SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

‘Katil Bulunsun’ Eyleminde Yol Kapattılar!

Yayınlanma:
ABONE OL

Maltepe’de, bir yıl önce evine giderken plakası alınamayan otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden Oktay Ekinci’nin (24) ailesi henüz bulunamayan sürücünün yakalanması için yol kapatma eylemi yaptı. Olayın meydana geldiği Maltepe Sahil Yolu’nu bir süre trafiğe kapatan Ekinci’nin yakınları, ‘Katil bulunsun’ şeklinde slogan attı. 

İddiaya göre, Oktay Ekinci’nin ölümüne neden olan kaza 20 Mayıs 2011 yılında sahil yolunda meydana geldi. Bir firmada garson olarak çalışan 2 çocuk babası Ekinci, akşam saat 21.00 sıralarında yolun karşısına geçmek isterken plakası alınamayan bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı. Oktay Ekinci’ye çarpan sürücü onu hastaneye götürmek yerine, ölüme terk ederek kaçtı.

Yaklaşık 45 dakika sonra, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Ekinci, 3 gün kaldığı yoğun bakım ünitesindeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kaçan sürücünün yakalanması için başlatılan çalışmalardan 1 yıl boyunca sonuç çıkmadı. Tüm araştırmalara rağmen ne sürücüye ne de otomobil plakasına ulaşıldı. 

Olayın meydana geldiği günün yıl dönümünde Oktay Ekinci’nin yakınları ve arkadaşları Maltepe Sahil Yolu’nda buluştu. Ellerinde ‘Oktay’ın Katili Bulunsun’ yazan pankart ve döviz taşıyan yaklaşık 50 kişilik grup, yolu da bir süreliğine trafiğe kapattı. Eyleme Oktay Ekinci’nin biri 8, diğeri 2 yaşındaki çocuklarının da getirildiği görüldü.

Bu sırada ‘babamın katili bulunsun’ yazan dövizi taşıyan 8 yaşındaki Emir Yakup Ekinci’nin söyledikleri görenleri de duygulandırdı. Küçük Emir’in, “Babamı çok özledim. Katilini bulup adalete teslim etsinler. Onun ceza almasını istiyorum.” diye konuşması dikkat çekti. 

Eşi Zehra Ekinci ise gözyaşları arasında yaptığı konuşmada, “Çocuklarım her gün babalarını soruyorlar. Artık onlara ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Babası öldüğünde 6 aylık olan oğlum şimdi 2 yaşına girdi. Halen babasının katili bulunamadı. Biz adalet istiyoruz. Katilin bulunup cezalandırılmasını bekliyoruz.” dedi.

Eylem, Oktay Ekinci’nin hayatını kaybettiği yola çiçeklerin bırakılmasıyla sona erdi. CİHAN HABER AJANSI

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio