SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Çankırılı işadamı Vahap Yartaş ile kısa bir söyleşi

Yayınlanma:
ABONE OL

Çankırı’ya gönül vermiş iş adamı olarak anılmak isteriz.

Çankırılı işadamı Vahap Yartaş ile kısa bir söyleşi.

Yartaş,  Çankırı’dan İstanbul’a, iş dünyasından ekonomiye, sivil toplum çalışmalarına varan konulara değindi.
Vahap YARTAŞ:
Biz sayılı değil de Çankırı’ya gönül vermiş iş adamı olarak anılmak isteriz.
Toptan inşaat demiri ticareti ve lojistik fabrika imalatı alanında 5 yıldır Kurtköy’de faaliyet gösteren YARTAŞLAR inşaat ve demir sanayi Ltd. Şti. adlı şirketi oğlum Yasin YARTAŞ’la birlikte yönetmekteyiz.
Toptan inşaat demiri ticareti yanı sıra anahtar teslimi sıfırdan fabrika yapıyoruz. Hasılat paylaşımı ya da kat karşılığı da denilen yöntemlerle de fabrikalar kuruyoruz.
Son bir yıldır da yönetim ağırlıklı olarak oğlum Yasin YARTAŞ’ta.
Bu durum sosyal faaliyetlere zaman ayırmamı sağladı.
Türkiye’nin en temiz vilayeti olan Çankırı’lı iş adamı olarak anılmaktan gurur ve onur duyuyorum.
Okul zamanımdan bu tarafa sosyal faaliyetlerin içindeyim. Son on yıldır sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarında aktif olarak görev almaktayım. Meslek kuruluşlarındaki çeşitli görevlerimin yanı sıra Çankırı Karatekin Üniversitesi Mütevelli heyeti, Kurucular kurulu, Karabük Üniversitesi kuruşlunda
görev aldım.
Son olarak Çankırı Platformu kuruluş çalışmasına katılarak arkadaşlarımın teveccühü ile Kurucu Başkan olarak Çankırı’mıza hizmet etmekteyim.

ÇANKIRI’LI İŞADAMINA SAHİP ÇIKMALI

R.K: Çankırılıların İş dünyasındaki yer nedir, yeterli buluyor musunuz?
Vahap YARTAŞ:
Çankırı’lıların İşadamlarına yeterince sahip çıkamadığını düşünüyorum. Başka bölgelerin insanları işadamlarına sahip çıkmak adına çok uzaklara gidip alışverişlerini yaparken hemşerilerini tercih ettiğini görüyoruz. Bu bağlılıkları bizleri kıskandırıyor. Bizlerde bunu yapmalıyız, Çankırılı işadamı kazanırsa Çankırı ve Çankırılı kazanır sonuçta.

R.K:  Çankırı’nın gelir seviyesi sanayi ve ekonomideki yerini yeterli buluyor musunuz?
V.Y:
Bizler tabiri caizse eline vurulup ekmeğini alınan yapıya sahibiz. Birilerinin arkasına sığınıp hep ikinci adam olmuşuz. Ön planda olmamışız olmakta istememişiz.  İş kurmayı düşünmemiş, bir işte çalışmayı düşünmüşüz. Müdürlük yapmayıp yardımcı kalmışız. Bu yalnız Çankırı’da böyle değil her yerde böyle.
Bunu artık değiştirmeliyiz. Ben hemşerilerime bulunduğunuz yerde mutlaka yönetime girin muhtarlıkta olsa yönetime talip olun, kazanamazsınız bile üst düzeydeki yöneticiler, Çankırı’lı aday olduğunu bilsin. Halk olarak da kazanabilecek adaylara sahip çıkmalıyız.

RK: Çankırı’nın teşvik bölgesi ilan edilmesinden yeterince faydalandığını düşünüyor musunuz?
V.Y:
Çankırı’mıza yeterince yatırım yapılmadığını düşünüyorum. Teşvik bölgesi ilan edilmiş olmamız bizim için çok önemli fırsat. Çankırı’nın bu fırsatı iyi kullanılmadığı ve yeterince yatırım çekemediği kesin.
Biz Yartaşlar olarak bölgemizde fabrika kurmak istedik, sağ olsun Belediye Başkanımız yer tahsisi de yaptı fakat yaptığımız fizibilite çalışmasında bölgenin iklim koşullarının imalat için uygun olmadığını gördük. Lojistik ve transfer aşamasında depolama tipi yatırımların yapılacağını gördük.
Bununla yetinmedik uygun sektörde Çankırı Platformu olarak Kurşunlu’da 54 dönümlük alanda devre mülk olarak termal otel yapıyoruz. 29 Ocak’ta Valiliğimizde ihale sonucuna bağlı olarak projemizin durumu netleşecek.
Çankırılının hem teşvikten yararlanması hem de evi olmayanın memleketine gittiğinde kalabileceği bir adresinin olması için böyle bir çalışmamız var.
Bölgemizde yatırım alanında son zamanlarda Çerkeş, Kurşunlu, Korgun ve ilerleyen zamanlarda Ilgaz’ın şanslı olduğu görülüyor. Buralarda yeni yatırım yapacakların olduğunu biliyoru

İlgili Haberler

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]