SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Samy Ertan Röportaj!

Yayınlanma:
ABONE OL

Samy Ertan’la Nihayet adını verdiği maxi single projesi  üzerine konuşmak için Bostancı’daki evine gidiyorum.Samy Ertan markasının yaratılış süreci,maxi single’ı,kimlerle çalıştığı ve ilerideki hedefleri üzerine çok keyifli ve detaylı bir röportaj alıyorum.Samy Ertan’ı çok daha yakından tanıyacaksınız,keyifli okumalar…

Celal Bayrak: Müzik yapmaya ne zaman karar verdiniz?

Samy Ertan: Çocukluğumdan beri sahnede olmak istiyordum. Her zaman yapmak istediğim iş buydu. Çocukluk hayalimdi diyebilirim. Bu maxi single projesiyle de hayallerimi taçlandırdım.

Celal Bayrak: İlk sahne deneyiminizden bahsedersek…

Samy Ertan: O dönemde tanıştığım ünlü bir menajer vardı . Onun önerisiyle sahne aldığım ilk mekanda, 8 ay çalıştım. Bu çalışmamın ardından kendisi bana bu işe kesinlikle devam etmem gerektiğini söyledi . Ben de çok sevmiştim sahneyi. Çıktığım ilk gün karar vermiştim zaten. O günden bu yana da sahnelerdeyim.

Celal Bayrak: Bu süreçte kendi orkestranızı kurdunuz mu?

Samy Ertan: İlk zamanlar mekan orkestralarıyla çalışıyordum. Özel bir orkestram yoktu ancak 2 sene sonra İstanbul’da bir orkestra kurdum. Otarihten itibaren de kendi orkestramla  mekanlarda çalışmaya başladım.

Celal Bayrak: Neden vokal olarak ilerleyip, daha sonra solist olmayı düşünmediniz?

Samy Ertan: Benim hiçbir zaman vokal olmak gibi bir hayalim olmadı. Vokal olmak aynı zamanda biraz geri planda olmak demek. Benim hayalim daha ön planda olmaktı.

Celal Bayrak: Geride kalacağınızdan mı korktunuz?

Samy Ertan: Hayır öyle bir korkum yoktu. Sadece  sahnenin önünde olmak istedim.

Celal Bayrak: Peki maxi single yapmaya ne zaman karar verdiniz?

Samy Ertan: Bundan 2 sene önce bir maxi single yapma girişiminde bulundum ama şarkılar içime sinmediği için ve o albümden o enerjiyi alamadığım için vazgeçip bütün şarkıları çöpe attım.Fotoğraflarına kadar hazırdı oysa ki… Gerçi sonradan biraz pişmanlık da duymadım  değil. İlerleyen zamanda tekrar bir girişimde bulundum. Bu sefer her şey daha olumluydu. İstediğim şarkıları bulunca,beni ifade ettiğine inanınca, “doğru zaman işte şimdi” dedim.

Celal Bayrak: Son anda verilmiş bir karar değil.

Samy Ertan: 9 yıllık bir sahne tecrübesi nden bahsediyoruz. Kesinlikle son anda verilmiş bir karar değil.

 

 

Celal Bayrak: Hazırlık süresince en büyük destekçileriniz kimlerdi?

Samy Ertan: Çok kişi değil bana destek olan. Maxi single’ın tüm masraflarını kendim karşıladım. Destekten çok köstek gördüm malesef. Ben bu işe desteksiz ve sponsorsuz başladım.Yanımdaki isimler ise manevi olarak da bana çok büyük destek oldular. Öncelikle ailem, menajerim Kerem Ateş… Kendisi benden daha fazla Samy Ertan oldu bazen. Serkan Bilgin de tüm tasarımlarımı yaptı. Basın Danışmanım da Tuğçe Yaral. Beraber çok güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum.

Celal Bayrak: Hazırlık süreci ne kadar sürdü?

Samy Ertan: Tüm hazırlık süreci 7 ay kadar sürdü. 7 ayın sonunda 3 şarkı olarak maxi single’ı çıkardık.

Celal Bayrak: Kimlerle çalıştınız?

Samy Ertan: Bir tane Yıldız Tilbe cover parçası var. Adı “Çok Zor”. Adı gibi çok zor oldu ama aldık. “Aşk Bahçem” ve “Gücüm Kalmadı”nın sözleri Sezgin Işık’a , bestesi ise bana ait. Sezgin çok bilindik bir isim değil ama şarkı bana çok enteresan bir şekilde internetten ulaştı. Benim de çok sevdiğim bir şarkı oldu.

Celal Bayrak: Aşk Bahçem’de Elif Karlı’nın sesini duyuyoruz. Aşk Bahçem geldiğinde aklınızda düet fikri var mıydı?

Samy Ertan: Aslında yoktu.Şarkıyı okurken birisiyle okusak güzel olabilir dedik. Bir kaç araştırmaya girdik. Elif Karlı’nın sesini zaten çok beğeniyorum  ayrıca tarzı da bana uygun. Fantazi-pop söylüyordu ve aklımın bir yerinde hep vardı.

Celal Bayrak: Şarkıya  ilk tepkisi ne oldu?

Samy Ertan: Stüdyoda ilk görüşmemizde,” Bana böyle bir teklif getirdiğinde önce düşündüm.” dedi.”Benimde genç bir kızım ve oğlum var,empati yaptım” dedi. “Eğer senin yerinde olsaydım, reddedilseydim çok üzülürdüm, kabul edilseydim de çok mutlu olurdum diye düşündüm ve seni mutlu etmek istedim” dedi. Çok da mutlu etti zaten.

Celal Bayrak: Aranjörünüz kim ve aranjör seçerken nelere dikkat ettiniz?

Samy Ertan: Çok ünlü, çok bilindik aranjörlerle çalışmadım ama bu işe çok fazla emek veren Cihat Atlığ’la  çalıştım. Çok çalışkan, işinde çok başarılı çok da tecrübeli. Ayrıca en az benim kadar da hevesliydi tüm bu süreçte.

Celal Bayrak: Maxi single ne zaman çıkıyor?

Samy Ertan: Digital platformlarda çıktı. Çok kısa süre içerisinde güzel de bir başarı yakaladık. İlk günden “Aşk Bahçem”le  3000, toplamda ise 10.000’e yakın tık aldık. “Aşk Bahçem” yoğun ilgi görüyor. Pazartesi gününden itibaren de tüm  müzik marketlerdeki yerini alacak.

Celal Bayrak: Digital platformların yararlı olduğuna inanıyor musunuz?

Samy Ertan: İlk günden 3000 tık yararının ispatı. Müzik şirketi seçerken ilk dikkat ettiğimiz nokta buydu.

Celal Bayrak: Peki neden maxi single çıkarmayı tercih ettiniz?

Samy Ertan: Albümler mutlaka olacak ama ilk çıkış için 3 güçlü şarkım var. 3’üne de çok güveniyorum. ilk çıkışta 10 şarkı yapıp 5 tanesinin çöpe gitmesini istemiyorum. Ama tabiî ki de albüm projelerim olacak.

Celal Bayrak: Müzik tarzınızı nasıl tanımlıyorsunuz?

Samy Ertan: Müzik çok kesin hatlarla çizilmiş bir tarzla tanımlanamaz bence. Ben solistim diyen kişi mümkün olduğunca, her tarzda şarkı söyleyebilmeli.

Celal Bayrak: Maxi single adı neden” Nihayet”, kim karar verdi?

Samy Ertan: Ben karar verdim. Albüm bittiğinde, tasarımlar başlamadan: “Nihayet bitti.” dedim ve adı öyle kaldı.

Celal Bayrak: Maxi single sonrası sahne ne zaman başlayacak?

Samy Ertan: Sahnem promosyon dönemi geçince Haziran’a doğru başlayacak.

Celal Bayrak: Sahnenize gelen neyle karşılaşacak?

Samy Ertan: Eski repertuarım devam edecek. Çıkan bütün albümleri, şarkıları mutlaka dinlerim, incelerim ve hoşuma gidenleri de söylerim zaten. Genel olarak  iddialı şarkıları söylemeyi seviyorum.

Celal Bayrak: Beğendiğiniz isimler kimler?

Samy Ertan: Elbette ki  beğendiğim isimler var. Ancak Sibel Can benim için hep zirvede.Tarkan’ı da dalında çok seviyorum.

Celal Bayrak: Peki  idol aldığınız bir isim var mı?

Samy Ertan: Yok. Çünkü dediğim gibi kendimi şartlandırdığım bir tarz yok.

Celal Bayrak: Maxi single  fotoğraflarında kiminle çalıştınız?

Samy Ertan: Fotoğraflarımı Oktay Bingöl çekti. Oktay’dan önce başka bir isimle çalıştım ama 400 fotoyu beğenmeyip  çöpe attım. Oktay’la 2 saatte çekimi bitirdik. Eğer kendimi ben çekiyor olsaydım yine böyle çekerdim.

Celal Bayrak: Klip hangi şarkıya gelecek?

Samy Ertan: İlk klip Aşk Bahçem’e gelecek. 2.klip için internet sitemde bir oylama yapacağız. Hangisi önde giderse 2. klip ona gelecek.

Celal Bayrak: Televizyon programlarına(konuk) ne zaman başlayacaksınız?

Samy Ertan: 30 Nisan’dan sonra başlıyorum. Canlı performanslı programlar tercihim. Canlı performansta kendime çok güveniyorum.

Celal Bayrak: Kıyafetleriniz için herhangi bir tasarımcıyla çalışıyor musunuz?

Samy Ertan: Sahnede özel günlerde Yaşar Çimen’le çalışıyorum, onun tasarımlarını giyiyorum. Günlük hayatımda ise  belli başlı markalarım var ama hiçbir şeyi olduğu gibi kullanmam. Kesinlikle kendime uyarlarım; biryerlerine birşeyler eklerim .

 

Celal Bayrak: Modayı takip eder misiniz?

Samy Ertan: Takip ediyorum ama sırf moda diye de giyinenlerden değilim. Beğenmeliyim, yakıştırmalıyım kendime. Alışveriş yapmayı çok seviyorum.

Celal Bayrak: Sosyal medyada var mısınız?

Samy Ertan: Facebook’ta bir sayfamız var. Menajerim idare ediyor ama gelen tüm mesajlardan haberim oluyor. Twitter hesabımı şahsen ben kullanıyorum.

Celal Bayrak: Sahne ve işin dışında kalan zamanlarda neler yaparsınız?

Samy Ertan: Haftada birkaç gün spor salonuna gidiyorum. Yemek yapmayı çok seviyorum, tiyatro ve sinema ile çok ilgiliyim. Ayrıca evde vakit geçirmeyi  de çok severim.

Celal Bayrak: Biraz da aşktan bahsedelim.Hiç aşık oldunuz mu?

Samy Ertan: Ben bir kere aşık oldum ve bir daha da olamadım.

Celal Bayrak: Bir kere mi mümkün yani?

Samy Ertan: Aşk kendini tekrar edebilir ama bende henüz etmedi.

Celal Bayrak: Hayatınızı slogan bir cümleyle tanımlarsak ne dersiniz?

Samy Ertan: Başımıza gelmesi imkansız diye düşündüğümüz şeyleri yaşamakla geçiyor hayat.

 

İlgili Haberler

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]