Basın Danışmanları Kadıköy’de buluştu!

Yayın: 17:29 - 18.02.2012
Güncelleme: 17:29 - 18.02.2012

Basın Danışmanları Platformu, Kadıköy Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kalamış’ta bir araya geldi.
Ortak sorunlara çözüm bulmak ve deneyim paylaşmak amacıyla her ay bir araya gelen İstanbul ilçe belediyeleri basın danışmanları, Kadıköy Belediyesi’nin ev sahipliğinde toplandı. Programa onur konuğu olarak katılan ve mesleki deneyimlerini basın danışmanlarına aktaran TV 8 Haber Koordinatörü Gürcan Çilesiz, TV 8’in yayın politikaları hakkında da basın danışmanlarını bilgilendirdi.
Programın açılış konuşmasını yapan Kadıköy Belediyesi Basın Danışmanı Arife Avcu, Gürcan Çilesiz’e ve katılım gösteren 23 ilçe belediyesinin basın danışmanına teşekkür etti.
Kısa bir selamlama konuşması yapan Basın Danışmanları Platformu Başkanı ve Bağcılar Belediyesi Basın Danışmanı Abdullah Arıdoru ise, “Marmara Belediyeler Birliğinin desteğiyle kurulan ve daha sonra platform haline getirdiğimiz basın danışmanları buluşmalarımız, mesleki dayanışma ve ortak sorunlara çözüm arama gayesiyle devam edecektir. Basın danışmanları olarak, medyadaki yeni gelişmelerle ilgili istişarede bulunuyor, hiçbir şekilde siyasi fikir ve görüş ayrılığı içerisine girmeyerek deneyimlerimizi paylaşıyoruz” diye konuştu.


TV8’in 1999’da haber kanalı olarak kurulduğunu ve zaman içinde formatını değiştirdiğini söyleyen Gürcan Çilesiz, önümüzdeki günlerde TV 8 bünyesinde iki tematik kanalın kurulacağını, yeni kanallardan birinin yalnızca gençlere yönelik olacağını ve bu kanalın başına da Okan Bayülgen’in geçeceğini belirtti.
Türk haberciliğinde Reha Muhtar’la birlikte farklı bir sürecin başladığını belirten Gürcan Çilesiz, “Reha Muhtar’la birlikte haberde şov boyutu öne çıkmaya başladı. Bu süreç yeni yeni kırılmaya başlasa da bazı haber merkezleri ve muhabir arkadaşlar, haberin şov boyutunu içeriğin önüne geçirebiliyor. Habercilikte en önemli noktanın sosyal sorumluluk ve insan öğesi içeren hikayeler olduğunu düşünüyorum. Belediyelerin basın danışmanları da ulusala gönderdikleri haberleri buna göre dizayn etmeli ve
televizyonlara ayrı, gazetelere ayrı haber atma alışkanlığı edinmeliler. Bir ana haber bülteninde ortalama 20 VTR giriyorsa bunların ancak iki tanesi belediye haberi olabiliyor. Bunların da birinin olumsuz haber olacağı düşünülürse, ulusal bir TV kanalına gönderilen haberin, rutin belediyecilik haberi değil, olabildiğince değişik bir haber olması gerekiyor” diye konuştu.
Gürcan Çilesiz son olarak Türkiye’de 2,5 milyar dolarlık reklam pastası olduğunu, TV yayıncılığında 5-10 sene içerisinde yeni bir dönemin başlayacağını ve büyük kanalların tematik kanallara dönüşeceğine inandığını belirtti.


Kadıköy Belediyesi Basın Danışmanı Arife Avcu programın sonunda Çilesiz’e çiçek takdim ederken, basın danışmanları rutin gündemli toplantılarına devam etti. Gelecek toplantının, Esenyurt Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılmasına karar verildi.

İSTANBUL (İHA)

Exit mobile version