak hayvanları için hizmete açtıkları park ve rehabilitasyon merkezinin çok önemli bir ihtiyaca cevap verdiğinin altını çizdi.

Kavşaklara sanat eserleri yapıldı

Tuzla Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından önemli kavşaklara inşa edilen sanat eserleri, Tuzla’nın kent imajını güçlendiren ve ilçeye görsel estetik katan projeler oldu. Rutin belediye hizmetlerine olduğu kadar şehir estetiğine de önem verdiklerinin altını çizen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Çapa, yelken, deniz atı, yunus balığı, dünya, Mevlana, gül, şelale gibi farklı motifler taşıyan sanat eserlerinin Tuzlalılar ve Tuzla’ya dışarıdan gelen misafirler tarafından beğeni ile karşılandığını ifade etti.

2 yılda 3 sosyal tesis

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, görevde bulunduğu 2 yıl içerisinde Tuzla’ya 3 sosyal tesis kazandırdı. Tuzla sahilinde inşa edilen Veranda Sosyal tesisi ve Semiha Kibar Sosyal Yaşam Merkezi (Ayyıldız Sosyal Tesisi) yanı sıra Aydıntepe Mahallesi’nde yine deniz manzaralı olarak inşa edilen Aydıntepe Sosyal Tesisi tamamlandı. Tuzlalıların sosyal aktivitelerine katkı sağlayan bu mekanlar aynı zamanda sivil toplum örgütleri tarafından da kullanılmakta ve birer kaynaşma ortamı oluşturmakta.

Tüm kurumlara tam destek

Tuzla Belediyesi, Başkan Dr. Şadi Yazıcı yönetimindeki 2 yıllık sürede, klasik belediyecilik anlayışını değiştiren hizmet ve yatırımlara da imza attı. Tuzla’da hizmet veren tüm kurumlara ayrım yapmadan destek veren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Emniyet Müdürlüğü için karakol tefrişatı, araç temini ve hizmet binası inşa ederek büyük destek verdi. İçmeler Devlet Hastanesi poliklinik binasını yaparak hizmete açan Tuzla Belediyesi, Aile Hekimliğine verdiği destekle de tüm belediyeler arasında örnek olarak gösteriliyor.

İlk kez bir belediye kaymakamlık binası yaptı

Tuzla Belediyesi tarafından inşa edilen ve Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet ve Tuzla protokolünün katılımı ile hizmete açılan yeni kaymakamlık binası da 2011 yılında belediyenin gerçekleştirdiği önemli projeler arasında yer aldı. “Halkımızın nerede hangi hizmete ihtiyacı varsa biz o hizmeti sunmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve göstermeye devam edeceğiz” şeklinde konuşan Başkan Yazıcı, ilk kez bir belediyenin kamu binası yaparak hizmete sunduğunu ifade etti.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]