SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

AB Bakanı Egemen Bağış, “Biz, Avrupa Birliği’nin Zeki, Çevik Ve Ahlaklı Olanını Severiz”

Yayınlanma:
ABONE OL

Pendik Belediyesi’nin, ilçe sınırlarında yaşayan ve yaşları 6-12 arasında olan 81.000 ilköğretim öğrencisinin sportif becerilerini, üniversite işbirliğiyle bilimsel çerçevede taramak için başlattığı ‘şampiyon, çocuk yaşta keşfedilir’ projesinin tanıtımı, AB Bakanı Egemen Bağış ve Belediye Başkanı Kenan Şahin’in katıldığı törenle yapıldı.

Törende konuşan Bakan Egemen Bağış,  Atatürk’ün söylediği, “Ben, sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” sözünü hatırlatarak, “biz Avrupa Birliği’nin zeki, çevik ve ahlaklı olanını severiz” dedi.

 

“Yeni Metin Oktay’lar, Hakan Şükür’ler çıkacak”

Pendik Belediyesi olimpiyatlara sporcu hazırlamak için önemli bir proje hazırladı. Bu kapsamda belediye, ilçe sınırlarında yaşayan ve yaşları 6-12 arasında değişen 81 bin ilköğretim öğrencisinin sportif becerilerini, üniversite işbirliğiyle bilimsel çerçevede taramak için, ‘Şampiyon, çocuk yaşta keşfedilir’ projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında, 81 bin öğrenci 3 ay boyunca sportif testlere tabi tutulacak ve hangi spora yetenekli oldukları tespit edilecek.

Viaport AVM’de yapılan projenin tanıtım programına Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin de katıldı. Bakan Egemen Bağış burada yaptığı konuşmada, projeye olan beğenisini dile getirdikten sonra, “Proje sayesinde buradan, Türkiye’ye yeni Metin Oktay’lar, yeni İbrahim Kutluay’lar ve yeni Hakan Şükür’ler çıkacak. Çocuklarımız unutmasın ki bu büyük yıldızlar ve bu büyük şampiyonlar da bir zamanlar çocuktu” dedi.

“Tam, Spor Başkenti İstanbul’a layık bir proje”

Projeyi, “Tam, Spor Başkenti İstanbul’a layık bir proje” olarak nitelendiren  Bakan Egemen Bağış, Atatürk’ün sporcular için söylediği, “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” sözünü hatırlatarak, “biz Avrupa Birliği’nin zeki, çevik ve ahlaklı olanını severiz” dedi. Türkiyesiz bir AB dünya liginde ancak küme düşmemeye oynar. Şampiyonluğa oynamak için Türkiye şart. ‘Avrupa Avrupa duy sesimizi’ futbolda şerefli mağlubiyetler aldığımız dönemlerde tribünlerin ortak sesiydi. Ama simdi hamdolsun, futbolda da siyasette de Avrupa’yı gümbür gümbür titretiyoruz “ dedi.

 

16 milyon öğrenciye tablet PC verilecek

Konuşmasında, ülke genelinde yürütülen Fatih Projesi hakkında bilgi veren Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, çalışma sayesinde 16 milyon öğrenciye tablet PC’ler verileceğini, öğrencilerin tablet PC’lerden ödevlerini yapacaklarını ve yurt dışındaki kütüphanelere girip müzeleri takip edebileceklerini söyledi. Bu sayede, düşünebilen, tartışabilen ve empati yapabilen bir gençlik yetiştireceklerini vurgulayan Bakan Bağış, “Bu gerçekleştiğinde Türkiye’yi kimse tutamayacak.”dedi.

‘Geleceğin şampiyonlarını sahaya çıkaracağız’

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Kenan Şahin son üç yıldır Pendik’te spor alanında önemli işler yaptıklarını söyleyerek, spor tesislerinin sayısını arttırdıklarını ve çok sayıda etkinlik düzenlediklerini belirtti. Pendik’te 13 okula kapalı spor salonu yapıldığını ifade eden Başkan Şahin, fiziki projelerin yanı sıra 10 bin çocuğa temel basketbol eğitimi verdiklerini,  toplamda 18 bin çocuğa da farklı alanlarda spor eğitimi sağladıklarını söyledi.

Son olarak voleybol federasyonu ile 10 bin çoğuca temel voleybol eğitimi vermek için görüşmelerde bulunduklarını belirten Başkan Kenan Şahin, 81 bin çocuğa uygulayacakları yetenek tarama testi ile yaklaşık 1000 civarında çok yetenekli çocuk tespit etmeyi hedeflediklerini söyledi. Geriye kalan 80 bin çocuğu da yetenekleri doğrultusunda spora yönlendireceklerini belirten Başkan Şahin, “Proje sayesinde geleceğin şampiyon çocuklarını sahaya çıkaracağız” dedi.

Başkanı Kenan Şahin, spora ve sporcuya yatırıma devam edeceklerini de söyledi. Program sırasında Bakan Egemen Bağış’a izogenetik denge testi de yapıldı. Ardından Bakan Bağış ve Başkan Şahin diğer test cihazlarını inceleyip çocuklar ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

İlgili Haberler

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]