SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Yıldız, Kartal Belediyesi hakkında değerlendirmeler yaptı!

Yayınlanma:
ABONE OL

Ak Parti Kartal İlçe Teşkilatı yerel basınla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

 

İlçe Başkanı Av. Temurhan Yıldız, toplantıda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yıldız, hükümetin Kartal’la ilgili yaptığı projeler hakkında da bilgiler verdi.

 

Ak Parti Kartal İlçe Başkanı Avukat Temurhan Yıldız, Muammer Özkan, Hüseyin Kubilay Şahin, Halil Odabaşı, Ahmet Karakış, Hüsna Balcı, Onur İncehasan, Erdal Demirhan, İbrahim Atasoy ve basın mensupları katıldı. Kartal’da 55 bin kayıtlı üyeleri bulunduğunu ifade eden Yıldız “  seçmenin yüzde 16’sı üyemiz her hafta 1000 – 1500 kişi partimize katılmaktadır, önümüzdeki dönemde önemli şahsiyetler partimize katılacak. Hedefimiz 65.000’in üzerinde üye kaydı yapmak”

Basına haber yazma ve yönlendirme çabasına girdiler!

Daha önceden bir siyasi parti ilçe başkanı yapmış olduğu basın toplantısında, özellikle yerelde ki siyasal sorulara cevap vermekten ziyade, genelle ilgili burada siyaset yapılmış ve aynı zamanda da basınımıza yönelik yapılan haberlerden dolayı eleştiriler yapılmış ve nasıl bir basın anlayışı ve haberlerin yazılmasına da yönlendirme çabası içine girilmiştir. Biz asla böyle bir anlayış içerisinde olmadık, bundan sonrada olmayacağız. Her türlü eleştiriye açık olduğumuzu, eleştirinin bizi daha da ileriye götüreceğine inandığımız için yerel basınla bir araya geliyoruz. Düşüncelerinizi alıyoruz, bizde düşüncelerimizi basınla paylaşıyoruz.

Kendi siyasi parti genel başkanınızın soyunu sopunu araştırın!

Tabii genel başkanlar üzerinden yapılan eleştirileri tasvip etmek mümkün değil. Hele Türkiye Cumhuriyeti başbakanlığını yapmış ve girmiş olduğu her seçimde %20 – 25 ler değil, her seçimde mübalağasız bunu arttırarak bu ülkede üçüncü kez başbakanlığı yapıyor olan, Bir kişiyle ilgili ilçe düzeyinde yapılan eleştirileri haklı bulmak veya tasvip etmek doğru değildir. Genel başkanlar düzeyinde bu tür tartışmalar olabilir, MKYK’lar düzeyinde bu tür tartışmalar olabilir. Ama bir ilçe başkanı çıkıp ta bu ülkenin başbakanının soyuyla, sopuyla ilgili açıklama cüreti göstermesi doğru değildir. Bu ülkenin başbakanını bu milletin ne kadar sevdiğini, ne kadar kendinden hissettiğini, ne kadar kendisine teveccüh gösterdiğini ve onun nereli olduğunu, nerden geldiğini ve bu ülkenin hangi coğrafyasında yetiştiğini ve bu milletin kendi değerleriyle nasıl barışık olduğunu Bu milletin 2 kişiden birisi görüyor. Eğer araştırılması gerekiyorsa her kes dönüp kendi siyasi parti genel başkanının dönüp soyuyla sopuyla araştırma yapması gerekir. Bizim bu konuda hiçbir şüphemiz yoktur.

Kartal büyük bir meydana kavuşacak!

Merkezi hükümet tarafından yapılan yatırımlarla ilgili bilgi veren Yıldız, Kartal Merkez Tren yolu projesinin kesinleştiğini belirterek  “ Tren yolu üstten geçecek, Söğütlü Çeşme viyadüğü şeklinde üstten geçecek altı açık bir şekilde İstanbul’un en büyük meydanı haline gelecek, istasyonun yeri değişecek, Maarif Caminin karşısına geçecek, oradan kilisenin olduğu yere kadar viyadük şeklinde üstten gelecek ve Kartal Baba geçidinin olduğu yerde de yine yüz metrelik viyadük şeklinde devam edecek”

Araştırma Hastanesi yeniden yapılıyor!

Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi için ihaleye çıkıldığını belirten Yıldız “ 920 yataklı bir hastane yapılıyor, şu anda acil servisin arkasında bulunan otopark alanına yapılacak, yeni hastane bitinceye kadar eski hastane hizmet vermeye devam edecek. Bir afet durumunda 1800 yatak kapasitesine çıkacak bina olacak” dedi.

 

Kartal Koşuyolu Kalp Damar Hastanesine yeni acil servis yapılması ve yatak sayısının artırılması konusunda çalışmaların sürdüğünü belirten Yıldız bunun yanı sıra Adalet Meslek Lisesi Sağlık Meslek Lisesi, Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi yapılması konusunda çalışmaların son noktaya geldiğini söyledi.

 

Hürriyet Mahallesi tapu dağıtımımız devam ediyor!

Hürriyet Mahallesi’nde tapu dağıtımıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyen Yıldız “Buralarda kadastral sıkıntılar var, binalar kadastral yol üzerinde yapılmış onunla ilgili çalışmalar yapılıyor, imarla ilgili sıkıntılar var, emsal artışıyla ilgili sıkıntılar var, onlarla ilgili çalışmalar yapılıyor” dedi.

 

Sahilden E-5 bağlantısıyla ilgili sıkıntı bulunduğunu belirten Yıldız, Çanakkale caddesi Köy Hizmetlerinin olduğu yerden Soğanlığa bağlantı kavşağı yapılacağını, E-5’ten Hürriyet mahallesine de giriş sağlanacağını söyledi.

 

Birileri, Müteahhitlerle beraber komisyonculuk yapıyor!

Yıldız Kentsel yenileme konusunda ise şunları söyledi  “biz geçmişte kentsel yenilemeden bahsederken birileri karşı çıkıyordu, şu anda geldiğimiz noktada şunu görüyoruz ki,  karşı çıkmayı bırakın bir tarafa müteahhitlerle beraber hareket edip nasıl komisyonculuk yaparız bu noktaya gelindi. Sitelere gidip bizim dediğimize buraların müteahhitliğini verin, buraları şunlar yapsın işte bunlar yaparsa biz bunların takipçisi oluruz noktasına gelmek ne kadar istikrarsız bir siyasi anlayış veya yönetim anlayışı olduğunu anlama adına yeterlidir.

 

Kentsel dönüşüm konusunda zihinsel değişim dönüşüm var!

Geçmişte Hürriyet Mahallesi’ne gidip evlerinizi yıkacaklar diyenler, şimdi Hürriyet Mahallesi’ndeki derneklere gidip sizin bu alanlardaki inşaatlarınızı şu müteahhit yapsın, şu daha iyi yapar diyebilecek bir değişimi yaşamak, aslında kentsel dönüşümden daha hızlı bunlarda zihinsel değişim dönüşüm var, üzülsek mi ağlasak mı bilmiyoruz..

 

Yunus Mahalle halkı yerinize sahip çıkın! 

Özellikle Yunus Mahallesine şunu söylüyoruz, yerinize sahip çıkın, kandırarak korkutarak yerlerinizi sattırmaya çalışıyorlar, bir başka ekipte toplamaya çalışıyor. Tapusu olan hiçbir vatandaş mağdur olmayacak, hiç kimsenin evi yıkılmayacak. İsterse tek başına da yapabilecek.

 

Aynı durum büyük sitelerde yaşanıyor. Bunlarla ilgili Kartal’da müteahhit listesi yapılmış ve o müteahhitlere siteler paylaştırılıyor”

 

“Biz hayatımızı hurdacılıkla kazanmıyoruz”

Ak Parti İlçe Başkanının dava açtığı konusundaki bir soruya Yıldız  “Ak Parti ilçe başkanının dava açtığı söyleniyor. Bu davaları vatandaşlar açar vatandaş açacağı davayla ilgili vekil olarak Avukata gider. Bu davalar haksız davalar olsa devletin mahkemesi de kararını vermez. Eline bir liste alıp işte şu davalar demek doğru değil açıklasın listeyi. Devletin mahkemesinin verdiği kararı siyasi malzeme haline getirmek doğru bir davranış değil.

 

Ben kendisine söylüyorum yaptığımız bir yanlışlık yok, dışarıda telaffuz etmiş olduğu gibi bir şey de mümkün değil. Biz hurdacılıkla hayatımızı kazanmıyoruz biz mesleğimiz neyse mesleğimizi yapıyoruz.

 

“Biz kimin hangi Avukatla çalıştığını biliyoruz”

Yıldız “Biz kimin hangi Avukatlarla ilgili çalıştığını, kimlere nasıl para ödediklerini onları da çok iyi biliyoruz. Kimlerin daha önceden gelip belediyenin ilk döneminde sırf bu paraları ödemek için kimi danışman tuttukların hangi Avukatın oradaki paraları paylaştırdığını kimlerin alacakları olduğunu ve bunları dağıttığını da çok iyi biliyoruz..

 

“Kimseye müsamaha olmaz “

Belediye ile ilgili çok ciddi iddialar olduğunu ama şu ana kadar hiçbir ses çıkmadığı sorusu üzerine Yıldız “ Şu ana kadar bir şey çıkmadı bundan sonra çıkmayacak manasında değil, Ak Parti ’li bir belediye’de de bir yanlışlık varsa onun hesabının sorulduğunu gözaltına alındığını biliyorsunuz., Yakın geçmişte bir belediye başkanının Ak Parti’li olmasına rağmen soruşturma geçirip belediye başkanlığından alındığını biliyorsunuz. Hiçbir zaman müsamahanın olmayacağını bir yanlışlık olduğunda üzerine gidileceğinin bilinmesinde fayda var”

 

Çırçır’daki inşaata 3. ihale yapıldı! Ne olacağı belli değil…

Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü “Şu ana kadar belediyenin bütçesi bu yılla birlikte 600 milyon’a çıkıyor. İşçiler maaşların alamıyorlar, temizlik firmasına bakıyorsunuz beş altı aydır alacağı çıkmış 7-8 milyon alacağı var, müteahhitler alacağını alamıyor.  Sadece Oto parkın belediye binasına çevrilmesi ile ilgili bu üçüncü ihale.. Anahtar teslimi ihale yapılıyor, geliyor birisi kırıyor döküyor yeniden ihale yapılıyor, bu sene 14- 15 trilyonluk bir ihale yapılıyor, aynı binayla ilgili üçüncü kez ihale yapılıyor.

Satış kararı mahkeme tarafından iptal edildiği halde usulsüz arsa satıldı. Müteahhitten paralar alındı.

 

Adadaki plaj aylık 10 bin liraya Karyapsan’a kiraya verdi.

Sen her ay 130- 140 bin tl kuruma para vereceksin Karyapsan’a 10 bin liraya kiraya vereceksin aradaki fark kamu zararı.

 

Atalarda çocuklar için yer kiralanmış 6 aydır boş, ama kira ödeniyor.

 

 

Meclis ağır ağabeylik yeri değildir

Meclisteki tartışmalar ve meclisi terk etmeleri ile ilgili bir soru üzerine Temurhan Yıldız, “mecliste tartışma yaşanırken, bizim arkadaşlarımız söz hakkı isterken ve belediye başkanı da kürsüye davet edilmemişken kalkıp kürsüye gitti. Bu şu demektir, ben meclis başkanını da tanımıyorum, siz ne konuşursanız konuşun bu meclisin patronu benim kürsüye ben geliyorum demektir. Orası ağır ağabeylik yeri değildir, kanunlar ve kuralların işlediği bir yer değildir. Bizim yaptığımız bizim söz hakkımızın engellenmesiyle ilgilidir.”

 

Birilerinin belediyeyi savunması bir sanattır

Bir gazetecinin mecliste bazı meclis üyelerinin belediye başkanına yönelik hitap şekliyle ilgili sorusu üzerine Yıldız,  “Hitap kişilere özgü bir şeydir, herkesin üslubu farklıdır, belediye başkanının davranışı ve üslubu da farklıdır, ama ben şunu söylerim Daha önceden belediye’de Başkan Yardımcılığı yaparken görevden alındığı halde, belediye başkanına çık şunları şunları açıkla yoksa ben açıklarım, diye basında yazılıp çizilen bir arkadaşımızın mecliste söz alıp daha sonra belediyeyi savunması da bir sanattır ” dedi.

İlgili Haberler

Genel
13 Nisan 2024
Antalya teleferik kazasında bilirkişi raporu çıktı! 13 kişi için gözaltı kararı alındı

Antalya’da meydana gelen teleferik faciasında bilirkişi raporunun ortaya çıkmasının ardından 13 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. İşte detaylar… Antalya’da meydana gelen teleferik faciasında 13 kişi için gözaltı kararı alındı. Adalet Bakanı Tunç Yılmaz, teleferik kazasına ilişkin olarak, teleferik hattını işleten firma ve teleferik hattının bakım ve onarım işlerinden sorumlu olan firma ve çalışanlarının içlerinde bulunduğu […]

Genel
13 Nisan 2024
Antalya’daki teleferik faciasında yeni gelişme: Periyodik bakımları yapılmamış

Antalya’da bir kişinin hayatını kaybettiği 7 kişinin yaralandığı ve yüzlerce kişinin mahsur kaldığı teleferik faciası ile ilgili yeni gelişme yaşandı. Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı İbrahim Atmaca’nın açıklamalarına göre, Antalya’daki Tünektepe Teleferik Tesisi’nde yaşanan facia, yıllık periyodik bakımların yapılmamış olmasından kaynaklanıyor. 2017 yılında ruhsatlandırılan kişilerin gerekli yıllık kontrollerin gerçekleştirilmediği belirtildi. Tesisin Bakım Geçmişi : […]

Genel
13 Nisan 2024
Çıtır Çıtır Patates Kızartması Yapmanın Sırrı Bulundu! Yağın İçine Birkaç Damla Eklemek Yetiyor

Patates kızartması yaparken bazı püf noktalarına dikkat etmek çıtır çıtır kızartmaları yapmanızı sağlayabilir. İşte patates kızartması yaparken dikkat edilmesi gerekenler… Patates kızartması ne yapsanız istediğiniz gibi olmuyorsa size harika püf noktaları hazırladık. Bunları deneyerek artık çıtır çıtır ve daha lezzetli patates kızartmaları yapabilirsiniz. Kızartma yağının içine birkaç damla eklemek yetiyor. İşte Çıtır çıtır patates kızartması […]

Genel
12 Nisan 2024
Bayram tatilinin acı bilanço sonucu! 48 ölü 6 bin 184 yaralı

Bayram trafiğinin bilançosu açıklandı. Ramazan Bayramı tatilinin ilk altı gününde yaşanan trafik kazaları sonucunda 48 kişi hayatını kaybetti, 6 bin 184 kişi yaralandı. İşte detaylar… Ramazan Bayramı tatilinin ilk altı gününe ait trafik bilançosu açıklandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinin ilk altı gününde yaşan trafik kazaları sonucunda 48 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Ali […]