İlk yarı futbolu üç puana yetti!

Yayın: 22:22 - 26.02.2012
Güncelleme: 22:22 - 26.02.2012

Geçen hafta Bucaspor’u güzel bir oyunla deplasmanda yenen Kartalspor, bu moralle Konyaspor’u evinde ağırladı.

 

Maçın ilk dakikalarında Konya’nın kendi kalesine attığı golle daha da moral kazanan Kartalspor etkili oynamaya başladı. Sahanın her yerinde basan, istekli ve hırslı gözüken Bordo Beyazlılar, Ferdi-Burak işbirliği ile ilk çeyrekte ikinci golü Burak’la bularak iyice rahatladı. Kartalspor ilerleyen dakikalarda oyunu rölantiye alınca Konyaspor oyunu dengelemeye başladı. Ama buna karşılık zaman zaman Bordo Beyazlılar hızlı çıkarak tehlike yaratmaya devam ediyordu.

 

Nitekim kazandığı penaltıyı Mehmet Uslu ile gole çevirince üçüncü golü bularak ummadığı skoru yakalamış oldu. İlk yarı fırtına gibi esen Kartalspor adeta Konyaspor’u sahadan sildi. İlk yarının son dakikalarında kontratakla gelen Konyaspor golü bulunca durum 3-1 oldu.

 

İkinci yarı Konyaspor daha önde basarak oynamaya başlarken Kartalspor da buna karşılık dönen toplarla hızlı çıkarak karşılık veriyordu. İkinci yarının sonlarına doğru Kartalspor oyundan düşünce Konyaspor ataklarını daha da hissettirmeye başladı. Karambolden kendi kalesine gol atan Mehmet Uslu Konyaspor’u iyice ümitlendirdi.

İyi bir kadro olduğunu her hafta söylüyorduk, ama istenilen düzeyde bir futbol göremiyorduk. Ama ne olduysa iki haftadır güzel bir performans sergileyerek kadronun kalitesini ispatladı Bordo Beyazlılar.

 

Önemli olan skordan ziyade istekli ve arzulu bir şekilde futbol oynayabilmek. Bu saydıklarımızı ilk yarı mükemmel bir şekilde başardılar. Bu performansı 90 dakikaya yaydıkları zaman özlenen Kartalspor’a kavuşmamız işten bile değil. Her şeye rağmen alınan bu üç puan Bordo Beyazlılar’ı daha da yukarılara taşır inancındayım.

Defans ve orta saha bloğu iyi koordine olup kararlı bir şekilde doğru sistem oluşturulunca ilk yarıda seyrettiğimiz muhteşem futbol ortaya çıkıyor.

 

Sadece orta sahada savaşan, pres yapan bir oyuncu kazandırılarak ilk yarıdaki oyunla birleştirilirse, Kartalspor’umuzun içeride ve dışarıda rakip tanımayan bir takım olacağına inanıyorum. Takımımız ilk yarı futbolu ile tırmanışa geçerek rakiplerine bekleyin geliyorum sinyalini verdi.

 

Erdoğan ÖZYUVA

Erdoğan Özyuva
Exit mobile version