Kartal Belediyesinde iş bırakma eylemi!

Yayın: 11:24 - 02.04.2012
Güncelleme: 11:24 - 02.04.2012

Aylardır maaşlarını alamayan işçiler 2 saatlik iş bırakma eylemi yaptılar.

 

Kartal Belediye şirketlerinde çalışan yüzlerce işçi, aylardır maaşlarını ve bazı sosyal haklarını alamadıkları için iki saatlik iş bırakma eylemi yaptı.

Belediye’nin Kartursaş şirketlerinde çalışan ve belediyenin makina ikmal, fen işleri, Dragos’taki kazı alanı ile Atalardaki binalarda görevli işçiler iki saatlik uyarı eylemi yaptı.

Alınan bilgiye göre, işçiler kendi çalıştıkları iş yeri önünde eylemlerini gerçekleştirdi.

Sendikacılar, basına yansımaması için çaba sarfettiler

Bu arada, işçilerin bağlı olduğu sendikanın iş bırakma eyleminin yapılacağını basına ve kamuoyuna duyurmadığı, eylemin duyulması üzerine bazı sendika temsilcilerinin, eylemin kamuoyuna yansımaması için büyük çaba sarf ettikleri görüldü. Makine İkmal Müdürlüğü İş yeri temsilcisi, bilgi almak için kendisiyle görüşmek isteyen gazetecilerle görüşmek istemedi. Israr üzerine gazetecilerin yanına gelen iş yeri temsilcisi “burada eylem falan yok, gazetecilere de açıklama yapmıyoruz, bu eylem değil bir bilgilendirme toplantısıdır” diyerek basını ve kamuoyunu yanıltmaya çalıştı.“Belediye’nin bütün birimlerinde iş bırakma olduğunun” hatırlatılması üzerine iş yeri temsilcisi bu soruyu yanıtsız bırakarak gazetecilerin yanından ayrıldı.

 

Haciz belgelerini gösterdiler!

Bazı işçiler ise “aylardır maaş alamadıkları için bir takım giderlerini karşılayamadıklarını, elektrik doğalgaz ve diğer bir takım giderlerini ödeyemedikleri için evlerine haciz geldiğini söylediler.

Zor durumda kaldıklarını belirten işçiler, aşırı borçlanmadan dolayı artık dayanacak güçlerinin kalmadığını ifade ettiler.

Kaynak: İlk Haber

Exit mobile version