Kartal’lı plajla buluşacak

Yayın: 21:43 - 17.09.2009
Güncelleme: 21:43 - 17.09.2009

Altınok Öz başkanın Kartal halkını plajla buluşturacak çok akıllıca bir projesi olan ada plajı hayata geçiyor. Kartal Belediyesi halkını plajla buluşturmak için ilginç ama mantıklı bir formül uygulamaya hazırlanıyor. Büyük Ada’nın Sedef Adasına bakan cephesinde 44.5 dönümlük alanı halk plajı olarak faaliyete geçirmeye hazırlanıyor.

Kartal, sahil kenti ama plajı yok.

Yaklaşık 20 sene önce Kartal’ın bir çok noktasından, Veteriner Plajı, Kartal Halk Plajı, Belediye Plajı, Nizam Plajı, Kum Plajı, Havacılar Plajı, Karacılar Plajı ve Tekel Plajı vardı bu plajlarda denize giren Kartallı, şimdi denize hasret. Çünkü sahil yolu yapıldı. Kartal’da deniz yok, var ama girilemiyor.

Kartalın hemen her noktasından denize giren Kartallı şimdi denize girmek için başka yerlere gitmek zorunda. Denize girmek, bir ihtiyaçtır. İnsanlar, serinlemek için denize girer. Spor yapmak için denize girer. Sağlık için, güneşlenmek, eğlenmek için denize girer.

Bu söylemler başkanı bir takım formüller üretmeye zorladı.

Büyük Ada’da 44.5 dönüm alan artık Kartal Belediyesine ait sosyal tesis olarak hizmet verecek. Konu hakkında bilgi veren başkan Öz, “Mevcut imkanlar dahilinde, Kartal halkını denizle buluşturmanın en kestirme yolu” diyerek adaya ulaşımı kolaylaştırmak ve rahatlatmak konusun da bir takım çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti.

Kartal Haber Merkezi

Exit mobile version