SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Pendik Belediyesi’nden kâğıt israfına son!

Yayınlanma:
ABONE OL

Pendik Belediyesi, İstanbul Valiliği İl Özel İdaresi bünyesinde ve İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından yürütülen İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında, evrakların fiziksel olarak dolaştırılması ve ıslak imza uygulamasından vazgeçerek Doküman Yönetim Sistemi’ne geçti. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün de katıldığı törende, kâğıt kullanımına son verilmesini temsilen kâğıt parçası yakıldı.

 

Törende konuşan Bakan Nihat Ergün, “Bütün devlet kurumları, bütün diğer kurumlar dijital imzaya, dijital evrak kayıt sistemine geçince kağıt yapmak için ağaç kesmek mecburiyetinde kalmayacağız” dedi.

Pendik Belediyesi, evrakların fiziksel olarak dolaştırılması ve ıslak imza uygulamasından vazgeçerek e-imza uygulamasına geçti. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün de katıldığı törende, Bakan Nihat Ergün ve Başkan Kenan Şahin tarafından kâğıt kullanımına son verilmesini temsilen kâğıt parçası yakıldı.

Pendik Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, bütün devlet kurumları, bütün diğer kurumlar dijital imzaya, dijital evrak kayıt sistemine geçince kağıt yapmak için ağaç kesmek mecburiyetinde kalınmayacağını belirtti.

 

3-3,5 yıl Pendik Belediyesi’nde görev yaptığını ve Pendik Belediyesi’nin halka hizmet konusunda ne kadar duyarlı olduğunu görme imkanına sahip olduğunu söyleyen Bakan Ergün,” ”Kağıtla, kağıt imzalamakla, kağıt doldurmakla, kağıt yazmakla uğraşmayacak Pendik Belediyesi. Halk da uğraşmayacak.

 

Pendik Belediyesi’yle iş yapan kurumlar da uğraşmayacaklar. Süreç içerisinde bunların hepsi gerçekleşecek. Tabii ki ağaçlar da kurtulacak. Bütün devlet kurumları, bütün diğer kurumlar dijital imzaya, dijital evrak kayıt sistemine geçince kağıt yapmak için ağaç kesmek mecburiyetinde kalmayacağız. Bu, teknolojik ve çevreci bir iş olacak” dedi. Bakan Nihat Ergün, Pendik Belediyesi’nin, belediyelere, kurumlara örnek bir şey yaptığını da söyledi.

 

”Dijital imza, kurumsallaşma çabasının bir parçası”

 

Törende konuşan Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin de, son 3 yılda en başarılı oldukları alanları ”kaynakları iyi yönetmek” olarak açıklarken, bu yıl bütçenin 100 milyon liraya yakın kısmını yatırıma ayırdıklarını belirtti.

 

Dijital imzanın, uzun yıllardır devam eden kurumsallaşma çabasının bir parçası olduğuna değinen Başkan Şahin, süreç daha ileriye taşındığında iş yükü, kaynak kullanımı açısından daha iyi noktaya geleceklerini belirterek, “ Bu yatırımlarla Pendik’te yaşam standardını daha da yükselteceğiz.

Gördüğünüz bu proje ve yatırımları kaynakları çok iyi kullanarak gerçekleştirdik. Öyle ki geçen yıl 23 milyon TL bütçe fazlası verdik. BU yıl ki 220 Milyon TL’lik bütçemizin 100 milyonunu yatırımlara ayıracağız. Dijital imza, kurumsallaşmamızın bir sembolü ama arka planda yıllardır devam eden bir çalışma var.  E-İmza sayesinde vatandaşa hizmeti daha şeffaf ve kolay sunacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, dijital imza ile iç emri imzaladı. Daha sonra, Habib Ali Baltacı adlı vatandaşa dijital imzaya geçişteki ruhsat teslim edildi ve e-imzaya geçilmesi nedeniyle simgesel olarak birkaç evrak yakıldı.

İşlem süresi kısalacak ve verimlilik artacak

Bu çalışma kapsamında, imza atan tüm personele TÜBİTAK’tan elektronik imzalar (E-İmza) alınırken, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması, hesap verebilirlik ve şeffaflık anlayışı çerçevesinde, bundan sonraki süreçte de kurum içi ve kurum dışı tüm yazışmalar elektronik ortamda e-imza ile yapılacak.

E-imza sayesinde kâğıt israfına son verilirken, işlemlerin elektronik ortamda gerçekleştirilmesiyle süreçler kısalıp verimlilik artacak. Ayrıca, süreçler yöneticiler tarafından izlenebilir hale gelirken, aksayan yönler de daha rahat tespit edilerek gerekli önlemler alınabilecek.

Dijital arşiv çalışmalarını da büyük ölçüde tamamlayan Pendik Belediyesi, dışarıdan kuruma gelen evrakların da dijital ortamda alınması ile ilgili çalışmalara da başladı. Bu kapsamda belediyeye sunulan imar projelerinin ve imarla ilgili başvuruların dijital ortamdan alınabilmesi için çalışmalar yapılırken, bu çalışma ile vatandaşlar evinden veya ofisinden tüm işlemlerini takip edebilecek.

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio