Vali Mutlu’dan Taziye Ziyareti!

Yayın: 08:06 - 21.06.2012
Güncelleme: 08:06 - 21.06.2012

Vali Mutlu, Suudi Arabistan Başkonsolosu’na taziye ziyaretinde bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan Kraliyet Ailesi mensubu Prens Naif Bin Abdulaziz El Suud`un vefatı sebebiyle İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Suudi Arabistan Başkonsolosu Abdulwahab Mahmoud A. Sheihk` i Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda ziyaret etti.

 

Suudi Arabistan Başkonsolosu Sheihk ziyaretlerinden dolayı Vali Mutlu`ya teşekkür etti. Sheihk, “İstanbul Valisi olarak insanlara hizmet ettiğiniz için çok şanslınız. Allah iyi niyetiniz ile birlikte başarı ve huzur versin” dedi.
Vali Mutlu: “Mukaddes şehirler var. En mübarek olan şehrimiz ise Mekke’dir. Peygamber Efendimizin sözü var ” Şayet hicret etmek zorunda kalmasaydım, bu şehirden ayrılmazdım” demiş. Böylesine kıymetli bir şehir. İstanbul ise diğer mübarek şehirlerimizden biridir. Sahabeler bu şehirde. Böylesine güzel ve kıymetli bir şehirde yaşadığımız için çok şanslıyız.” şeklinde konuştu.
Ziyaretin sonunda Vali Mutlu, Arabistan Başkonsolosluğu Taziye Defteri’ne şunları yazdı:
“Türk ve Arap dostluğunun tarihi kökleri geçmişten beslenmekte ve kuvvet bulmaktadır. Sevgili Dost, Suudi Arabistan Veliaht Prensi, Başbakan Yardımcısı ve İç İşleri Bakanı, Naif Bin Abdülaziz El Suud`un hayatını kaybetmesinden dolayı derin üzüntü duydum. Önemli bir devlet adamıydı. Merhuma Yüce Allah`tan rahmet diliyor; başta zat-ı ailelerine olmak üzere kederli ailesine başsağlığı ve sabr-ı cemil niyaz ediyorum.
Şahsım ve tüm İstanbul halkı adına Allah`tan Kral Abdullah`ın şahsında geride kalan Arabistan halkına sabırlar diler, en derin saygılarımı sunarım”
Ziyaret kısa bir sohbetin ardından son buldu.

Exit mobile version