Kadına şiddetin izi ayakkabı tasarımlarında!

Yayın: 13:00 - 29.02.2012
Güncelleme: 13:00 - 29.02.2012

Aile kurumunu güçlendirici yasalara ve eğitimlere destek olacak ve kamuoyu oluşturacak her etkinliğin arkasında olduğunu açıklayan İSTESOB Kadın Kurulu, 1-10 Mart 2012 tarihleri arasında “Kadına Şiddete Hayır” temalı bir ayakkabı tasarım sergisi düzenliyor.

Bugüne kadar bir çok başarılı projeyle adını duyuran İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB) Kadın Kurulu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde “Kadına Şiddete Hayır” temalı bir ayakkabı tasarım sergisiyle kadına uygulanan şiddeti kınıyor.

 

İSTESOB Kadın Kurulu ve İstanbul Aydın Üniversitesi Ayakkabı Tasarım Bölümü 1. Sınıf öğrencilerinin ortak projesi olan “Kadına Şiddete Hayır Ayakkabı Tasarım Sergisi” 1-10 Mart 2012 tarihleri arasında Cemil Reşit Rey Salonu Fuayesi’nde düzenlenecek.

 

İSTESOB Kadın Kurulu ile ortaklaşa hazırlanan Kadına Şiddete Hayır Ayakkabı Tasarım Projesi hikaye panolarındaki görsellerden yola çıkılarak oluşturuldu. Bu hikaye panolarından yol çıkılarak hazırlanan ayakkabı tasarımları, kadının çektiği acıları, sıkıntıları sembolize ediyor.

 

İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2008-2009 öğretim döneminde eğitime başlayan Ayakkabı Tasarım ve Üretim Programı daha önce de Savaşa Hayır Ayakkabı Tasarım Projesi, Sokak Çocukları Ayakkabı Tasarım Projesi isimli sosyal içerikli projelere imza atmıştı.

 

Exit mobile version