İstanbul’un “Er Meydanı” Sancaktepe!

Yayın: 13:43 - 30.06.2012
Güncelleme: 13:43 - 30.06.2012

Kırkpınar’dan bir hafta önce son randevularına çıkacak olan pehlivanlar, Sancaktepe’de hünerlerini sergileyecekler. Bu yıl 19.su düzenlenecek olan Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri, 1 Temmuz 2012 Pazar günü yapılacak olan dev organizasyonla sporseverlere unutulmaz bir gün yaşatacak

 

Kültürümüzde önemli bir yeri olan ata sporumuz yağlı güreşlere bu yıl 19. kez ev sahipliği yapacak olan Sancaktepe Belediyesi, hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Samandıra Ek Hizmet Binası önünden başlayacak “Kortej Yürüşü” ile star alacak organizasyon, Samandıra Şölen Alanı’nda devam edecek. Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri müsabakalarında pehlivanlarımız er meydanında hünerlerini sergileyerek altın kemerin sahibi olmak için yarışacaklar.

 

Güreş Federasyonu’nun belirlediği kurallara uygun biçimde tertip edilecek olan müsabakalar, kura usulüne uygun yapılacak eşleşmelerle başlayacak.

 

Başpehlivanların Kırkpınar’dan bir hafta önce son randevularına çıkıyor olmaları 19. Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri’nin önemini bir kat daha artırıyor.

Beş yüzün üzerinde sporcunun katılması beklenen 19. Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri’nde ülkemizin yetiştirdiği önemli başpehlivanlarımızdan; Ali Gürbüz, Recep Kara, Sermest Bulut, Serhat Gökmen, Hüseyin Şahinalp, Ekrem Yavuz, Ali Gökşen, Enver Erişti, Aydın Polatçı,  Reşat Turgut, Ahmet Doğu, Fatih Bakır, Abdullah Güngör, Arif Akın, Hüseyin Demir, Nuri Zengin, Mustafa Başdemir, Ömer Aslantaş, Savaş Yıldırım, Süleyman Aykırı gibi önemli güreşçilerimiz altın kemer için er meydanında buluşacaklar.

 

 

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in büyük önem verdiği 19. Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri en prestijli yağlı güreş turnuvaları arasında yer alıyor.

Exit mobile version