Aziz Yıldırım’ın tahliyesinde izdiham!

Yayın: 17:28 - 02.07.2012
Güncelleme: 17:28 - 02.07.2012

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım mahkeme kararıyla tahliye oldu. Yıldırım’ın cezaevinden çıkışı sırasında izdiham yaşandı. Bu nedenle Yıldırım, dakikalarca cezaevinden ayrılamadı.

Aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da bulunduğu 4’ü tutuklu 93 sanığın yargılandığı futbolda şike iddialarına ilişkin dava sonuçlandı. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, Aziz Yıldırım’ın tutuklu bulunduğu süreyi göz önüde bulundurarak tahliyesine karar verdi. Mahkeme kararının ardından Aziz Yıldırım, işlemlerin tamamlanması için tekrar Metris Cezaevi’ne getirildi. Yıldırım’ın cezaevine getirildiği sırada Fenerbahçeli taraftarlar, Yıldırım’ı taşıyan cezaevi aracına doğru koştu.

‘CEZAEVİ ÖNÜNDE ARBEDE’

Mahkemenin verdiği tahliye kararı Fenerbahçe taraftarları arasında büyük coşkuya yol açtı. Metris Cezaevi önünde toplanan taraftarlar, Aziz Yıldırım lehine tezahüratta bulundu. Bir grup taraftar da beraberinde getirdiği keçiyi kurban olarak cezaevi önünde kesmek istedi. Kameraların bu şahıslara yönelmesini Aziz Yıldırım’ın çıkışı zanneden taraftarlar bir anda cezaevi kapısına yüklendi. Taraftarlarla onları uzaklaştırmaya çalışan polis arasında arbede yaşandı. Bu sırada taraftarların attığı maytap bir polisin yüzüne isabet etti. Yaralanan polis memuru, arkadaşlarının yardımıyla cezaevi içerisine alındı.

‘YILDIRIM İZDİHAM SEBEBİYLE ÇIKAMADI’

Tahliye öncesi Metris Cezaevi’ne Fenerbahçeli eski ve yeni yöneticiler geldi. Bir süre sonra da Aziz Yıldırım ve yöneticiler dışarı çıkmak istedi. Aziz Yıldırım’ın çıkışını sabırsızlıkla bekleyen taraftarlar, cezaevi kapısına bir kez daha yüklendi. Üstü açık ciple kapıdan çıkmaya çalışan Aziz Yıldırım, izdiham sebebiyle geri döndü. Bir süre sonra nöbetçi kulübesinin penceresine Ali Koç çıkarak taraftarlardan yolu açmasını istedi.

Ali Koç ve diğer yöneticilerin çabası da sonuç vermeyince Aziz Yıldırım cipin üzerinden taraftarlara el salladı. Yıldırım cipin üzerindeyken dışarı çıktı. Yıldırım’ı taşıyan araç 20 metrelik yolu yarım saatte ilerleyemedi. Yaşanan izdihama rağmen Aziz Yıldırım cezaevinden ayrıldı. Yıldırım’ın oldukça yorgun olduğu gözlendi. Tahliye sırasında çevik kuvvet ekipleri de cezaevi önünde güvenlik önlemi aldı. Taraftarlar, zaman zaman basın mensuplarına, polis ve cezaevinden çıkan araçlara pet şişe fırlattı.

İstanbul CHA

Exit mobile version