DABKON’dan Milliyet yazarı Tezkan’a kınama!

Yayın: 10:15 - 17.01.2012
Güncelleme: 10:15 - 17.01.2012

Doğu Anadolu Basın Konseyi (DABKON), Milliyet Gazetesi yazarlarından Mehmet Tezkan’ın köşe yazısını Erzurum’a dönük yatırımları politik bulmasından dolayı kınadı.
“Politik Yatırımın Hazin Sonucu” başlıklı yazıda, Erzurum’a yapılan kış turizmine dönük yatırımları gereksiz görülerek, “Bunlar politik yatırımlardır” denmişti.

 

Ayrıca Milli Kayakçı Aslı Nemutlu’nun kaza sonucu ölmesinin sorumlusunun da Erzurum’a yatırım yapanlar olduğu yazılmıştı. DABKON Genel Sekreteri Mahmut Akdağ imzasıyla yayınlanan bildiride, Erzurum’u ve Erzurum’a yapılan yatırımları eleştirmesinin ‘yanlı’ ve ‘politik’ olduğu belirtilirken, gazetenin de buna zemin hazırladığı öne sürüldü.

ÖLÜMDEN YATIRIMLARI SORUMLU TUTTU 
Söz konusu köşe yazısında doğrudan ve aleni olarak Erzurum düşmanlığı yapıldığını vurgulayan Genel Sekreter Akdağ, köşe yazarının haddini aşarak, geçen hafta Konaklı’da bir kaza sonucu hayatını kaybeden Milli Kayakçı Aslı Nemutlu’nun ölümünden sorumlu olanın “o tesisleri oraya diken” olarak nitelendirdiğini dile getirdi.

“ERZURUM DÜŞMANLIĞI YAPILIYOR” 
Gazetenin sorumsuzca davrandığını da aktaran Akdağ, “Bir gazete düşünün ki, bir şehre yapılan yatırımları politik nedenlerden dolayı eleştiriyor, hatta kaza sonucu meydana gelen bir ölüm vakasının sorumlusunun yapılan yatırımlar olduğunu söylüyor. Daha da ötesi, aynı gazete köşe yazarına ‘Üniversite oyunları Erzurum’da olsun diye politik yatırım yapıldı’ dedirtebiliyor. Bu açıkça bir Erzurum düşmanlığıdır” dedi.

“İDEOLOJİK YAKLAŞANLARA İNAT, KERVAN YÜRÜYECEK” 
Erzurum’da gazetecilik yapan basın mensupları olarak her türlü yapıcı eleştiriye alkış tuttuklarını, ama söz konusu yazının yapıcı değil, kin ve düşmanlık kokan ifadelerle dolu olduğunu vurgulayan DABKON bildirisinde şu görüşler yer aldı:
“Yatırımı gerçekleşen tesislerde varsa bir eksik, kusur bunlar açıkça dile getirilmeliydi.

Yahut bu tesislerin daha fonksiyonel hale getirilmesi için, Turizm Bakanlığı başta olmak üzere ilgili birimler göreve davet edilseydi Erzurumlu olarak bunlardan memnuniyet duyardık. Alenen Erzurum düşmanlığı yapmıştır. Tezkan söz konusu yazısında ‘Erzurum’un kayak şehri olmaya niyeti yok‘ diyerek küstahça ve cahilce ifadeler de kullanmıştır. Herkes şunu bilsin ki, Erzurum Erzurum düşmanlarına rağmen yakın gelecekte dünyaca ünlü bir kayak şehri, kış turizminin merkezi olacak, Erzurum kervanı yürümeye devam edecektir.”

 

Exit mobile version