Vali Mutlu: Şehitlerimiz Gönüllerde Yaşayacaktır!

Yayın: 12:23 - 05.07.2012
Güncelleme: 12:23 - 05.07.2012

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Suriye tarafından düşürülen Türk jetinde şehit olan Pilot Hasan Hüseyin Aksoy’un baba evine ziyarette bulundu. Vali Mutlu, şehitlerin cenazelerine ulaşarak ailenin ve milletin gönlüne bir ferahlık vermek istediklerini anlattı.

Suriye tarafından düşürülen Türk eğitim ve keşif jetindeki pilotların naaşlarına ulaşılmasının ve şehit olduklarının kesinleşmesinin ardından şehit pilotun Bağcılar’da bulunan baba evine ziyaretler devam ediyor. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve İstanbul İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hüseyin Kurtoğlu, Şehit Pilot Hasan Hüseyin Aksoy’un Bağcılar’daki evine gelerek, baba Osman Aksoy’a başsağlığı dileklerini iletti.

Taziye ziyareti sonrasında açıklama yapan Vali Mutlu, ailenin acılarını paylaştıklarını ifade etti. Vali Mutlu, “Şehitlerimizin cenazelerine ulaşmak suretiyle kısa sürede aziz vatan topraklarına uğurlamış olacağız. Bütün dileğimiz odur. Yapılan çalışmalarda kısa sürede neticelenerek ailenin ve milletimizin gönlüne bir ferahlık vermek istiyoruz.” dedi.

Şehit ailesinin acılı ancak gururlu olduğunu kaydeden Vali Mutlu, “Aileyi hep birlikte ziyaret ettik ve dualarımızı paylaştık. Şehitlerimiz gönüllerde yaşayacak. Ebediyete intikal etti. Veren Allah alan Allah. Neticede vakit geldiğinde şayet bir ölüm vaki olacaksa bunun en güzeli şehitlik mertebesiyle vefattır.” şeklinde konuştu.

Şehitlerle gurur duyduklarını belirten Vali Mutlu şöyle konuştu: “Şehitlerimize dua ediyoruz. Aileye milletimizin başsağlığı dileklerini ilettik. Her şeyden önce gönüllerde yaşamaktır. Şehitlerimiz milletin gönlünde yaşamaktır, acılarını hiçbir zaman unutmayız. Her zaman aklımızda ve gönlümüzde yaşatırız. Bu millet bin yıldır bu coğrafyada şehitlerine ve gazilerine böyle bir imanla ve ruhla bağlı olduğu için toprakları vatan yapmıştır. Bundan sonrada bu toprakların üzerinde bu ruhla yaşayacaktır. Şehitlerine sahip çıkan ve onların hakkını hukukunu arayan bir milletiz.”

Vali Mutlu ve beraberindeki heyet, taziye evinden ayrıldığı sırada şehidin babası Osman Aksoy bir ara pencereye çıkarak el salladı. (CHA)

Exit mobile version