SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Belediye meclisinde sert tartışmalar!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi Nisan ayı 2. Birleşimi Meclis 1. Başkan vekili Taner Özdemir’in başkanlığında toplandı. Toplantıyı Başkan Öz’ün danışmanları Nizamettin Zorgül, Ömer Fethi Gürer, Karyapsan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Nas, Kartal Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi Yönetim kurulu Başkanı Emel Bağcıoğlu, tam kadro Yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar izledi. Bir önceki birleşimin tutunanları okunduktan sonra yapılan oylamada oy birliği ile kabul edildi.

 

SERT TARTIŞMALAR YAŞANDI

Kartal Belediye Meclisi Nisan ayı birleşimleri eski birleşimleri adeta aratmaya başladı. Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı ve CHP Kartal Belediyesi Grup Başkanı Nisan ayı ilk birleşiminde AK Partili Meclis üyesi Abdi Kesimal, ile tartıştı ve Kesimal’ın üzerine yürüdü. Belediye meclisini başarı ile yöneten ve tatlı bir disiplin getiren Meclis 1. Başkan vekili Taner Özdemir, nerede ise karşılıklı yumruklaşmaya gidecek gerginliği zorlukla önledi. Son günlerde çok gergin ve sinirli olduğu gözlemlenen CHP’li meclis üyesi ve CHP Grup Başkanı Kamer Gök, Nisan ayı birleşiminde gündem dışı bir konuşma gerçekleştiren AK Partili Meclis üyesi Metin Bektaş, konuşmasını tamamladı ve yerine oturdu. Tektaş’ın ardından bir konuşma yapan Av. Kamer Gök, çok sert bir konuşma yaptı ve özellikle AK Partili Metin Bektaş’ı çok sert bir dille eleştirdi.

HERKESE KIZMAYA BAŞLADI

Önce AK Partili meclis üyesi Metin Bektaş’ın yaptığı konuşmayı okurlarımızla paylaştıktan sonra Av. Kamer Gök’ün ortamı geren konuşmasını aynen okurlarımıza yansıtacağız. Bu arada AK Parti Grup Başkan vekili Temel Yaz ile de söz düellosuna giren Av. Kamer Gök, Kartal Belediye Meclisinin en sinirli üyesi olarak gözlemlenmesi basın mensuplarını da üzmeye başladı. CHP’li meclis üyesi ve CHP Grup Başkanı Av. Kamer Gök’ün Nisan ayı son birleşimi olan ve Faaliyet Raporu’nun görüşüleceği oturumda da aynı sinirli tutumunu sürdürmemesini umuyoruz.

 

“ KADINLARIMIZIN YANINDAYIZ”

İşte AK Partili Metin Bektaş’ın CHP’li üye Av. Kamer Gök’ü sinirlendiren konuşması: “ Ocak ayı itibariyle meclis gündemine getirip daha sonra İbrahim Doğan, beyin teklifiyle Mart ayında geri çektiğimiz Kedev ve Kooperatiflerle ilgili bir konu hakkın da bir istirhamım tekrar olacak.  Kartal Belediyesi ile KEDEV arasında yapılan bir protokol gereği  bir Mikro kredilendirmesi  var. Şubat ayındaki konuşmamda mağdur edilen bayanlar diye yaptığım tanımda burada önce yanlış anlaşıldım. Sonra düzeltildi bizim adeta bayanlara karşı bir tavır takındığımız ve onları dışlıyormuş gibi bir algı oluştu.

Ama bizim söylediğimiz o değildi biz elbette kadınlarımızın yanındayız. Onları her zaman baş tacı yaparız Hukuk çerçevesinde kalmak şartıyla ve Hürriyet Mahallesi’ndeki bir Hukuksuzluğu bahsetmiştim. Belediye başkanının bir sözü ile hiçbir kira kontratı yapılmadan Hürriyet Mahallesi’ndeki Büfe verildi. Daha sonra geriye dönük olarak şimdi her halde hukuk’a uydurulmuştur. Kooperatiflere Büfelerin tahsisini hukuka uymadığı için iptal ettik. Bu konuda geçen ay ki  gündemde destek verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Ancak başka bir hukuksuzluk devam ediyor bu konuda bütün CHP’li ve AK Partili arkadaşlardan rica ediyorum.

Özellikle yönetimden geçen hafta bir grup CHP’li mahalle teşkilatlarından belli kademelerde görevli olan bayan arkadaşlarımız geldiler. Bu konuda fazla gündemde kaldığımız için bizi tercih ettiler. Çoğunu teşekkür etmek için geldiler Mikro Kredi konusuna değinmek istiyorum. İşadamları milyon dolarlarla uğraşıyorlar sıkıntı duymuyor üçsüz lirayı beş yüz lirayı gözümüzde büyütmüyoruz gerçi ama  gerçekten  500 liraya, 1.200 lira, 600 lirayı 1.400 lira faizli belgelerle gelen arkadaşlar var. Belediye ile KEDEV arasında yapılan bu Mikro Kredi anlaşması gerçekten bur da bir çok bayanın ocağını söndürüyor” hatırlatması yaptı.

“KADINIMIZI KURTARALIM”

Bektaş, şöyle devam etti: “  Sayın başkan’a birkaç tanesini gönderdik teşekkür ediyoruz ilgilendiler. Gelen bayan arkadaşlarda  “Sizin çıkışınızdan sonra bizi tekrar aradılar Avukatlar faizlerin bir kısmını iptal ettiklerini ve bir kısmının da geriye dönük ödeme yapılacağını söylediler” dediler. Demek ki burada baya bir hukuksuzluk var rica ediyorum icradaki arkadaşlardan, meclis üyesi arkadaşlardan. Belediye ile Mikro Kredi anlaşması yapılan ve Mikro Kredi  verilen arkadaşlar zaten  mağdur olduğu için kredi alıyor. 500 lira alıyor, 100 lira alıyor ve daha sonra krediyi alan kişiye çok ciddi hacizler gidiyor.

Burada belki bize yanlış anlatımlar olabilir ödemeyi kasıtlı olarak ödemeyenler olabilir, bunu suiistimal edenler olabilir. Ben bunların hepsine katılıyorum. Ama sosyal belediyecilik adına kadınımızı kurtaralım onun elinden tutalım yardım edelim derken daha mağdur daha zor durumlar sokmamak adına lütfen elinizden gelen bir şeyler varsa yapmaya çalışalım. Teşekkür ediyorum.

BÜYÜK GERGİNLİK YAŞANDI

Akabinin de çok sert  bir konuşma yapan CHP Grup Başkanı Av. Kamer Gök, “ Sevgili arkadaşlar Amanlar ülkesinde tek gözlülerin bir avantası  vardır tek göz şimdi TEK göz avantajını  kullanıyor yürürken öğreneceksin be kardeşim.Önce öğreneceksin”şeklinde konuşarak AK partili üye Metin Bektaş’a ser bir çıkış yaptı.

“KİMİN ADRESİNİ SORUYORSUN KARDEŞİM”

Gök, şöyle devam etti: “ Önce öğreneceksin ve bilgileneceksin Anayasa mahkemesi Sayın Başkanı dün ifade etti ki, ‘hukuk  kanununu derdest ediyorsunuz’ Kime söylüyor bunu? Kimin bayrağını sallıyorsun kimin adresini soruyorsun kardeşim. Dönüm bir kendine baksana aynada bakmasın öylemi? Bir şey söyleyebilmek için bir şey eleştirebilmek için buna hak kazanmak lazım. İslam’da da böyledir be kardeşim.

Bu sırada AK Partili  Metin Bektaş, “ Hukuk adına mı konuşuyorsun?” Gök, “ Hukuk adına ben konuşurum senin tekelinde değil. Bırak otur yerine her konuda konuşurum sen öyle bir adamı derdest etmeye yetkin yok”. Özdemir devreye girdi ve “Sayın Başkan, bir saniye lütfen sakin olun. Kamer bey bir dakika. Metin bey,Abdi bey müdahale etmeyelim. Grubunuzdan arkadaşlar söz alacak zaten” şeklinde gerginleşen ortamı zorlukla önledi.

Gök, “ Sayın AK Partili üyeler beni susturmaya yetkin yoktur kendin kadar konuş. Özdemir, “Sayın başkan, siz divana karşı konuşursanız iyi olur. Gök, “ Değerli arkadaşlar Kartal belediyesi kredi veriyormuş kime? Bakın söz hakkı olmayan bir Kooperatifi linç ediyorsun birisi bu. Şimdi burada Kooperatifin sayın üyeleri var kendilerini savunma hakkı yok kalkıyorsun burada konuşuyorsun. İki Kartal belediyesi kimseye Mikro Kredi vermiyor hanımefendilere kredi veren kooperatifin kendisidir.

Şimdi bu hususlar  Kooperatifle   hukuk arasındaki  bir meseledir bu işlemlerin hepsi yargıya tabidir.Bu arada dinleyici bölümünde oturan yaklaşık 10 Kartal Kadın çevre Kültür  ve İşletme Kooperatifi Ortakları yüksek sesle AK Partili metin Bektaş’ı protesto mahiyetinde seslerini yükseltiler ve bunun üzerine Meclis Başkanı Taner Özdemir, “ Sevgili konuklar meclisin böyle bir usulü yok lütfen yerinizden müdahale etmeyin.Aksi taktirde sizi dışarı çıkartmak zorunda kalacağım lütfen sessiz bir şekilde  burada dinleyin çok teşekkür ediyorum.

Gök, “Şimdi bir Kooperatif yada bir Vakıf hanımefendilerin üretim adına destek veriyorlar ise yada bunu kredilendiriyorsa bundan keyif almak lazım.Biz siyaseten  hanımefendilerin üretim alanında olmasından yanayız.Onların elinin ekmek tutmasından yanayız.Özgürlük tanımı budur. Ekonomik özgürlüğü olmayanların kağıt üzerinde özgürlüğü asla olamaz. Kartal Belediyesi kimseye Mikro Kedi vermiyor Mikro Kredi veren bir kısım kuruluşlar var bunlar vakıflar, kuruluşlar ve bankalardır. Onların kredileri ile olan ilişkileri hukuk düzenlemektedir. Kartal Belediye Başkanının bu işle şöyle ve ya böyle davranmaya yetkisi yoktur ve hakkı da yoktur. Teşekkür ediyorum” dedi.

“ BİZE DEMOKRASİ DERSİ VERMESİN”

Gök’ten sonra söz alan AK Parti Grup Başkan vekili Temel Yaz, “ Sayın Başkan, değerli meclis üyeleri   biraz önce denetim komisyonunda ki  Rapor ve Muhalefet şerhi bur da okundu. Daha sonra burada Kartal halkının haklarını savunmak için Kooperatif haklarını değil. Kartal halkının haklarını savunmak için meclis üyesi arkadaşımız uyarılarını yaptı. O vakıf doğru işler yapar veya yapmaz onların bileceği iştir ve hukuki anlamda da  yasalara zaten bağımlıdır. Ve bu konuda da,burada da Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı aynı zamanda.

Maalesef  O çizgiyi ben ayırmasını bekliyorum sevgili başkandan.Burada çıkıp ta bize demokrasi dersi vermeye kalkmasın . Biz pazartesi günü burada bir ilçe başkanının nasıl meclis üyelerine baskı yaptığını gördük. O yüzden bu kişinin burada söyledikleri şeyden biz AK Parti Grubu olarak itibar etmiyoruz sevgili başkan. Siz meclis Grup başkanısınız ve buna göre burada  hareket etmenizi istiyoruz.Eğer siyasi anlamda kendinizi tatmin etmek istiyorsanız sizi dışarıda basın toplantılarından mitinglerde orada yapabilirsiniz.Ama burada bunu karıştırmayın.” Uyarısı yaptı.

“İKİ KARPUZU TAŞIYAMIYORSUNUZ BİRİNİ BIRAKINIZ”

Yaz,şöyle devam etti: “ İki Karpuzu bir arada taşıyamıyorsanız bir tanesini lütfen bırakın burada  parti propagandası yapmaya kalkmayın.Burası belediyedir belediyede hizmetler konuşulsun.Ve burada sizin meclis üyelerine karşı bu şekilde davranışınızı biz kınıyoruz.Hele ki bir ilçe başkanı .Biz sizin nasıl bir sosyal demokrat olduğunuzu  burada arkadaşlarınızın kendi meclis üyesi arkadaşlarınızın yazılarına bakarak ‘kimler bize oy vermedi encümende’ bunu bile gardiyanlığını yaptınız adeta burada.Sizi bu yüzden de esefle kınıyorum.Teşekkür ediyorum” şeklindeki adeta dalgasını geçti ve Gök, “ İade ediyorum”  şeklinde tepki gösterdi.

BUGÜN GÖRÜŞÜLECEK VE OYLANACAK

Kartal Belediyesi’nin 2011 yılı Faaliyet Raporu  06.04.2012 tarihi itibariyle görüşülecek ve oylanacak. Nisan ayı sor Birleşimini Kartal belediye Başkanı Op.Dr. Altınok Öz, yönetecek.Faaliyet Raporunun görüşülmesinin de de sert tartışmaların yaşanabileceği gözlemlendi.

FETHİ SATICI

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]