Kimse Susuz Kalmasın!

Yayın: 09:58 - 03.08.2012
Güncelleme: 09:58 - 03.08.2012

Sultanbeyli Belediyesi, özellikle yaz aylarında su ve yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için ilçede farklı noktalara su ve mama kapları koydu. Şehrin yaklaşık 30 değişik değişik noktasına su ve mama kapları koyan Sultanbeyli Belediyesi, sıcak yaz günlerinde su bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını unutmadığını göstermiş oldu.

Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Veteriner Birimi yetkilileri, belirli noktalara üzerlerinde “Hayvan Dostlarımıza Sahip Çıkalım”, “Kimse Susuz Kalmasın” yazılı kaplar bırakıyor.

Kapları ihtiyaca cevap verebilmesi, gelişi güzel yerlere taşınmaması ve kontrollerinin rahat sağlanması için yerleştirildikleri yerlere sabitleyen Veteriner Birimi ekipleri, gün içinde de sık sık kontrollerini yapıyor.

 

Dünyada her canlının yaşama hakkı olduğunu söyleyen Belediye Veterineri Nevzat Albak,  “Yiyecek ve su bulmakta güçlük çeken hayvanlara yardımcı olmalıyız. Onlar için evlerimizin önüne bir kap su bırakarak hayatta kalmalarını sağlayabiliriz” dedi.

 

Belediye tarafından ilçenin farklı noktalarına su ve yemek kaplarının konulduğunun ancak bunların tüm hayvanlar için yeterli olamayacağının altını çizen Albak, “halkımızdan bu konuya gereken duyarlılığı göstermelerini ve hayvanları bir kap sudan mahrum etmemelerini bekliyoruz” diye konuştu.

 

Sultanbeylililerden konulan kaplara sahip çıkmalarını da isteyen Albak, “halkımızdan ricamız bu canlılar için koymuş olduğumuz kapları kendi malları gibi gözetmeleri ve bir sorun gördüklerinde belediyemize haber vermeleri” şeklinde konuştu.

 

 

Exit mobile version