Pendik Belediyesi’nden Depremzede Öğretmenlere Moral Gezisi!

Yayın: 09:22 - 26.06.2012
Güncelleme: 09:22 - 26.06.2012

Pendik Belediyesi, Van-Erciş depreminin üzerinden 8 ay geçmesine rağmen deprem bölgesine olan aynı duyarlılığı devam ettirip, gönül köprüsünü güçlendirmeye devam ediyor.

 

Son olarak Pendik Belediyesi’nin kardeş köy projesi kapsamında yardımlarını ulaştırdığı Akyuva, Karlıyayla, Tekler ve Yukarıışıklar köylerinde görev yapan 46 öğretmen, Pendik Belediyesi’nin öncülüğünde İstanbul’a gelerek, depremin üzücü etkisini yok etmek adına bir haftalık İstanbul gezisinde bir araya geldiler.

 

 

Pendik Belediyesi, geçtiğimiz Ekim ayında Van’da yaşanan ve tüm ülkeyi yasa boğan deprem felaketinin ardından, Erciş başta olmak üzere Van bölgesine gıda, sağlık ve temel ihtiyaç malzemelerinin yanı sıra çocuklar için binlerce oyuncak ve yüzlerce bisiklet göndererek yaraların bir nebze olsun sarılması adına bir dizi çalışma yürüttü. Belediye Başkanı Kenan Şahin de, bölgeye sık sık giderek çalışmaları yerinde inceledi ve kardeş köy projesi kapsamında, Erciş’e bağlı Akyuva, Karlıyayla, Tekler ve Yukarıışıklar köylerinin yeniden imar edilmesi çalışmalarını üstlendi.

 

İstanbul’u gezdiler

 

Bu çalışmalar arasında, Pendik Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü,  bölgede hem eğitim çalışmalarının yürütülmesi, hem de minik bedenlerin psikolojik olarak depremden etkilenmemesi için yoğun emek sarf eden cefakar köy öğretmenlerini unutmadı. Erciş’e bağlı Akyuva, Karlıyayla, Tekler ve Yukarıışıklar köylerinde görev yapan 46 öğretmen, düzenlenen ortak çalışma ile Pendik’e getirilerek bir hafta boyunca İstanbul’un tarihi, turistik ve kültürel yerlerini görme fırsatı buldu.

 

 

Aralarında ilk defa İstanbul’a gelme fırsatı bulan öğretmenler bir hafta boyunca, Sultanahmet, Ayasofya, Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Beylerbeyi Sarayı, Süleymaniye Camii, Eyüp Sultan Camii, Deniz Müzesi ve Miniatürk’ü gezdiler. Oldukça mutlu olan ve bol bol hatıra fotoğrafı çektiren öğretmenler, duydukları memnuniyeti dile getirirken, deprem süresince yaşadıkları zorlukları da paylaştılar.

 

Başkan Şahin;”Deprem, sadece mekanlarda değil, zihinlerde de yıkımlar yapıyor”

Van’dan gelen öğretmenler ile bir araya gelen onlarla yakından ilgilenen Belediye Başkanı Kenan Şahin, 1999 Marmara depremini yaşayan kişiler olarak, depremin ne denli yıkıcı bir olay olduğunu belirterek, “deprem sadece mekanlarda hasarlar oluşturmadı. Zihinlerde ve gönüllerde de hasarlar oluşturdu.

 

Amacımız, bu gezi sayesinde öğretmenlerimizi bu psikolojiden uzaklaştırmak ve eğlenceli vakit geçirmelerini sağlamak” diye konuştu. Başkan Şahin, Van ile kurulan kardeşlik köprüsünün daimi olacağını ve bu zor günlerinde Vanlıların yanlarında olacaklarının altını da çizdi.

 

Exit mobile version