48 bin öğrenciye deneme sınavı!

Yayın: 12:26 - 07.03.2012
Güncelleme: 12:26 - 07.03.2012

Pendik Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü projede, ilçe bazında ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında okuyan 48 bin öğrenci için uzman kadroların hazırladığı SBS ve YGS deneme sınavı düzenleniyor.

 

Pendik Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü eğitim projesinde, ilçe kapsamında ilköğretim ve lise öğrencilerine yönelik uzman kadroların hazırladığı SBS ve YGS deneme sınavları düzenleniyor. Toplamda 48 bin öğrenciye yönelik projede, 6-7 ve 8. sınıflara SBS(Seviye Belirleme) ile 10-11 ve 12. sınıflara yönelik YGS(Yükseköğretime Geçiş) deneme sınavları gerçekleştiriliyor. İlk etapta ilçe bazındaki ortaöğretim kurumlarında okuyan 16 bin lise öğrencisine yönelik YGS deneme sınavı gerçekleştirildi.  Sınav sorularının cevaplarına Pendik Belediyesi resmi internet adresi olan www.pendik.bel.tr adlı url adresinden ulaşılırken, sınav sonuçlarının 9 Mart’ta açıklanması bekleniyor.

 

32 bin öğrenci ter dökecek

 

Projenin ikinci ayağı olan SBS deneme sınavı ise, 14 Mart’ta ilçe bazındaki ilköğretim okullarında gerçekleştirilecek. Deneme sınavında 6-7 ve 8. sınıflarda okuyan toplam 32 bin öğrenci aynı zamanda ter dökecek.

Exit mobile version