SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Öz: “yolumuza devam ediyoruz”

Yayınlanma:
ABONE OL

Öz:”ortak karar alalım”

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr.Altınok Öz, Nisan ayı son meclis toplantısında yapmış olduğu konuşmada muhalefete adeta belediyecilik dersi verdi. Kartal ‘a ve Kartal halkına hizmet etmek ve getirmek için  gerektiğinde 18 saat çalıştığını hatırlattı ve “ Ben belediye başkanı olana kadar net söylüyorum.

Sinop,Artvin hariç Türkiye’de gezmediğim,görmediğim yer kalmadı.Bir Artvin’e gitmedim arkadaşlar ben nerde çalışacağımı nerde dinleneceğimi bilen bir insanım. Ben seçimde halkla olduğumda da  bir şey söyledim.Seçimi kaybedersem ben kazanıcam seçimi kazanırsam ben kaybetmiş siz kazanmış olacaksınız dedim.Ben kaybettim halk kazandı.Halk kazanmaya devam edecek diyorum” yorumunu yaptı.

“TERBİYESİZLİK ETMEYİN”

Öz, şöyle devam etti: “ Sayın Arkadaşlar Bu hizmeti siz mi başlattınız yoksa bizmi başlattık. Böyle başlayabilirim Bir sataşma var ki ahlaki yönü çok ağır. Organik cafeden alınan malzeme evime geliyormuş. Çiçek pasajındaki masraf içiyormuşum özel kaleme geliyormuş. Arkadaşlar Barış Kartal Belediye Başkanı ‘nın korumaları.

Kemal, Mustafa şoförlerim. Kim bunlar? Bu arada Ak Parti Grubundan sözlü müdahale oldu. Başkan Öz, “ Terbiyesizlik etmeyin dinleyin, dinlemesini öğrenin. Arkadaşlar Arif Dağlar, döneminde de Arif beyin, korumaları ve şoförleriydi. Bu harcamalar bu çocukların eliyle yapılan harcamalar. Ben Organik Cafeden kendi bütçemin dışında evime bir malzeme geliyorsa şerefsizim” şeklinde konuşarak AK Partili Mehdi Akman’ın bu konudaki suçlamalarına açıklık getirdi.

 

“ALLAH BUNUN HESABINI BENDEN SORSUN”

Başkan Öz, “ Allah bunun hesabını benden sorsun Evet, o malzeme alındı Kartal Belediye Başkanı Organik Cafeyi  hep tanıtım amacıyla bu belediye başkanının özel kalem yetkisinde de vardır.Biz Organik besinde hediye ediyoruz bazılarına.Bu fatura o. Gelip burada onu Belediye Başkanı kahvaltısını Organik cafeden karşılıyor demelerini bağdaştıramıyorum.Bu arada AK Partili Mehdi Akman,tekrar Öz’e sözle müdahale etti. Bunun üzerine çok sinirlenen Öz, “ sus,sus,sus.” Diye haykırdı ve  sakinleştikten sonra şöyle devam etti: “  Yalan söylemeyin bunu adamlara sorun.

Tekrar ortam gerildi ve Meclis 1. Başkan vekili Taner Özdemir. “ Arkadaşlar, Mehdi Bey, lütfen. Mehdi Akman, “Aynen iade ediyorum. Öz,” Bana sarhoş demeye hakkınız yok” Özdemir, “ Siz bu suçlamaları yaparken Sayın Başkan gayet sakin olduğu yerden dinledi hiç birinize müdahale etmedi. Müsaade edin Sayın Başkan, cevaplarken sizde aynı sükunetle lütfen dinleyin. Buyurun sayın başkan, devam edin.

“BİRLİKTE ÇALIŞILMASI TEKLİFİ YAPTILAR”

Öz, “ O faturaları gördüyseniz bunun ne olduğunu yine AK Partili olan çocuklara gider sorarsınız. Kesimal,2Onlar AK Partili değil, belediye personeli ayrımcılık yapıyorsunuz.Onlar AK Partili değil.Başkan Öz, “Ara sıra laf atabilir” şeklinde gülümser bir ifade kullandı ve ortamı yumuşattı ve bunlar tabi ki benim belediyemin elemanı.Ama burada çok bilinen bir şey var ki; kimisi çalışanlardan Cumhuriyet Halk Partisini tutuyor kimisi AK Partiyi tutuyor. Yani saklayalım mı? Ben ret etseydim baştan ret ederdim.

İnsanları partisine göre ayır ve ondan sonra sizin yaptığınız gibi 1994’te kapı dışarı ederdim. Öyle yapmadım Sizin hükümetinizin çıkardığı yasalardan gelen hakkımı kullanarak 61 kişiyi yolladım. Arkadaşlar Sultanbeyli Belediyesi’de yolladı bilmem ne belediyesi de yolladı. Burada siyaset yapıyorsanız bunu işinize geldiği gibi gelmediği gibi falan konuşmayın.

AK parti hükümetinin çıkarttığı ve AK Partili belediyelerinde uyguladığı bir yöntem. Ben 62 yaşındayım ben hastanın cebine elimi sokmadım nasıl devletin cebine elimi sokayım? Bunu nasıl düşündünüz arkadaşlar niye sormuyorsunuz? Sorup niye öğrenmiyorsunuz da gelip burada zabıtlara tutturacak şekilde şov yapıyorsunuz.Yakup’a, veya Barış’a sorsaydınız cevabını alırdınız. Bu arada dinlemesini bilmeyen bazı AK Partili üyeler ine Başkan Öz’e sözlü müdahale ettiler ve sözünü kestiler.

Taner Özdemir, “ Abdi Bey, Sayın Başkanın her anlattığı şeye müdahale ederseniz toplantıyı tamamlayamayız. Öyle olurmu? Başkan Öz,” Not alırsınız Mayıs ayında buradayız basına da söyleyebilirsiniz.  Arkadaşlar Huzurevini aldık,9 Trilyon parasını da ödedik. Ama bir şey oldu bu arada çıkan ay bir grup Türkiye’ye geldi ve Türkiye’de 5 bin yatak kapasiteli bir Huzurevi yapmaya karar verdiler.

“Merkez üssü de Kartal olsun” dediler. Bu arada “Bizlen çalışırmısınız” dediler Bizde şu aşamada kanunen çalışamayız dedik. Çünkü burası Huzurevi olarak sisli. Ancak irtifat hakkı sağlayabilirsek O zaman yasaların gerektiği şekilde yöntem izleyerek bir yol alabiliriz” diye konuştu.

“BURDA UCUZ SİYASET YAPMAYIN”

Öz,şöyle devam etti: “ Maliye Bakanlığına,Milli Emlak Genel Müdürlüğüne irtifak hakkı ile ilgili müracaat ettik.” İrtifak hakkı tesisi kusura bakmayın Cumhuriyet Halk Partili bir belediye’ye bu hakkı veremeyiz” dediler ve vermediler. Kesimal , “ O belgeyi görmek istiyorum” Öz, “ Resmi bir belge göstereyim o zaman.

Hayvan Rehabilitasyon Merkezi yapı caz Yakacık’ın Aydos’ta 13 buçuk yer istiyoruz. Burası Kartal burayı herkes tanırAydos’taki ormanlık kıyısındaki Hayvan Rehabilitasyon Merkezi için Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün yazısı “Kent Merkezi’nde kaldığından, İmar’a uygun olmadığından isteğinize uygun cevap verilememiştir. Uygun bir alan istendiği taktirde verilecektir” İşte O aradığınız cevabın bir diyakrasyonu da burada.

Aydos ne zamandan beri Kartal’ın Merkezi oldu? Biz arsa satmadık o sizin söylediğiniz bu seneki satışların hepsi ihtistan olan satışlardır. Pendik yanımızda AK Partili Doktor arkadaşımdır arsasını sattı borçlarını ödemek üzere. Kaç paraya sattığını siz biliyorsunuz. Burada ucuz siyaset yapmayın.

Hem bedel artırımı davalarına hemde kamulaştırmasız el atma davalarına Üç yılda 38 Trilyon 34 Milyar para ödedik.Yani üç yıllık toplam bütçemiz 400 Milyarın,Trilyon’un   % 10’unu  kamulaştırmasız el atma davalarına ödedik. Keşke bazı arkadaşlar aramızdan ayrılmasaydı. Çok merak eden olursa burada X şahıslar ne kadar almış Avukat bazında, mülkiyet bazında veya her türlü bilgi.

Yine Öz’ün sesi kesildi ve “ Ebubekir Bey, burada biliyorsunuz. Size bir şey söyleyeceğim rakamlar doğru söyler 400 Trilyonun hesabını sorarken her sene % 10 kamulaştırmasız el atmalara ödendiğini ve bunun belediye bütçesinde % 10 olduğunu ve bununda AK Partili belediyeler dahil,belediyelerin önünü tıkadığını  bir hesap uzmanı olarak söylemiyorsanız burada biraz art niyetlisiniz” ifadesini kullandı.Taşyürek’in hesap uzmanı olması nedeniyle rakamları güzel kullanan,güzel çarpıtan ve topluma da güzel güzel mesajlar verdiğini hatırlattı.

Temel beyin de konuşmasından not aldım ve temel bey’e yakıştıramadım. Temel Bey, AK Parti Grup Başkan vekili olarak ta bu mecliste yaptığı sunuşlarla da “Şürekaydı safsata”lafını  hoş karşıladığımı söyleyemem”dedi

 

Fethi SATICI

 

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]