Geleceğin Bilim Adamları Bu Üniversitede Yetişecek!

Yayın: 08:03 - 27.07.2012
Güncelleme: 08:03 - 27.07.2012

Üsküdar Üniversitesi Nobel’e aday yetiştirmeyi hedefliyor.

 

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof Dr. Nevzat Tarhan üniversitenin tanıtım günleri kapsamında gerçekleşen “Hayat Tercihtir” başlıklı seminerlerde öğrencilere hayata dair tercihleri konusunda yön göstermeye devam ediyor. Tarhan katıldığı son seminerde Nobel’e aday öğrenci yetiştirmeyi hedeflediklerini belirterek öğrencilere geleceklerine dair yepyeni bir hedef gösterdi.

 

Türkiye’nin davranış sağlığı ve bilimleri alanında ilk ve tek tematik üniversitesi olan  Üsküdar Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi olmak üzere 3 fakülte, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ile fen, sağlık ve sosyal bilimler alanında yüksek lisans yapılabilecek 3 enstitü ile eğitime başlıyor.  Üniversitenin tüm bölümlerinin ortak noktası “Davranış Sağlığı ve Bilimlerine” odaklanmış olması.

Patent üreten Bilim Merkezi: Üsküdar Üniversitesi

Üniversitesinin sunduğu, ekonomik, sosyal ve bilimsel imkânlar hakkında konuşan Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Davranış sağlığı ve bilimlerinde Türkiye’nin ilk tematik üniversitesi olarak ayrışıyoruz.  Sunduğumuz bu eğitim modeliyle öğrencilere eğitim hayatları için çok yeni bir bakış açısı getirdik. “ dedi.

İdealist öğrencileri beklediklerini, üniversitenin bölümleri itibariyle geleceğin mesleklerine öğrenci yetiştireceğine dikkat çeken Tarhan, Nobel’e aday öğrenci yetiştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Sınavda dereceye giren öğrenciler Üsküdar Üniversitesi’ne ilgi gösteriyor:

Üniversiteye ilginin yoğun olduğunun da altını çizen Tarhan, sınavda derece yapan öğrencilerin üniversiteye ziyarete gelmelerinin de kendilerini gururlandırdığını söyledi ve şöyle devam etti: “Üsküdar Üniversitesi alanında önemli çalışmalara imza atmış 100 kişilik akademik kadrosu ile Türkiye’nin patent üreten bilim merkezi olacağını öngörüyor. YÖK’ün önerdiği kadronun 3 katı daha fazla eğitmen kadrosuna sahip Üsküdar Üniversitesi’nde, öğretim üyesi başına öğrenci sayısı maksimum 14; öğretim elemanı başına ise, maksimum 10 olacak. Aday öğrencilere farklı ufuklar açmayı planlayan üniversite, 2023 yılında Dünya’nın en iyi ilk 500 üniversitesi arasında yer almayı hedefliyor.”

Moleküler biyoloji ve genetik dallarında “davranış genetiği” eğitimi veren tek üniversite

Bilgisayar Mühendisliği alanında geleceğin bilişimi olan Beyin Bilgisayar Arayüzü (BCI) geliştirilmesi ve yapay zekâ çalışmalarındaki klinik altyapısıyla alternatifsiz olan ve bu alanlarda eğitim veren tek kurum Üsküdar Üniversitesi’nde öğrenciler; özellikle beyin pili üretimi, beyin uyarım deneyleri ve yapay zekâ çalışmalarını birebir takip ederek laboratuvar deneylerine katılabilecekler.

Öğrencilere kullanıcı dostu yazılım gelişimini hedefleyen yazılım psikolojisi eğitimi verilecek. Üniversitenin araştırma merkezleri ve hastanesinde uygulanan, düşünce gücü ile bedenin çalışmayan herhangi bir bölümünün iyileştirilmesini sağlayan “Avatar Modelleme” öğrencilere öğretilecek. Geleceğin mesleklerinden biri olan “Sağlık Bilişimi” üniversitede ders olarak okutulacak. Ayrıca Üsküdar Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik dalında “Davranış Genetiği” eğitimi veren tek üniversite olma özelliğine de sahip.

 

 

Exit mobile version