CHP Başbağlar Mağdurlarını Yalnız Bırakmadı!

Yayın: 08:16 - 06.07.2012
Güncelleme: 08:16 - 06.07.2012

5 Temmuz 1993 tarihinde Erzincan Kemaliye’ye bağlı Başbağlar Köyü’nde teröristlerce öldürülen 33 kişi, Başbağlar Köyü Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği’nin Fatih Belediyesi Ali Emiri Kültür Merkezi’nde düzenlediği törenle anıldı. Anma törenine Madımak Katliamı’da babası şair Metin Altıok’u kaybeden CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Altıok da katıldı.

Törende konuşan ve katliamda yakınlarını kaybedenlere seslenen Zeynep Altıok, “CHP olarak bu ülkenin katliamlarını ve ölülerini yarıştırmıyoruz. Bu etkinliğe tüm sıfatlardan arınmış olarak, herkes için adalet ve barış talep etmek için geldim” dedi. Altıok, Başbağlar ve Madımak katliamlarının aynı güçler tarafından alevi ve sûnni vatandaşları birbirine düşürmek için aynı güçler tarafından gerçekleştirildiği şeklindeki yorumlara katliamların iki yönünden birinin diğerini aklamadığını ifade ederek yanıt verdi.

Provoke edenler kadar provoke olan siyasi ideolojinin de aynı derecede suçlu olduğunu kaydeden Altıok, özellikle insanlık suçları ve zaman aşımı üzerinde durduğu konuşmasında Başbağlar için adalet istedi. Altıok ayrıca faili meçhul cinayet ve katliamları aydınlatmak için Meclis’te darbe komisyonunun yaptığı olumlu çalışmalardan bahseden ve kendisinden önce kürsüye gelerek söz alan AKP milletvekiline de yanıt verdi.

Toplumsal Bellek Platformu olarak darbe komisyonu ya da bir alt komisyonun yüklü çalışma programının altında kalmak istemediklerini belirten Zeynep Altıok, “Özel yetkilendirilmiş araştırma komisyonları ve insanlık suçlarında zaman aşımı konusunda da gelişmiş ülkelerdeki emsalleri paralelinde anayasal düzenleme talep ettik. Bu talepler CHP ve BDP tarafından Meclis’e taşındı, ancak iktidar partisi tarafından reddedildi” diye konuştu.

 

Exit mobile version