SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Bazı CHP’li üyeler Borçlanma yetkisine Fransız kaldılar!

Yayınlanma:
ABONE OL

Oylama 15’e 14 zorla geçti.

CHP’li meclis üyeleri “Kartal Belediye Başkanına Borçlanma yetkisi” veren gündem maddesinin oylanmasında sayı olarak15’ zor toplayabildi.

Kartal Belediyesi Şubat ayı son meclis oturumunda Kartal Belediye Başkanına Borçlanma Yetkisi verilmesine pekte istekli olmadıkları gözlendi.

 

Kartal Belediye Başkanının talep ettiği Borçlanma oya sunuldu. Yapılan oylama sonuncunda adeta bir ŞOK yaşandı. CHP ve AK Parti meclis üyelerinin 14- 14 eşit olduğunu tespit eden Meclis 1. Başkan Vekili Tamer Özdemir, yeniden bir oylama daha yaptırdı ve yine aynı sonuçla karşılaşınca adeta isyan etti ve Borçlanmaya olumlu oy vermeyen meclis üyesini tespit etti ve uyardı. Tekrar yapılan oylama sonuncunda CHP 15 AK Parti 14 karşı oyuna rağmen Başkan Öz’ün talep ettiği 14 Milyon TL kıl payı meclis’ten geçti.

 

Ahu Zengin’in de gelmesiyle 15’e 14 oyla geçti!

Zira Kartal Belediyesi için çok önemli olan bu gündem maddesinin oylanması esnasında mecliste bulunması gereken CHP’li meclis üyelerinin yerlerinde olmadıkları tespit edildi. Ve yeterli çoğunluk oluşmadığı için Meclis Başkan vekilinin konuşmacılara gereğinden fazla konuşma süresi tanıyarak zaman kazanması dikkatlerden kaçmadı. En nihayetinde telefonla çağrıldığı belirtilen CHP’li meclis üyesi Ahu Zengin, imdada yetişerek meclise gelmesiyle çoğunluk elde edilmiş oldu.

Ahu Zengin’in meclis salonuna girmesi akabinde meclis başkan vekili Taner Özdemir’in kürsüde uzun konuşması için müsaade ettiği İmkan Demirci’ye ani müdahale ile konuşmasını tamamlaması uyarısında bulunması salondaki herkes tarafından kahkahalarla karşılandı.

 

CHP’de neler oluyor?

Şubat ayı son birleşimi Kartal Belediyesi 1. Başkan Vekili Tamer Özdemir’in Başkanlığında ve 8 eksikle toplandı. Şubat ayı son birleşimine Cumhuriyet Halk Partisi’nin 21 üyesi olmasına rağmen çok önem arz eden toplantıya 6 eksikle katılması kafalarda soru işaretleri oluşturdu. Gözlerden kaçan iki önemli konu daha vardı. Borçlanma oylaması yapılmadan az önce bazı CHP’li meclis üyelerinin meclis salonundan dışarı çıktıkları görüldü. Dışarı çıkan CHP’li meclis üyeleri böylece 21 olan sayılarını, katılmayanlarla birlikte 15’e düşürmüş oldular. Yani burada Kartal Belediye Başkanına karşı bir yerde TAVIR sergilemiş oldular.

Bu da Joker oy mu?

Meclis toplantısında hiç görülmemiş bir durumda dikkatlerden kaçmadı. Meclis salonunun misafir bölümünde CHP’li olduğunu yüksek sesle söyleyen bir şahıs, CHP’li üyelerin her oylamasında elini kaldırarak oy kullanmaya çalıştı.

Salonda oturanlar, acaba bu adam bugün için özel olarak mı çağrıldı. Oylamada bunun oyu joker oy sayılır mı? Gibi espiriler yapıldı.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]