SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

En curcuna meclis toplantısı yaşandı!

Yayınlanma:
ABONE OL

CHP’li Kartal Belediye başkanına “yetki verilmesi teklifi” ve“kesin hesap raporlarının görüşülmesi” sırasında meclis’te sert tartışmalar yaşandı.

 

Kartal Belediyesi 11.05.2012 tarihinde yapılan Meclis toplantısında Meclis Başkan vekilliğini İmkan Demirci’nin yaptığı ve çok tartışmalı geçen toplantının gündem maddeleri içinde Emlak İstimlak Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Deprem Dönüşüm Çalışmaları için Kartal Belediye Başkanı Opr. Dr. Altınok Öz’e verilen yetki kararı, tartışmaları da beraberinde getirdi.

 

Gök, meclis üyelerine bir dakika ahlaklı olun!

İmkan Demirci’nin tecrübe eksikliği mecliste kontrol kaybı yaşanırken karşılıklı tartışmalara sahne oldu. Av. Kamer Gök meclis içindeki ben ne dersem o olur” tarzındaki tavırları çok tepki çekti. Hem Ak Partili meclis üyelerine, hemde CHP’li üyelere sergilediği adeta külhanbeyi tavırlarıyla meclisin gerilmesine sebep oldu.

 

 

Yaz, Belediye tarafından Heykellere ödenen parayı açıkladı

 

Gündem dışı söz alan Ak Parti Grup Başkanvekili Temel Yaz, belediye’nin üç ay sonra heykellerle ilgili sorduğu sorusuna verdiği cevabı kürsüde okudu.

 

1. Taş heykel sempozyumunda “Sempozyum jürisi huzur hakkı 7.500 TL, katılımcı telif hakkı ve yol ücretleri 85.855 TL, tanıtım materyali stand afiş vinç bedeli 15.907 TL, taş blok alımı 79.069 Tl, konaklama bedeli 23.517 Tl, yemek bedeli 26.500 Tl, (11 kişi 26 bin tl’lik yemek yemiş),  kapanış töreni bedeli 17.810 Tl, İstanbul gezisi ve sarf malzeme bedeli 7.440 TL , toplamda 256.158 Tl sempozyumuna para harcanmış” dedi.

 

 

Akman’dan soru önergesi verdi!

Ak Partili Mehdi Akman Kamer Gök’ün evinin bulunduğu sitede park alanının sitenin kullanımına sunulması ile, 2010 yılında bir bankadan yapılan borçlanmayla ilgili soru önergesi verdi.

 

Yanlış cevap verilmiş

2010 yılında yapılan borçlanmayla ilgili ise Akman şunları söyledi “ belediye 2010’da borçlanmıştı bu borçlanmada, daha önceki soruma başka bankadan teklif alınmadığı tek bankadan teklif alındığı sadece tek bankadan teklif alındığı yönünde cevap verilmişti, fakat ben bu bilgilere ulaştım, iki bankanın fiyat teklifleri var önümde, 48 ay geri ödemeli, 7.500 TL’ye karşılık bir bankanın geri ödemesi 9, 469,715, diğer kredi kullanılmayan bankanın geri ödemesi ise 9,297,745 TL yani arada 174,970 TL fark olan bir borçlanma söz konusu, ben geçen yıl sormuştum tekrar soruyorum. 174 bir TL geri ödemesi fazla olan bir bankadan niçin borçlanıldı, geri ödemesi 174 bin 940 Tl daha düşük olan bir bankadan niye borçlanılmadı”

 

Soru önergelerinin oylaması sırasında tartışma çıktı, duruma müdahale eden  Meclis Başkan vekili İmkan Demirci, başarılı olamayınca Ak Parti’li meclis üyelerine  “İşi curcunaya getirirseniz gerçekten dışarı alırım” Kesimal ise Demirci’ye  “sözünüzü geri alın”  dedi. Duruma müdahale eden Kamer Gök  yerinden kalkıp Demirci’ye yönelerek“meclisin çalışma usul ve adabına aykırılık durumunda, manipüle etme ve çalışmasını engelleme durumunda meclis başkanı zabıta marifetiyle ilgili şahısları dışarıya almaya yetkilidir.”

 

Bunun üzerine Mehdi Akman şunları söyledi  “anlaşılan bu ki, bundan sonra Kamer Gök’ün meclis üyeleri üzerindeki despotluğunu çok yaşayacağız, özellikle CHP’li meclis üyeleri üzerinde, temennim bu tavrından vazgeçmesi yönünde” dedi.

 

 

Daha sonra söz alan Osman Güdü “ Kamer beyin satın aldığı sitenin içindeki yeşil alan gibi yeşil alan gibi bir çok sitede yeşil alan var bunları biliyoruz, bu haberin ortaya atılış biçimi ve bu haberin arkasında ne olduğunu Ak Parti’li arkadaşlar da biliyor. Bu soruyu hazırlayan arkadaşımız, bu sorunun içeriğindeki mevzuatı bilmiyor mu, niçin burada yarayı kaşıyor. Elinizi vicdanınıza koyun bunu gündeme getirirken, sırf muhalefet yapmak adına bu çirkinliği burada neden işliyorsunuz” sözlerine Ak Parti grubundan sert tepki geldi.

Bu arada Gülseren Böyüktaş’ın Ak Parti’lilere yönelik hakaret içiren bir sözcük sarf etmesi Abdu Kesimal ve arkadaşlarının sert tepkisine neden oldu. Tartışma uzun süre devam etti.

 

 

Kesin hesap komisyonu raporunun görüşülmesi

 

Böyüktaş cevap veremedi,

Yapılan eleştirilere cevap vermek için kürsüye gelen Böyüktaş şunları söyledi “ Mehdi beye cevap vermek istiyorum. Bankalardan teklif alınır, hem ikili ilişkilerden hem de kaynakların etkin kullanılmasından dolayı bu teklifler yönetimce derlendirilir. Bizde 2010 yılında iki bankadan teklif alınmış, Deniz Bank’tan kredi kullanılmış, fakat kredi kullanılırken Denizbank’tan yüzde 5 oranında hibe alınmış, bu hibenin oranı da 454.000 Tl “ dedi.

 

Bu Hibe para kayıtlarda neden gözükmüyor!

Akman’ın “bu hibenin karşılığı bütçede niye yok, hibeyi kimin aldığını açıklayın” sözlerine karşılık Böyüktaş“her halde bu şahsi kanaatler değildir, gerektiğinde açıklanır” sözleriyle soruyu geçiştirdi.

 

Belediye Başkanı’na yetki verilmesi teklifi

 

 

Abdi Kesimal “Belediye kanunun ilgili maddeleri var, 14 (a) 15 (a) ve 69.  Bunları incelediğimiz vakit burada genel hükümler vardır. mesela 69 maddede der ki proje üreteceksiniz, peki nerede proje yok, çarşamba günü de proje yoktu bu günde yok biz neyin yetkisin veriyoruz belediye başkanına bunu bileniniz var mı aranızda cevap yok. Kentsel dönüşüm deprem çok önemli  konu, ne için yetki veriyoruz biz başkan ne yapacak, başkan 40 milyon metre kare,40 km karede nasıl bir dönüşüm yapacak bileniniz var mı, cevap verin  yok böyle bir şey ‘biz  başkana yetki verdik yapsın’ yahu böyle bir yetki olur mu. Üç yılı aşkın zamandır Nevşehir’le başladınız yetki vermeye hala devam ediyorsunuz, böyle yapmayın”

 

İbrahim Doğan “ ben grup adına değil şahsım adına konuşuyorum,

 

Belediye meclis üyeleri yasaların kendine vermediği yetkiyi kullanma hakkına sahip değiller. Siz bu yetkiyi verdiğiniz zaman bir şey demiyorum, tabi bunları burada söylemek insana zul geliyor. Ama konunun uzmanından görüş aldım, Samandıra’daki mi arsamızı mı vereceğiz, yada Kartal stadını mı vereceğiz, ya meteorolijinin oradaki arsamızı mı vereceğiz bunu nasıl vereceğiz hangi şirkete hangi koşullarda vereceğiz bunları bilmek hakkımız.  Bu konuyu aynı zamanda partilimiz olan konunun uzmanına sordum uzmanının verdiği yazıda encümende mecliste by-pas ediliyor.

 

Ben diyorum ki, Kartal’da depreme yönelik alınacak önlemlerde yapıların yenilenmesinde o sınırlamalar belirlensin tabi ki biz yetki veririz neden vermeyelim.

Ben bu yetkinin verilmesine genel mana da karşıyım. Nerede hangi yapı hangi parselde yapılıyor bunlar getirilsin önümüze bu yetkiyi verilim. Dolayısıyla teklifin müdürlüğüne iadesini teklif ediyorum.

 

 

Akman “Mecliste, encümende yetkisini başkana devrediyor

 

Bu konudaki görüşlerini açıklayan Mehdi Akman “Öncelikle böyle çok kapsamlı sonunun nereye varacağı ucu açık bir yetki hiç bir zaman verilemez başkana. Özellikle taşınmaz mal alımı satımı takası tahsisi tahsis şeklinin değiştirilmesi veya kiralanması bu kesinlikle sadece meclisin yetkisindedir, böyle bir yetkinin başkana devredilmesi söz konusu değildir.

 

Burada sadece meclis yetkisin devretmiyor encümenin yetkisini de başkana devrediyoruz.

Çünkü 5393 sayılı belediye kanununun 34. maddesinde “taşınmaz mal satımına trampasına ve tahsisine ilişkin meclis kararlarını uygulamak süresi üç yılı geçmemek üzere kiralanmasına karar vermek encümenin görevidir” yani siz encümeni de devde dışı  bırakıyorsunuz, belediyenin bir kurumu diğer bir kurumunu onun dahli veya izni olmadan devre dışı bırakamaz.

 

Belediye Başkanı zaten çalışmalarına başlamış, her halde belediye başkanlığını bırakmış müteaahit olmaya niyetli, zaten mal sahipleriyle görüşüyor bu zaten  başlı başına şık bir durum değil, gidip köşe bucak vatandaşla arsa pazarlığı yapmak konut pazarlığı yapmak hiç şık bir durum değil”

CHP’li üyelerin itirazı üzerine Akman  “Siz başkanın gidip pazarlık yapmadığını mı iddia diyorsunuz, öyle diyorsanız şahitlerini getireceğim” dedi.

 

Temel Yaz “Sizde vicdan olduğunu sorgulamak gerekir”

 

Yaz konuyla ilgili şunları söyledi “Bizim burada anlayamadığımız şey belediye başkanının ne istediği hangi yetkiyi istediğini bilmiyoruz, bence o da bilmiyor. Maalesef işin ehli insanlar olmayınca böyle garabet sonuçlar ortaya çıkabiliyor” dedi

 

Bu arada Osman Güdü’nün laf atması üzerine Yaz şunları söyledi  “Yaklaşık üç yıldır biz bu binada kalıyoruz, memurlar bu binada çalışıyor, üç yıl önce yaptığımız binaya taşınmış olsaydık, belediye çalışanları bu korkuyla yaşamazdı, neden üç yıldır bunu yaşatıyorsunuz, o zaman vicdanınız neredeydi, açıkçası  sizde vicdan olduğunu sorgulamak gerekir” dedi.

 

 

“Kraliyet döneminde olmayan yetkiler”

“Belediye başkanı Kartal’ı kat karşılığı pazarlama peşinde“

 

Yaz sözlerini şöyle sürdürdü “ Belediye başkanı müteahhitliğe soyundu bunu her kes biliyor, kart karşılığı Kartal’ı pazarlamanın peşinde” diyen Yaz, sözlerini şöyle sürdürdü “İmar Kanunun   17 maddesi tamamen encümenin yetkisi olan maddeler, eğer belediye başkanı bir şey yapmak istiyorsa zaten bunu encümen vasıtasıyla yapabilir, ha eğer istemediği arkadaşlar encümende yer alıyor ben bu işi burada başaramam diyorsa orayı By-pas ediyorsa, meclisi de By-pass ediyor şu an. Tamamen Kral artık, onun iki dudağı arasındayız, kraliyet döneminde bile olmayan yetkileri neden vermek istiyorsunuz demokrasi aşığı meclis üyeleri” dedi.


İlgili Haberler

Genel
26 Nisan 2024
Tavuk Eti İhracatına Yasak Geliyor: Ticaret Bakanlığı Fiyatları Düşürmeyi Hedefliyor

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Son dönemlerde peş peşe zamlanan beyaz ette fiyat artışının önüne geçmek için ihracat yasağı geliyor. Artan kırmızı et fiyatları sonucu tavuk etine yönelen tüketici, yüksek fiyatlarla karşılaşınca Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Tavuk eti fiyatlarını düşürmek amacıyla ihracata yasak getiriliyor. FAHİŞ ZAM SONRASI TİCARET BAKANLIĞI’NDAN İHRACAT YASAĞI KARARI Yüksek kırmızı et fiyatları […]

Genel
26 Nisan 2024
Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama İlanlarına Karşı Uyarı

Ticaret Bakanlığı son dakika uyarısı yayınladı. IBAN kiralayanlar yandı. İşte detaylar… Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, bu tür eylemlerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformları ve çeşitli online ilan siteleri üzerinden yapılan IBAN kiralama teklifleriyle […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]