Gök’ün yerel basına balans ayarı, ters tepti!

Yayın: 11:24 - 18.04.2012
Güncelleme: 11:24 - 18.04.2012

CHP Kartal İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında CHP Kartal İlçe Başkanı Av. Kamer Gök’ün, yerel basında yer alan bazı haberlerden rahatsızlık duyarak tavsiyelerde bulunması tepki gördü.

Gök’ün göreve geldiği andan itibaren her ay düzenli olarak yapılan Nisan ayı basın toplantısında genel politika söylemlerinin yanı sıra yerel siyaset hakkındaki değerlendirinin ardından muhalefet konumundaki Ak Partili siyasetçileri eleştirirken yerel basını da yayınlanan haberlerden dolayı daha dikkatli olmaları konusunda uyarmasına basın mensupları tepki gösterdi.

Biz heykel üretirken, heykellere “bu taştır” diyenleri, kirli dil kullananları sayfalarınıza taşımayın!..

Özellikle belediyenin çalışmalarını öve öve bitiremeyen Gök, Heykel konusunda yayınlanan haberlere tepki göstererek “Biz heykel üretirken, heykellere bu taştır diyenleri, kirli dil kullananları sayfalarınıza taşımayın, heykelleri mahzenlere indirenleri manşetlerinize taşıyın. Bu heykeller kültürel yaşamla bütünleşen bir çalışmadır. Fakat bu kültürel değerlere “taş” şeklinde niteleyenlerde tamamen ideolojik bir yaklaşım içindedirler. Bu heykel üzerinden gelen saldırı çok ciddi ve ideolojik bir saldırıdır” dedi.

Yerel basına ince ayar mı?

Diğer gazetecilerin dile getirdikleri konuların yanı sıra, Kartal Haber Gazetesini temsilen Kenan Gülerci’de, CHP Kartal İlçe Başkanı Av. Kamer Gök’ün sözlerine tepki göstererek  “ Gazetelerde yer alan haberlerden partiniz adına rahatsızlık duyduğunuzu belirtiyorsunuz, Belediye başkanı bir çok konuda basına açıklama yapmayarak kendini savunmazken siz ilçe başkanı olarak belediyenin faaliyetlerini sizin savunmanızın anlamı nedir?

Sizin ilçe teşkilatının çalışmaları hakkındaki değerlendirmeleriniz çok normaldir. Lakin Belediye Başkanını her şartlarda savunma yapmak, muhalefetin eleştirilerini sayfalarına taşıyan gazetelerden böyle yapmayıp da şöyle yapsanız daha iyi olur gibi tavsiyelerde bulunmak için bir geçerli hakkınızın olması gerekir ?

Belediye Başkanı üzerinde yaptırım gücü olan bir erk durumunda mısınız. Öyle bir kudret sahibi misiniz.  Başkanın öyle bir gailesi yokken siz neden rahatsız oluyorsunuz ki?

Basın üzerinde bir yaptırım gücünüzün olduğunu mu sanıyorsunuz?

Sizin yerel basından bu taleplerinizi neye istinaden yaptığınızı anlamak mümkün değil. CHP örgütü olarak yerel basın üzerinde bir yaptırım gücünüzün olduğunu mu sanıyorsunuz. Yani basından bir şey talep ederken güvendiğiniz bir şey mi vardır. Varsa nedir bunun adı? Ya mahalle baskısı, ya ekonomik destek veya kırılamayacak bir hatır. Veya veya halkın önceliği bu konudur kamuoyu adına bunu yapmalısınız” diyebilirsiniz…

Basınla ilişkisi sıfır noktasında giden bir belediye ve o belediyenin siyasi ilçe teşkilatı. Basından ne bekler?..

Halka hizmet mi, yoksa heykel mi önceliklidir?

“Heykel üzerinden ideolojik saldırı yapılıyor” diyen Gök’e Duyuru Gazetesini temsilen Fahrettin Uysal çok açık bir şekilde soruyor, diyor ki; “ Kartal Belediye Başkanı göreve geldiğinden beri 3 yıl geçti. Daha önceki Belediye Başkanı Arif Dağlar’ın yaptığı fakat tamamlayamadığı Soğanlık YKYM gibi en az üç tane yatırım var. Üç senede bunları hizmete açamazken heykel üretme girişimini ön planda tutmak ne kadar doğru? Yani hangisi önceliklidir? Buna cevap istiyorum” şeklinde dile getirdi.

Gök, Öncelik konusu dikkate alınmalıdır, ama!

Gök, “Evet öncelik konusu dikkate alınmalıdır. Söylediğinizi kabul ediyorum, benim Belediye başkanını savunma zorunluluğum yok. Sayın belediye başkanı Kartal’da yapmış olduğu faaliyetleri basınla paylaşmalı. Sizleri destekliyorum. Başkanla bu konuları konuşuyoruz fakat bazı konularda da “ben böyle yol alacağım” diyor.

Basın bizim için çok önemlidir!

Lakin bu (heykel) noktasından gelen saldırı çok ciddi ve ideolojik bir saldırıdır. Bizim size yasak koyacak halimiz yok. Ak Partili Mehdi Akman’ın kullandığı dile sessiz kalınmasından ötürü sitem ediyorum. En gerçekçi bilgileri sizlerden alabiliyoruz, bu nedenle sizleri çok önemsiyoruz. Benim için yerel basın Ulusal Basından daha önemlidir. Kartal’ı yönetme idealim var. Kartal’ın yerel basınını da çok önemli görmekteyiz. Bu sebeple bu yolda beraber yürüyeceğiz. Kartal’ın sorunlarını beraber tartışacağız” dedi.

Beklemediği bir tepkiyle karşılaşan Kamer Gök, basın mensuplarının tepkisi üzerine toplantıyı erken bitirdiği de gözlendi.

Exit mobile version