Kartal Belediyesi 3.5 yılda ne hizmetler yapmış?

Yayın: 13:17 - 27.06.2012
Güncelleme: 13:17 - 27.06.2012

29 Mart 2009 –  27 Haziran 2012 neredeyse 3.5 yıl geçmiş. Kartal’da belediye çalışmaları bakımından geçen süre içinde Kartal’a neler yapıldı, ne hizmetler – yatırımlar yapıldı?

 

Bu konuyu merak edenler varsa, öğrenmeseler kendilerini daha iyi hissederler. Çünkü yatırım fakiri bir kent şeklinde kalması Kartal için kan kaybı demek.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Kartal Belediyesi tarafından geçen 3.5 yıllık döneme ait hizmetlerin tanıtım toplantısı gerçekleşti.

 

Kartal’ın, doğruları cesurca yazan basın mensuplarının katılmadığı Kartal Belediyesinin 3.5 yıllık hizmetlerinin sunumunun yapıldığı basın toplantısında anlatılan – gösterilen hizmetler toplamı işte bunlar…

 

* Kartal Yaşlı Bakım ve Huzurevi, önceki yönetimden devralındığı şekliyle muhafaza edilmektedir. Olduğu gibi duruyor. Depremzedelere valilik tarafından tahsis edildiğini sanki Kartal Belediyesi tahsis etmiş gibi açıklanmış.

* Kartallı Kazım Meydanı ve heykeli,

* Etüt merkezi inşaatı,

* Organik Pazar çadırı,

* Satranç turnuvası,

* Taş Heykel Sempozyumu ve yapılan heykeller.

 

Kartal marka değeri kaybediyor!

Kartal adına etkisiz pasif hamleler, 1 ileri 2 geri!

Keşke hiç o toplantı yapılmasaydı da, olmayan hizmetler ciddi bir şey varmış gibi anlatılmasaydı.

Diğer ilçelerin 3 yıllık hizmetlerini gördükçe Kartal’da yaşayan bir vatandaş olarak üzülmemek elde değil.

Yazık yazık Kartal ilçesinin de bir marka değeri vardı… Üstelik kentsel dönüşüm konusunda çok iyi bir vizyon yakalanmıştı. Şimdi ise –heykel edebiyatı, satranç turnuvası, Çadırdan pazar yeri, ha birde ben ekleyeyim Festival etkinliği ve Hamam Sokakta Hayat var! Girişimi.

 

Daha başka bir şey var mı, -eee yetmez mi daha ne olsun. Koskoca Kartal Belediyesi işte bu hizmetleri yapmış. Bu toplantıyla ilgili yapılan haberlerin içeriğinde hizmet olarak anlatılanlar bunlardan ibaret.

 

Bu geçen 3.5 yılı birde biz değerlendirelim, bakalım neler yapılmış neler yapılamamış, neler de nasıl yapılmış. Önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşalım.

 

Kenan Gülerci yazdı…

Kenan GÜLERCİ
Exit mobile version