Geleneksel Sanatlar Tuzla’da Buluştu

Yayın: 14:13 - 18.06.2012
Güncelleme: 14:13 - 18.06.2012

Tuzla Kaymakamlığı ve Tuzla Belediyesi’nin sponsorluğunda gerçekleştirilen ‘Gelenekten Geleceğe Türkiye Buluşmaları 2” Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde başladı.

 

Açılışını Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, geleneksel sanatları icra eden sanatçılar ve sanatseverlerin yaptığı Gelenekten Geleceğe Türkiye Buluşmaları 2 bir hafta süre ile Tuzlalı sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

 

 

Ülke genelinde Geleneksel Türk Sanatlarını icra eden sanatçılar ve eserleri, Tuzla’da sanatseverlerle bir araya geldi. İlki geçtiğimiz yıl Tuzla Belediyesi tarafından “Gelenekten Geleceğe Türkiye Buluşmaları’nın ikincisi yine Tuzla Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

 

Açılışı Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde yapılan “Geleneksel Türk Sanatları Türkiye Buluşmaları 2”’de Ülkemizin 81 ilinden ve farklı sanat dalları icra eden 120 sanatçı, Tuzla’da bir araya gelerek eserlerini sergilediler. 7 gün devam edecek organizasyonda geleneksel sanatlarımızdan hat, tezhip, ebru, kaat’ı, çini gibi dallarda eserler sergilenecek. Ülkemizin 81 ilinde, zor şartlar altında sanatlarını icra eden sanatçılar, buluşma sayesinde hem birbirleri ile hem de sanatseverlerle çalışma ve birikimlerini paylaşma imkanı bulacak.

 

 

Exit mobile version