SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Yeni oyunla 27 Mart’a merhaba!

Yayınlanma:
ABONE OL

“Kartal Sanat Tiyatrosu, ilk gösterimini 17 Mart’ta gerçekleştirdiği yeni oyunu Oğlum Artiz Olacak’ı, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde ücretsiz sergiliyor.”

Her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni oyunlarıyla, sanat atölyeleriyle ve konuk gruplarıyla bize sesleniyor Kartal Sanat  Tiyatrosu.

Nihat Nadi ülger tarafından yazıp yönetilen ve ilk gösterimini 17 Mart’ta gerçekleştiren “Oğlum Artiz Olacak” oyunu, Dünya Tiyatrolar günü olan 27 Mart Salı günü ücretsiz sergileniyor. Televizyon dünyasında sürüp giden medya savaşlarını ve bu savaşların kurbanlarını hicveden oyun, bir anlık şöhret uğruna onurlarını ve geleceklerini hiçe sayan sıradan insanların traji komik durumunu anlatıyor.

İmdat ile Asiye, menajerliğe soyunan anneleri tarafından o yarışma senin bu program benim koşturulan iki komşu çocuğudur. Her ikisi de,  yetenek yarışmalarında birinci olup kısa yoldan ünlü ve zengin olmanın hayallerini kurarken aslında neler kaybettiklerinin farkında değillerdir. Anneleri Sultan ve Fikriye de, ünlü birer evlat sahibi olmak isterken evlatlarını kaybetme noktasına geldiklerini göremezler. Medyada köşe başlarını tutmuş olanların astronomik kazançlarını ve reytinglerini artırmak uğruna genç insanları medya tanrısına kurban verdikleri günümüzde, birilerinin de bu gidişe dur diyecek sözler söylemesi gerekiyor. İşte “Oğlum Artiz Olacak” oyunu, eğlenceli ama bir o kadar da ironik anlatımıyla bunu yapıyor.

 

Geçtiğimiz sezon sahnelenmeye başlanan, Muzaffer İzgü’nün “Bir Çift Yün Çorap” adlı oyunu bu sezon da devam ediyor. Kartal Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Nihat Nadi ülger tarafından yönetilen oyun,  uzaktaki çocuklarının hasretini çeken yaşlı bir çiftin, eve giren hırsız bir genci sahiplenmesindeki traji komik durumu anlatıyor. Oyunda, Emin Maltepe, Nurcan Ülger, Mehmet Şerif Tozlu, M. Hakan Güven, İsmet Ümit, Nihat Nadi Ülger rol alan alıyor…

 

Çocuk oyunları da her Pazar “Kartal Sanat Tiyatrosu Rıfat Ilgaz Sahnesi”nde çocuklarla buluşmaya devam ediyor. Oyuncaklar ülkesine Yolculukla açılan 2011-2012 sezonu, iki aydır “Bu Dünya Bizim” adlı oyunla sürüyor. Nihat Nadi Ülger tarafından yazılıp yönetilen oyunla, çocuklara çevre bilincinin önemi anlatılıyor. Bir kaza sonucu adaya düşen Pamuk Prenses, Keloğlan, Pinokyo ve Masalcı teyze, adada ağaç katliamı yapan Kocaayağı yakalayıp yola getirirler. Çocukların da katılımıyla interaktif bir şekilde sergilenen oyun çocuklara, gördüğümüz yanlışlıklara müdahale etmek gerektiğini de hatırlatıyor.

Mart ayı boyunca Kartallı sanatseverleri, son derece yoğun bir program bekliyor Kartal Sanat Tiyatrosu Atalar Kültür Merkezi’nde.

Bir Çift Yün Çorap, Oğlum Artiz Olacak ve Bu Dünya Bizim oyunlarının yanı sıra konuk tiyatrolar, müzisyenler ve kısa film gösterimleri de izleyiciyle buluşacak.

22-23 Mart günleri gerçekleşecek, İstanbul Kısa Filmciler Derneği’nin Kısa Film gösterimlerinin ardından 28 Mart’ta sanatçı Onur Akın sevenleriyle KST’de buluşacak. 30 Mart akşamı ise İstanbul Tiyatro Topluluğu’nun “Salıncakta İki Kişi” adlı oyunu sergileniyor.

Sergilenen oyunların, filmlerin, resital sunumlarının yanı sıra sanat atölyeleri de önemli bir ayağını oluşturuyor Kartal Sanat Tiyatrosu’nun. Çocuklara yönelik drama ve bale atölyeleri ile yetişkinlerle tiyatro-oyunculuk atölyeleri, sinema atölyesi, fotoğrafçılık atölyesi ve her yaş grubuna hitabeden piyano, gitar, resim atölyeleri yeni yetenekleri kazanmaya devam ediyor.

 

 

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Basında Kartal
07 Nisan 2024
Kartal Belediye Meclisi’nin Yeni Dönem ilk toplantısı yapıldı

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçiminin ardından yenilenen Kartal Belediye Meclisi, 2024-2029 döneminin ilk oturumunu Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in başkanlığında gerçekleştirdi. Yapılan ilk toplantıda meclis komisyonları görev dağılımını gerçekleştirdi. Başkan Gökhan Yüksel, meclisin açılış konuşmasında yeni dönemde rehavete kapılmadan daha çok çalışacaklarını kaydederek; “Hem Kartal’da, hem İstanbul’da, hem Türkiye’de aldığımız büyük bir sorumluluk ile […]