SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal açık oto pazarı açılacak mı?

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Oto pazarı açılıyor. Belediye’nin ruhsatının olmadığı, yada eksik olduğu gerekçesiyle kapattığı “Kartal Açık Oto Pazarı”  bu haftadan itibaren hizmete giriyor.

Belediye açmak zorunda kaldı..

Belediye’nin işletmeciyi haklı bulan Mahkemenin verdiği “yürütmeyi durdurma “  kararı yaptığı itiraz süresi de doldu. Yapacak bir şeyi kalmayan belediye, “Oto Pazarı”nı açmak zorunda kaldı.

Ruhsat MüdürlüğüZabıta Müdürlüğü’ne “Açık Oto Pazarı”nın mühürlerinin sökülerek (fek edilerek) iş yeri sahibine teslim edilmesi için yazı yazdı..

 

Kartal Açık Oto Pazarı, Kartal Belediyesi tarafından ruhsatı olmadığı veya eksik olduğu iddiasıyla yaklaşık bir ay önce mühürlenmiş, otoparkın etrafı kazılarak kapatılmıştı. Bunun üzerine işletmecinin İdare Mahkemesi’ne başvurması üzerine “İdare Mahkemesi, uygulamanın hukuka aykırı olduğunu, ileride telafisi güç zararlar doğuracağından işlemin yürütmesinin durdurmasına” karar vermişti.

 

Bunun üzerine Belediye, mahkemenin bu kararına itiraz hakkını kullanmıştı. Yasa gereği itiraz yapıldıktan bir aylık süre dolduğu için belediye iş yerinin mühürlerini sökerek işletmeciye teslim etmek zorunda.

 

Bu süre dolduğu için Belediye Ruhsat MüdürlüğüZabıta Müdürlüğü’ne yazı yazarak mühürlerin sökülerek iş yerinin işletmecisine teslim edilmesini istedi.

Şimdi Zabıta yazıyı aldıktan sonra mühürleri söküp iş yerine sahibine teslim edecek. Oto Pazarının etrafındaki kazılan yerlerin ise iş veren tarafından doldurulacağı öğrenildi.

 

      Oto Pazarı’nın bu haftadan itibaren vatandaşların hizmetinde olacağı öğrenildi.

İşletme yetkilileri “ Şu an her hangi bir engel görünmüyor, Kartalspor kulübü de bizim gelir ortağımız durumunda bir kurum, umarız bu Pazar günü işletmeye açarız hem Kartal halkı, hemde Kartalspor, hep birlikte kazançlı çıkarız” şeklinde düşüncelerini dile getirdiler.

 

Kaynak : İlk Haber 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]