SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal’da Yangın Faciası!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal’da bir sitede çıkan yangında yoğun dumanla kaplanan binadan çocuklarını çıkarmayı başaran kadın, dumandan zehirlenerek hayatını kaybetti. Yoğun duman nedeniyle binada mahsur kalan vatandaşlar itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Olay, Kartal Soğanlık Mahallesi Manolya Caddesi 16 numarada bulanan bir sitede Selim Araz isimli vatandaşın evinde meydana geldi. İddiaya göre, sabah saatlerinde 6 çocuk annesi Hanım Araz (43), 2 çocuğunu evde bırakarak dışarı çıktı. Bu sırada çocukların bulunduğu evde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Bir anda evin içini ve binayı yoğun bir duman kapladı.

Yangını gören çevredeki vatandaşlar hemen itfaiyeye haber verdi. Yangın çıktığını gören Hanım Araz, evde kalan çocuklarını kurtarmak için dumanla kaplı merdivenlerden yukarı çıktı. Çocuklardan birini yan komşusuna, diğer çocuğunu da yangını görerek yardıma gelen bir vatandaşa veren Hanım Araz, yoğun dumandan etkilenerek merdivenlerde yığılıp kaldı. Çocukları binadan çıkaran vatandaşlar, yoğun duman nedeniyle Hanım Araz’a yardım etmek için tekrar binaya giremedi.

Olay yerine Kartal, Pendik ve Maltepe itfaiyelerine bağlı ekipler sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen Kartal İtfaiyesi’ne bağlı ekipler bir yandan yangına müdahale etmeye çalışırken, diğer taraftan da binadaki diğer dairelerde mahsur kalan vatandaşları tahliye etti.

İtfaiye ekipleri yangının çıktığı kata ulaştıklarında Hanım Araz’ın cansız bedeni ile karşılaştı. Talihsiz kadın, dumandan etkilenerek merdivenlerde hayatını kaybetti. Yangın sırasında sitede büyük panik yaşanırken, dumandan etkilenen bazı vatandaşlara olay yerine gelen ambulanslarda müdahale edildi. İtfaiye ekipleri, mahsur kalan vatandaşları tahliye ettikten sonra yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından yangını kontrol altına aldı.

Olay yerinde çevre emniyeti alan polis ekipleri ise binada incelemelerde bulundu. Olay yerine gelen savcının yaptığı incelemenin ardından Hanım Araz’ın cenazesi, savcının talimatıyla Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Hanım Araz’ın çocuklarından birini binadan çıkaran bir vatandaş yangını görerek yukarı çıktığını belirterek, “Yangın vardı. Yukarı çıktım. Kapıyı açtıklarında yüzüme doğru yoğun duman geldi. Çocuğu aşağı indirdim ama kadını indiremedim. Kadın yukarıda kaldı. Çok yoğun bir duman vardı’’ dedi.

Bir başka görgü şahidi ise, “Dumanı görünce komşulara haber verdim. ‘Doğalgazı kapatın yangın var’ dedim. Sonra itfaiyeye haber verdik. Yangın çıkan evi yeni aldıklarını da burada öğrendim” diye konuştu.
Araz ailesinin yangın çıkan eve birkaç gün önce taşındığı öğrenildi. Yangınla ilgili inceleme sürüyor. İSTANBUL (İHA)

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]