Zekeriya Güçer okulundaki tartışmaya son nokta!

Yayın: 16:12 - 17.07.2012
Güncelleme: 16:12 - 17.07.2012

Kartal’da eğitim vermekte olan Öğretmen Zekeriya Güçer ilk öğretim okulunun boş binasında Kartal İmam Hatip Ortaokulu adıyla eğitim verilecek.

Bu binada 2 yıl süreyle eğitim hizmeti verilecek!

Yeni bina yapılıncaya kadar en geç iki yıl Kartal İmam Hatip Ortaokulu adıyla bu binada eğitim hizmeti verileceği belirtildi.

TBMM de  tartışmaların eşliğinde kabul edilen, Eğitim sisteminde yeni düzenlemeler içeren 4+4+4 yasası uygulamada hayata geçmeye başladı. Yasaya uygun olarak il ve ilçelerde gerçekleştirilen düzenlemelere vatandaş alışma süreci yaşarken farklı tepkilere de rastlanıyor.

Kartal’da eğitim vermekte olan Öğretmen Zekeriya Güçer ilk öğretim okulunun boş binasında Kartal İmam Hatip Ortaokulu adıyla eğitim verilecek. Bir hafta sonra kayıt alınmaya başlanacak.

Öğretmen Zekeriya Göçer İlköğretim Okulunun eski binasında hizmete başlayacak olan Kartal İmam Hatip Orta Okulunun da geçici olarak burada kalacağını söyleyen Kartal Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu,Bu okul burada geçici olarak eğitim verecek,  2 yıl içerisinde yeni yapılacak okul binasına İmam Hatip Orta Okulu taşınacaktır. Kullanılan bu okulun yerine ise yıkılarak spor salonu yapılacak.

Hamurcu, “Ben işin tarafı değilim ben işin bizzat sahibiyim!

Uygulamaya tepki gösterenlere karşı taraf olmadığını belirten Kartal Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu, “Ben işin tarafı değilim ben işin bizzat sahibiyim, dolayısıyla hangi okulların müsait olacağına hangi bölgelerin daha uygun olacağına karar verirken imkanların bizleri zorladığı aşamayı Haziran ayında Mayıs ayında yaşadık, yani kanun çıktıktan sonra yaşadık.

Devlet okulu binalarının nasıl kullanılacağı, devletin tasarrufundadır!

Devletin tasarrufunda olan bir okul binasını kullanmamamızı kimse beklemesin. Mevcut okul binalarını gözden geçirerek imkanların bizleri nasıl zorladığını düşünürken, velilerin söylediği “boş bir okulu herhangi bir şekilde kullanmayın”  şeklinde isteklerini dile getirmesi, bunu ne kabul edebilirim ne de ciddiye alırım.

Benim boş bir okulum varsa ben o okulu değerlendireceğim, imkanlarım artarsa ben onlara daha önce de söylediğim gibi zaten kalıcı olmayacak 2 yıl içerisinde yıkacağım oraya kapalı spor salonu için teklif vereceğim.  Ama bu arkadaşlar ısrarcı bir şekilde hala “okulumuz gidiyor” kaygısı içindeler, tabi anlamakta istemiyorlar. Zekeriya Güçer’le hiçbir bağlantısı olmayacak bu okulun, yönetimi farklı tamamı bağımsız bir ortaokul ve ortaokulun elektriği ve suyu ayrı olacak.

 

Haftaya kayıt alınmaya başlanacak!

Biz orayı ortaokul olarak, Kartal İmam Hatip Ortaokul olarak açacağız. Önümüzdeki haftada kayıt almaya başlayacağız orayı da göreceksiniz çok güzel bir şekilde her iki okula da yeterince yer kalacak şekilde umumi bir şekilde böleceğiz. Orada okuyan çocukların hepsi bizim çocuklarımız hepsinin eğitiminden biz sorumluyuz. Zekeriya  Güçer başarısız olursa başarısız olan ben olurum Zekeriya Güçer değil veya diğer okullar  başarısız olursa başarısız olan ben  olurum.

Bizim derdimiz çocukları geleceğe hazırlamaktır, bu imam hatip olur başka okul olur endüstri meslek olur fark etmez.  Yakın zamanda okullarda yeni şeyler göreceksiniz okulların  bahçelerine basket sahası ve sportif amaçlar için benzeri alanlar yapacağız” dedi.

 

4+4+4 Yasasının uygulaması şöyle:

Zorunlu eğitim kaç yıl?

28 Şubat sürecinde uygulamaya konulan 8 yıllık zorunlu eğitim sona erecek. ‘4+4+4’kademeli şekilde 12 yıllık eğitim uygulanacak. Liseler 2012- 2013 eğitim öğretim yılından itibaren zorunlu olacak.

Okula başlama yaşı kaç?

7 değil, 5 yaşını bitirmiş 6 yaşından gün almış çocuklar okula başlama yaşına gelmiş sayılacak. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, uygulamada okula başlama yaşını, 72 aylık çocukların zorunlu okula başlatılması, 60 ile 72 ay arasındaki çocukların ise ailenin de kararıyla başlatılması şeklinde yapacaklarını açıklamıştı. Detaylar yönetmelikle düzenlenecek. Eğitim sınıf öğretmenleri tarafından verilecek ve öğrencilere okuma-yazma, basit matematik ve çeşitli hayat bilgisi konuları ders olarak verilecek.

Yasa mecliste kabul edildi, hayata geçti!

Yasa; 88’i CHP’li, 3’ü BDP’li olmak üzere 91 redde karşılık 295 Ak Partilinin oyuyla kabul edildi. MHP’liler yasanın tümü üzerinde yapılan oylamaya katılmazken, sadece Adana Milletvekili Ali Halaman çekimser kaldı.

Exit mobile version