SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartal Simgesiyle Yeniden Buluştu

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi, daha önce kullanılan Kartallı, arabalı vapurlu, çarklı simgesiyle yeniden buluştu. Kartal Belediye Meclisi 11 Eylül 2009 günkü oturumunda Belediye’nin simgesini belirledi. Meclis, Tunceli Ovacık Belediyesi ve Bilecik Gölpazarı Belediyesini de kardeş belediye ilan etti. Belediye Meclisi’nin Eylül birleşiminde, Kartal Meydanındaki hizmet binasının Kaymakamlığa tahsisinin yanı sıra Amatör Spor Kulüplerinin tesis bakım onarım kararlarıyla, Milli Eğitim’e bağlı okulların su depolarının bakımı da kararlaştırıldı.

Kartal Belediye Meclisi Belediye Simgesi’ni 11 Eylül 2009 günlü oturumunda değiştirdi. Değişiklikle, kentin simgesi olan Arabalı vapurla yine Kartal’ın işçi kenti olduğunu vurgulayan çark ve Kartal kafasından oluşan simge kabul edilmiş oldu.

Belediye simgesi değişikliğiyle ilgili olarak Meclis’te konuşan Belediye Başkanı Op.Dr.Altınok ÖZ şunları söyledi: “Her kentin simgeleri vardır. Her ne kadar geçmişte kalsa da arabalı vapur Kartal’ın simgesiydi. Aynı zamanda Kartal bir işçi kentidir. Kabul edilmesini istediğimiz yeni simgemizde, işçi kentini vurgulayan çark da bulunuyor”.

Belediye Meclisindeki görüşmeler sırasında değişiklikle ilgili amacın Kartallılık bilincini ortaya çıkarmak olduğunu belirten Başkan ÖZ “Bu teklifin amacı geçmişi silmek değildir. Aksine kentin bilincinde olan arabalı vapuruyla, çarkıyla, işçi kenti oluşuyla Kent Bilincini ortaya çıkarmaktır”. dedi.

Kartal Belediyesinin yeni logosu içiçe geçmiş lacivert iki yarım şeridin üstüne oval yazılmış Kartal Belediyesi yazısı, içinde de Kartal kafası, arabalı vapur ve vapurun üstünde güneş gibi tasarlanmış yarım çark bulunuyor.

Belediye Meclisi’nin Eylül gündeminde yer alan iki ilçeyle kardeş şehir olunması teklifi de kabul edildi. Kararla, Kartal, Tunceli Ovacık ve Bilecik Gölpazarı ilçeleriyle kardeş şehir ilan edildi. Ovacık Belediyesi ve Gölpazarı Belediyesi, Kartal Belediyesi’nin kardeş belediyeleri oldu.

Meclis’te 2010 yılı Yatırım Programı ve 2010-2014 Stratejik Planları kabul edildi. Hürriyet Mahallesi Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi’ne AYEDAŞ veznesi açılması, Milli Eğitim’e bağlı okulların su depolarının dezenfekte işinin Belediye tarafından yapılmasının yanı sıra Amatör Spor Kulüplerinin, tesis bakım ve onarımlarının Belediye tarafından yapılması da kararlaştırıldı.  Kartal Belediye Başkanı Op.Dr.Altınok ÖZ daha önce spora önem verdiğini, ilçe genelinde spor kulüplerini destekleyeceklerini belirtmişti. Başkan ÖZ, “Bu kararla ilçe genelinde kulüplerimizin gelişimine katkı sunacağız. Verdiğimiz sözü yerine getirdik” dedi.

Belediye Meclisi’nin diğer bir kararı da Kartal Meydanında bulunan Belediye Hizmet Binası’nın Kartal Kaymakamlığı’na tahsisi oldu. Başkan ÖZ “Kaymakamlık ve resmi daireler bildiğiniz gibi 4.8 büyüklüğünde bir depremde yıkılabilecek binaları kullanıyor. Kaymakamlığın binası ödenek çıkmaması ya da başka nedenlerden dolayı yapılamıyor. Önce konunun insani tarafını düşünmek zorundayız. Bu konuda duyarlılık gösteriyoruz” dedi. Kaymakamlık ve kamu binalarını riskten kurtarmak için Belediye Meclisince alınan karar doğrultusunda, daha önceden başlayan tahsisle ilgili görüşmeler devam ettiril

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]