Çankırılı işadamı Vahap Yartaş ile kısa bir söyleşi

Yayın: 22:30 - 01.02.2012
Güncelleme: 22:30 - 01.02.2012

Çankırı’ya gönül vermiş iş adamı olarak anılmak isteriz.

Çankırılı işadamı Vahap Yartaş ile kısa bir söyleşi.

Yartaş,  Çankırı’dan İstanbul’a, iş dünyasından ekonomiye, sivil toplum çalışmalarına varan konulara değindi.
Vahap YARTAŞ:
Biz sayılı değil de Çankırı’ya gönül vermiş iş adamı olarak anılmak isteriz.
Toptan inşaat demiri ticareti ve lojistik fabrika imalatı alanında 5 yıldır Kurtköy’de faaliyet gösteren YARTAŞLAR inşaat ve demir sanayi Ltd. Şti. adlı şirketi oğlum Yasin YARTAŞ’la birlikte yönetmekteyiz.
Toptan inşaat demiri ticareti yanı sıra anahtar teslimi sıfırdan fabrika yapıyoruz. Hasılat paylaşımı ya da kat karşılığı da denilen yöntemlerle de fabrikalar kuruyoruz.
Son bir yıldır da yönetim ağırlıklı olarak oğlum Yasin YARTAŞ’ta.
Bu durum sosyal faaliyetlere zaman ayırmamı sağladı.
Türkiye’nin en temiz vilayeti olan Çankırı’lı iş adamı olarak anılmaktan gurur ve onur duyuyorum.
Okul zamanımdan bu tarafa sosyal faaliyetlerin içindeyim. Son on yıldır sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarında aktif olarak görev almaktayım. Meslek kuruluşlarındaki çeşitli görevlerimin yanı sıra Çankırı Karatekin Üniversitesi Mütevelli heyeti, Kurucular kurulu, Karabük Üniversitesi kuruşlunda
görev aldım.
Son olarak Çankırı Platformu kuruluş çalışmasına katılarak arkadaşlarımın teveccühü ile Kurucu Başkan olarak Çankırı’mıza hizmet etmekteyim.

ÇANKIRI’LI İŞADAMINA SAHİP ÇIKMALI

R.K: Çankırılıların İş dünyasındaki yer nedir, yeterli buluyor musunuz?
Vahap YARTAŞ:
Çankırı’lıların İşadamlarına yeterince sahip çıkamadığını düşünüyorum. Başka bölgelerin insanları işadamlarına sahip çıkmak adına çok uzaklara gidip alışverişlerini yaparken hemşerilerini tercih ettiğini görüyoruz. Bu bağlılıkları bizleri kıskandırıyor. Bizlerde bunu yapmalıyız, Çankırılı işadamı kazanırsa Çankırı ve Çankırılı kazanır sonuçta.

R.K:  Çankırı’nın gelir seviyesi sanayi ve ekonomideki yerini yeterli buluyor musunuz?
V.Y:
Bizler tabiri caizse eline vurulup ekmeğini alınan yapıya sahibiz. Birilerinin arkasına sığınıp hep ikinci adam olmuşuz. Ön planda olmamışız olmakta istememişiz.  İş kurmayı düşünmemiş, bir işte çalışmayı düşünmüşüz. Müdürlük yapmayıp yardımcı kalmışız. Bu yalnız Çankırı’da böyle değil her yerde böyle.
Bunu artık değiştirmeliyiz. Ben hemşerilerime bulunduğunuz yerde mutlaka yönetime girin muhtarlıkta olsa yönetime talip olun, kazanamazsınız bile üst düzeydeki yöneticiler, Çankırı’lı aday olduğunu bilsin. Halk olarak da kazanabilecek adaylara sahip çıkmalıyız.

RK: Çankırı’nın teşvik bölgesi ilan edilmesinden yeterince faydalandığını düşünüyor musunuz?
V.Y:
Çankırı’mıza yeterince yatırım yapılmadığını düşünüyorum. Teşvik bölgesi ilan edilmiş olmamız bizim için çok önemli fırsat. Çankırı’nın bu fırsatı iyi kullanılmadığı ve yeterince yatırım çekemediği kesin.
Biz Yartaşlar olarak bölgemizde fabrika kurmak istedik, sağ olsun Belediye Başkanımız yer tahsisi de yaptı fakat yaptığımız fizibilite çalışmasında bölgenin iklim koşullarının imalat için uygun olmadığını gördük. Lojistik ve transfer aşamasında depolama tipi yatırımların yapılacağını gördük.
Bununla yetinmedik uygun sektörde Çankırı Platformu olarak Kurşunlu’da 54 dönümlük alanda devre mülk olarak termal otel yapıyoruz. 29 Ocak’ta Valiliğimizde ihale sonucuna bağlı olarak projemizin durumu netleşecek.
Çankırılının hem teşvikten yararlanması hem de evi olmayanın memleketine gittiğinde kalabileceği bir adresinin olması için böyle bir çalışmamız var.
Bölgemizde yatırım alanında son zamanlarda Çerkeş, Kurşunlu, Korgun ve ilerleyen zamanlarda Ilgaz’ın şanslı olduğu görülüyor. Buralarda yeni yatırım yapacakların olduğunu biliyoru

Exit mobile version