SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Hamm Belediye Başkanı Sultanbeyli’de!

Yayınlanma:
ABONE OL

Almanya’ya göçün 50. yılında Sultanbeyli Belediyesi, Almanya’nın Hamm kentinde, Hamm Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa etkinlikler düzenlemişti.

Başkan Hüseyin Keskin ve ekibini ağırlayan Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas HunstegerPetermann,haftasonu Sultanbeyli’ye iade-i ziyarette bulundu.

Gerçekleştirilen kültürel, sosyal ve fiziki çalışmalarla adından söz ettiren Sultanbeyli Belediyesi, artık sınırlarının ötesinde iş birlikleri gerçekleştiriyor. Almanya’ya işçi göçünün 50. yılı nedeniyle sene başında Almanya’nın Hamm kentine giden Başkan Hüseyin Keskin ve ekibi, Hamm Belediyesi ile işbirliği yaparak iki gün süren bir dizi kültürel etkinlik gerçekleştirmişti.

 

Etkinlikte Sultanbeyli’den sanatçıların eserlerinden oluşan sergiler, konserler ve paneller organize edilmişti. Avrupa’nın içerisinde adeta Anadolu havası estiren etkinlikler, tüm kesimler tarafından takdirle karşılanırken, Türk dostu özelliği ile tanınan Hamm şehri ile de işbirliğinin pekişmesi adına büyük bir adım olmuştu.

Kurulan dostluk ve işbirliği Almanya programı ile sınırlı kalmadı ve Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas HunstegerPetermannhaftasonu Sultanbeyli’yi ziyaret ederek, Hamm ve Sultanbeyli arasındaki dostluk ve işbirliği bağlarının güçlenmesine katkıda bulundu.

Beraberindeki heyetle birlikte Sultanbeyli Belediyesi’ne gelen Petermann’ı, Başkan Keskin makamında ağırladı.

Kahvaltıyla başlayan program, Aydos Kalesi ziyareti ve boğaz turuyla devam etti.

Keskin ve Petermann, belediye başkan yardımcı, danışman ve müdürlerinden oluşan ekiple önce Sultanbeyli Kültür Merkezi’ni, ardından Aydos Kalesi’ni gezdi.

Aydos Kalesi’nde devam eden restorasyon çalısmalarını yerinde inceleyen Petermann, düzenlenen sergiyi gezdi ve belediye yetkililerinden bilgi aldı.

Kalenin tarihiyle yakından ilgilenen Petermann, buranın tarih mirasına kazandırılmasının önemine değindi.

Aydos gezisinin ardından heyet, Kartal sahilinden bindiği tekneyle boğaz turuna çıktı. Rehber eşliğinde düzenlenen gezide, Alman misafirlere boğazın tarihi güzellikleri hakkında bilgi verildi.

Beylerbeyi’nde son bulan tekne turunun ardından Cemile Sultan Korusu’nda akşam yemeğine geçildi. Yemekte konuşan Petermann, Başkan Hüseyin Keskin’in kendisini çok iyi ağırladığını söyledi ve İstanbul’a gelmiş olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sultanbeyli’nin gelişen bir ilçe olduğunu söyleyen Petermann, “Sultanbeyli hızla gelişen ve büyüyen bir ilçe. Doğası, tarihi, insanlarıyla kısa zamanda adını daha fazla duyuracaktır” dedi ve kendisini ağırlayan herkese gösterdikleri samimi misafirperverlikten dolayı teşekkür etti. Başkan Keskin ise Almanya’da kendilerini en iyi şekilde ağırlayan ve düzenlenen etkinliklerle Türk-Alman dostluğuna ciddi anlamda katkıda bulunan Petermann’a teşekkür ederek bu güzel dostluğun sürmesi dileklerinde bulundu.

Almanya’dan gelen Güzel Haber…

Başkan Keskin, Almanya programı esnasında tanıştıkları lösemi hastası Salih Türkben’i unutmadı ve Petermann’a Salih’in son durumunu da sordu.

Petermann, binlerce kişinin katıldığı, Başkan Hüseyin Keskin ve Sultanbeyli Kaymakamı Mehmet Ceylan’ın da destek verdiği kan ve doku örneği kampanyası sonucunda Salih için uygun ilik bulunduğunu söyledi. Bulunan uygun kan ve doku sayesinde, 3 ve 4 yaşlarında iki çocuğu bulunan Salih’in yeniden sağlığına kavuştuğu müjdesini veren Petermann, kampanyaya katkıda bulunan Başkan Keskin ve Kaymakam Ceylan başta olmak üzere herkese teşekkür etti.

 

 

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]

Basında Kartal
25 Mart 2024
Başkan Gökhan Yüksel, İftar Sofrasında Kartallı Komşularıyla Buluşuyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam iftar sofrasında Kartallı komşuları ile bir araya geliyor. Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı mahalle iftarlarına katılan Başkan Gökhan Yüksel, Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında Kartallılar ile bir araya geldi. Başkan Yüksel, belediye personeli ve aileleri ile Kartal Ekolojik Pazar […]