SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal’ın büfeleri KEDEV’e devredildi.

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal sınırları içinde bulunan park ve bahçeler ve YKYM lerdeki büfelerin işletmesi sorumluluğu KEDEV ( Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı) na meclis kararıyla devredildi.  Ak Partili meclis üyelerinin red oylarına rağmen CHP li üyelerin evet oylarıyla yapılan oylamada oy çokluğuyla karar meclisten geçmiş oldu.

Kartal Belediyesi 2012 yılı Ocak ayı üçüncü ve son birleşimi Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün Başkanlığı’na toplandı.

Ak Partiye yapılan bombalı saldırı kınandı…

Bir önceki birleşimin raporları okunduktan sonra meclis toplantısını başlatan Başkan Öz, söze AK Parti Atalar İrtibat Bürosu yakınına konan ve Bomba İmha Uzmanları tarağından patlatıldığı sırada bir kadının başından yaralanması ile ilgili olayı kınadı ve “ Üç yıldan beri Kartal’da sosyal barışın oluşması için gayret ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Her türlü düşünceye belediye olarak yerel yönetim olarak saygı duyuyoruz, duymaya da devam edeceğiz. Herkesin düşüncesini ifade etmesi açısından.

Ama bir şeyi kabul etmek görüşündeyim. Siyasi partiler yönetim açısından önemli fonksiyon görüyorlar. Terör kimden gelirse gelsin nerden gelirse gelsin. Kabul edilmesi mümkün olmayan bir hadisedir. Her türlü görüş ve düşünce her ortamda konuşulabilmelidir. Ama bu görüş ve düşünceleri sergileyen dernek, kurum, vakıf ve partilere yapılan saldırılar düşünceye yapılmış bir saldırıdır.

Onun için bugün AK Parti Atalar Binasına yapılmış olan saldırıyı da hoş karşılamadığımızı, meclisimizin de bunu hoş karşılamayacağını ve bunun ortak bir şekilde kınanması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda ortak düşüncede olabileceğini düşünüp Grup Başkan Vekillerinin bir ortak Deklarasyon yayınlaması gerektiğini sizlere bilgi olarak arz ediyorum” ifadesini kullanarak AK Parti Atalar İrtibat Bürosuna yapılan Bombalı saldırıyı kınadı.

TERÖRÜ KINADI

Ardından gündem dışı bir konuşma yapmak isteyen AK partili meclis üyesi Abdi Kesimal’a söz verdi.  Kesimal, “ Sayın Başkan, değerli arkadaşlar önce hepinizi salgıyla saygıyla selamlıyorum. Bugün kü meclis toplantımızın Kartal halkına iyilikler ve güzellikler getirmesini temenni ediyorum. Sayın Başkan, bugün Atalar mahallemizde partimizin binasına yapılan saldırı ve ya saldırı teşebbüsü ile ilgili Terör’ün her türlüsüne lanet ettiğimizi, Terör’ün nerden gelirse gelsin karşı olduğumuzu ve bununda ortak fikrimiz olduğunu bende belirtmekten fayda görüyorum. Teşekkür ederim” diye konuştu.

“OLUŞMADIĞINI BİLİYORUZ”

Kesimal, şöyle devam etti: “ Sayın Başkan, sizi burada görmek güzel bir şey sizi burda görmüşken sisin ağzınızdan bazı şeyleri duymak mecburiyetinde hissettim kendimi.  Daha önce sormuş olduğum belki tekrar olacak ama tekrarda fayda vardır. Onları yinelemek istiyorum birincisi az önce konuşmanızda belirttiğiniz gibi Sosyal Barış’tan söz ettiniz.

Tabii sosyal barış çok önemli bir kavram bunu öncelikle kurum içinden başlamasına inanıyoruz. Kartal Belediyesi çalışanları içersinde, sosyal barışın ve huzurun olabilmesi verimlilik açısından da, Kartal’ın gelişmesi açısından da çok daha önemli olduğunu belirtmek gerekiyor. Daha önce tartışmasını yapmıştık ancak farklı bir boyuta geldiği için tekraren söylemek istiyorum.

Valilik makamına gönderilen 61 kişi içersinde 24 arkadaşımızın emekli olmak istediği hepinizce malumdur. Bu 24 kişi bugün ne emekli olmak istiyor Kartal belediyesinden ”Ben başka yere madem gönderiliyorum artık başka yere gitmek istemiyorum. Kartal’ı seviyorum Kartal’a hizmet etmekten de bugüne kadar mutluluk duydum. Ben madem öyle emekli olmak istiyorum” diyor. Ve buna karşılık bu arkadaşlarımızın farklı kurumlara farklı yerlere gönderildikleri bu konuda bir çözüm imkânı oluşmadığını biliyoruz. Bu konunun acilen çözülmesi gerektiğine inanıyorum. Bu konuda da çaba harcamanızı bekliyorum.

Bir diğer konuda Sayın Başkan, değerli arkadaşlar yine Kartal’ın gelişebilmesi, sosyal yönden fiziksel yönden gelişebilmesi açısından mekanlarda çok önemlidir.Bu bakımdan  geçen gündemden sormuş olduğum Kartal Belediye Hizmet Binası’nın  ne zaman biteceği hususunda bir açıklama beklediğimizi söylemek istiyorum.Başkan yardımcısı Gülseren hanım arkadaşımızın belirttiğine göre, 9 aylık bir süre daha bekleyeceğimizi anladık.İnşallah bu doğru değildir” yorumunu yaptı.

“ KAÇ KİŞİNİN İŞİNE SON VERİLDİ?”

Tecrübeli politikacı ve belediyeci Abdi Kesimal, şöyle devam etti: “ İnşallah bu doğru değildir daha kısa zamanda olabilmesi sizin ağzınızdan duymak istiyorum. Yine bu personel içersinde 24 kişi haricinde her yıl sözleşmeli olarak alınan personellerimiz var. Bu personellerden işlerine son verilen özellikle teknik insan özelliğine sahip mimar, peyzaj  mimarı ve inşaat mühendisi gibi arkadaşlarımızın olduğunu duydum. Bu ne kadardır kaç kişidir kaç kişinin işine son verilmiştir bu son verilme gerekçesi de nedir? İşine son verdiyseniz acaba verimlilikten dolayı mı verimsizlikten dolayı mı nedendir hangi kriterlere göre hareket edildiğini açıklamanızı bekliyorum. Yine personelle alakalı daha öncede söylemiştim.

Bir takım sosyal denge anlamında verilen memurlara destek payının katkı payının da bir bölüm arkadaşlarımıza verilmediği, bunlara hem katkı payı verilmediği emde bunlara ayrıca hiçbir vazife de verilmediğini gayet iyi bilmekteyiz. Bunlara vazife verilmesi ve bu konuda katkı payının ödenmesini istirham ediyorum. Bir diğer konu da Sayın Başkan, değerli arkadaşlar bazı yerlerde, Kartal’da Ana Arter Özelliği olan caddelerin Kartal Belediyesi tarafından ‘ben buranın bakımını ben yapacağım’ diye istendiğini biliyorum. Bu konuda kaç tane ana cadde ana arter Kartal Belediyesi tarafından istenmiştir ve bu konuda hizmet yapılmıştır. Ben özellikle merak ettiğim bir yer var burası Namık Kemal Caddesi.

Namık Kemal Caddesi ana arter olan bir yer burası Pendik’ten Maltepe’ye kadar uzana bilen ve alternatif Minibüs yolu diye tabir ettiğimiz bir alan. Buranın yol projesi yapılmış bir alan iken burası sanıyorum Kartal Belediyesi bordür ve Asfalt çalışması yaptı. Burası tabii ana arter olan bir yer ancak yalnızca Bordür, Teretuvar ve asfalt yenilenmesi dışında hiçbir şey yapılamadı. Örneğin buradan Pendik istikametine doğru gittiğiniz vakit orda bir ağaç var. Bir şey yaparken bazı şeyleri genişletmek gerekiyor.

Özellikle yolları mevcut olan bir yolu Borda-Beyaz’a boyamak Kartal’ı ve Kartalspor’u sevmek ne derece doğrudur onu bilemiyorum. Kartalspor’un Renkleriyle burayı boyamak. Şimdi burada hiçbir Kadastral ve Teknik çalışma yapılmadan gerçekleştirildi. Bugün oradan geçerken yeni yapılan asfalt’ta kazınıyordu nedenini bilemiyorum. Şu demek istiyorum herkes kendi sorumlu olduğu alanda çalışırsa daha faydalı olur. Bir başka yerde yol açılması mümkünken veya afsal ve tretuvar yapılması mümkünken neden Büyükşehir’in sorumluluğunda olan bir alana bu şekilde neden masraf ediliyor?

Bu masraf ne kadardır malzemesini kim vermiştir ve Kartal Belediyesi ne kadar harcama yapmıştır? Olarında cevaplarını bekliyorum benim söyleyeceklerim bundan ibaret. Bunların cevabını verirseniz memnun olurum. Teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum”  şeklinde konuşmasını tamamladı.

AÇIKLIK GETİRDİ

Başkan Öz, Kesimal’ın eleştiri ve sorularını şöyle cevapladı: “ Altı bin yüz on bir sayılı bir kanun çıktı bu kanunun özünde, bizi ilgilendiren bölümde iki husus var.  Bir belediyeler Norm kadro fazlası işçilerini yollayabilirler İkinci konu Norm kadro fazlası olmayan belediyelerde ihtiyaç fazlası olan işçilerini yollayabilirler. Bu kanunun vermiş olduğu bir yetki. Biz 61 kişinin ismini verdiğimizde yedi tane arkadaşımız çeşitli şekillerde Sendikaların yedekte olsa bazı kısımlarında görev aldığı için iade edildi.

54 kişinin sözleşmesi kanun çerçevesinde vilayete devir ettik. Bir madde derki “ Görevlendirme tamamlandıktan sonra ilgili Kurumun işi biter. Bütün hak ve yetkileri yeni atandığı kuruma devir edilir ve bir hafta içinde göreve başlar” Kanun yürürlüğe girdiğinde bununla ilgili her türlü kanun “Devre dışıdır” der. Arkadaşlar göreve başlamamışlardır hukuki bir durum söz konusudur.

Biz bu görevlendirmeden sonra üç arkadaşımızı tekrar istedik “Görevlendirme tamamlanmıştır bu konuda adım atmamız söz konusu değildir artık bizim elemanımızdır” şeklindeki yazıyı Sayın Valimizin imzası ile yollamıştır. Olay bitti” şeklinde konuşarak konuya açıklık getirdi ve ilgili konuya son noktayı da şöyle koydu:

Öz, “BİZ İŞÇİLERİ UYARDIK”

: “ Arkadaşlar göreve başlamadı bir hafta içinde de başlaması gereken yerde başlamadılar. Durum ne olacak? Göreve başlayıp itiraz etmeleri gerekiyordu.  Onu da yapmadılar ve BOŞLUK’ ta kaldılar. Biz uyardık ve ‘hukuki bir boşlukta kalacaksınız sorun yaşayacaksınız. Ama AKIL veren çok kişi olduğu için konu bu rette ye geldi. Yine Valiliğin yazısıyla bunların iş akitlerinin tekrar 17. Maddesine göre Kartal Belediyesi tarafından çözülmesi gerektiğini ifade ettiler.

Bu oranın sorunu değil Vali bu konuda yorum yapma yetkisinde değil. Bizde konuyu Kartal Belediyesi olarak Mali İdareler Genel Müdürlüğüne yazdık, konunun sorumlularının belirlenmesi ve tarafımıza bildirilmesi. 24 kişiye eğer Tazminat ödeyecekseniz bunun bir karşılığı olmalı yasal dayanağı olmalı. O yazı bekleniyor eğer bu konuda bizim üzerimize düşen görev varsa tabii ki biz yaparız.

Yıllarca bize hizmet etmiş, Kartal Belediyesine hizmet etmiş kişileri biz koruyacağız. Biz emekten yana bir parti olarak zaten koruruz bunu bize başkalarının anlatması mümkün değil ama kanunu çıkaranlar bu konuda gündeme başlamadığı takdirde ne olacağını 17. Maddeye dayandırmış görevlendirme tamamlandıktan sonra bir önceki kurumun’ ilişkisi bitmiştir’ diyor. Sizin hukukçu arkadaşlarınız konuyu objektif gözle incelerlerse oradaki boşluğun nereye gittiğini görürler. Bu konu siyasetin malzemesi değildir kanun olayıdır kanun olayı ne şekilde yorumlayacaksa o şekilde bizde gereğini yapacağız” şeklinde konuşarak İstanbul Valiliğine ilgili kanun gereği kaydırılan işçilerle ilgili konuya son noktayı koydu.

Öz, bu arada AK partili meclis üyesi Abdi Kesimal’in diğer konularla ilgili eleştiri ve sorularını da ince ayar yaparak cevapladı.

Fethi Satıcı

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Politika
08 Nisan 2024
SON DAKİKA Meral Akşener pes etti! Kongrede aday olmayacağını açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den bomba açıklama. Akşener, yazılı bir açıklama yaparak kongrede aday olmayacağını duyurdu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den son dakika açıklaması geldi. Son dönemlerde eleştiri oklarının hedefinde olan Meral Akşener, yakın zamanda yapılacak olan Kurultayda aday olmayacağını açıkladı. MERAL AKŞENER’DEN YAZILI AÇIKLAMA Hem genel seçimlerde hem de yerel seçimlerde yaşanan […]