Kartal Hükümet binasının temeli dualarla atıldı!

Yayın: 11:10 - 02.04.2012
Güncelleme: 11:10 - 02.04.2012

İstanbul’un en büyük Adliyesi’nden sonra en büyük Hükümet binasının temeli Kartal’da düzenlenen sade bir törenle atıldı. Temel atma törenine Kartal Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu, Kartal Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Ulu, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Zeyrek, Kartal İlçe Spor Müdürü İsmail Şenay, Hükümet Binası Şantiye Şefi Murat Karataş, Kartalspor A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Binali Aydın, Kartalspor Eski Yönetim Kurulu üyesi Levent Okur, Daire Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Kartal Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu, gazetemize yapmış olduğu özel açıklamada” İnşallah 2013’ün Temmuz ayında yeni binamıza taşınacağız. Sağ olsun Altınok Başkan binamızın inşaatının bitimine kadar bize bir yer tahsis etti. Orada şimdilik hizmetimizi veriyoruz bundan sonrada kendi binamızda hizmet vermeye başlayacağız. Her türlü desteklerinden dolayı KARTAL HALKINA, Belediye Başkanımıza TEŞEKKÜR ediyoruz, sağ olsunlar. Kartal halkına hizmet esastır daha güzel şartlarda, daha güzel imkanlarla hizmet etmek istiyoruz” diye konuştu.

İSTANBUL’UN EN BÜYÜK HÜKÜMET KONAĞI KARTAL’DA OLACAK

Hamurcu,şöyle devam etti: “ Yeni hükümet binamızın temelini attık tabi  O açıdan mutluyuz.Yaklaşık Bir yıldır temel kazısı ile uğraşıyorduk demir döşemesi tamamlandı ve akabinde  alt zemin betonunu döktük.Bir kaç gün içersinde temel çıkar ondan sonra yaz sonunda da binanın tamamen kaba inşaatı görünmüş olur.Önümüzdeki senede inşallah yeni binamıza taşınacağız.Bütün birimleri yeni binamızda toplayacağımız için Kartal halkının çok fazla kurumları gezme riski kalmadı.Ne tür işi varsa binamızda halledecek ,Emniyeti,Sağlığı,Milli Eğitimi ve hepsi burada olacak.Tapusu,Nüfusu,  dolayısıyla  kurum kurum gezmekten ziyade tek bina içersinde her türlü hizmeti halkımız modern bir şekilde almış olacaklar.Kartal’a layık olan BİR HÜKÜMET KONAĞI YAPILIYOR.

İstanbul’un en büyük hükümet konağı Kartal’da hizmet verecek, bunu da söyleyeyim. Kartal’ın farklılığı buradadır zaten DÜNYA’NIN EN BÜYÜK ADLİYESİ BİZDE. Birde İstanbul’un EN BÜYÜK HÜKÜMET KONAĞI YİNE BİZDE OLACAK. Ayrıca teknik donanımı yerinde bir bina olacak. İnşallah hayırlı hizmetlere vesile olur” yorumunu yaptı.

Daha sonra KURBAN kesilerek temeline ilk harcı Kartal’ın sevilen ve saygı duyulan Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu,”HAYIRLI OLSUN” DİLEĞİYLE ATTI.

TEKNİK ÖZELLİKLER

Kartal Hükümet Konağı toplam5274.00 M2alan üzerinde inşaatına başlanıldı. Toplam İnşaat alanı 15.359.00 m2 bünyesinde Otopark, Sosyal Yardımlaşma, Mal Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Tapu, Nüfus, Askerlik Şubesi, Müftülük ve Kaymakamlık birimi bulunacak. Zemin kat dahil  olmak üzere sekiz katlı olacak.

Fethi SATICI

Exit mobile version