SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

100 Yeni Otobüs İstanbul Yollarında!

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 100 yeni otobüsü Sultanbeyli’de düzenlenen törenle hizmete aldı. Anadolu Yakası ilçelerine dağıtılan otobüslerden 33’ü Sultanbeyli’de sefer yapacak.

Yeni otobüs ve duraklarıyla modern bir yapıya kavuşma yolunda çalışmalarını sürdüren İETT,  araç filosunu yenilemeye devam ediyor. Sultanbeyli’de düzenlenen törenle İETT filosuna konforlu, düşük tabanlı ve çevre dostu 100 yeni araç daha katıldı. Anadolu Yakası için tahsis edilmiş yüz otobüsünotuzüçü Sultanbeyli’de hizmet verecek.

Tamamı yerli üretim olan 1450 yeni otobüsün ikinci 100 otobüslük filosusabah saatlerinde, Sultanbeyli İtfaiyesi yanındaki tören alanında sıralandı.Avrupa Birliği standartlarında, yüksek soğutma sistemli, çevreci, yüzde 100 engelli erişimine uygun, yolcu emniyetini artırmak için otomatik yangın algılama ve söndürme sistemi, kameralar ve bilgi ekranlarıyla donatılmışmodern otobüsler gelin gibi süslendi. An geldiğinde otobüslerin hizmete alım kurdelesini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş ve otobüs şoförleri kesti.

 

24,3 KATRİLYONLUK ULAŞIM YATIRIMI

Törende konuşan Başkan Kadir Topbaş, “Herşeydenönce bugündevreye alacağımız bu otobüslerin kazasız belasız hizmet vermesini diliyorum” dedi ve özellikle ulaşımla ilgili yapılan yatırımlardan bahsetti.

“Bize düşen hizmet etmek ve insanların yaşadığı şehirde mutlu olmalarını sağlamaktır. Başbakanımızın burada başlattığı hizmet geleneğini sürdürüyor,ilçe belediyelerimizle birlikte vargücümüzle çalışıyoruz” diyen Topbaş, Sultanbeyli’nin1970’li yıllardaki halini bildiğini söyledi ve şimdi bu ilçenin hızla gelişen bir şehir olduğunu belirtti.

İstanbul’a dönem içerisinde 52 katrilyonluk yatırım yaptıklarını ifade eden Topbaş, “İDO’yu sattık ve parasını ulaşıma harcıyoruz. İstanbul ulaşımı için 24,3 katrilyonluk yatırım yaptık. Bunun 10 katrilyonu metro için kullanıldı. Hizmete açılacak olan Kadıköy-Kartal hattı Cumhuriyet tarihinin en büyük metro yatırımı. Belediye olarak bu boyutta bir metro yatırımı yapan yok.” dedi.

 

 

SULTANBEYLİ’YE METRO MÜJDESİ

Üsküdar-Ümraniye hattını 38 ayda bitirmeyi hedeflediklerini söyleyen Topbaş, bu bir dünya rekorudur dedi ve Sultanbeylililerin heyecanla beklediği metro müjdesini verdi.  Üsküdar-Ümraniye metro hattından sonra planlarının Sancaktepe ve Sultanbeyli metro hatları olduğunu söyleyen Topbaş,  “Amacımız 7 milyon insanın metro kullanır hale gelmesidir.” şeklinde konuştu.

2014’e kadar bütün otobüsleri yenilemek istediklerini belirten Topbaş, firmaların otobüs yetiştirmekte zorlandığını ve sürekli eleman istihdam ettiklerini söyleyerek “Dünya’da ciddi ekonomik krizin yaşandığı bir dönemde ülke ekonomisine ciddi katkı sunuyoruz” dedi.

Sultanbeyli’ye özel ihtimam gösterdiklerininaltını çizen Topbaş, “Sultanbeyli’ye yepyeni bir meydan yaptık. Kültür merkezleri inşa ettik, şimdi Gölet Projesi devam ediyor. 100 aracımızın 33’ü Sultanbeylimizin. Bu ilçenin gelişimine hız katmak için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“ANADOLU YAKASI OLARAK GÜZEL BİR GÜN”

Törende Anadolu Yakası belediye başkanları adına konuşan Başkan Hüseyin Keskin, yeni otobüslerin hem ilçeye, hem de tüm Anadolu Yakası’na hayırlı olmasını diledi ve  “Anadolu yakası olarak güzel bir gün geçiriyoruz. Hem ilçem, hem de tüm bölge adına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş ve ekibine müteşekkirim. Yakında Kartal metrosuhizmete girecek. Bunun için de emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İlçe başkanları adına konuşan AK Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç, ulaşımda yaşanan gelişmeleri özetledi ve “1980’de lise öğrencisi iken Sultanbeyli’ye gelmek istediğimizde şoförleri ikna edemiyorduk. Samandıra’dan yürümek zorunda kalıyorduk. Şimdi o günlerden bugünlere geldik. Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

“İSTANBULUMUZUN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK”

Son dönem teknolojiyle üretilen otobüsler hakkında bilgiyi İETT Genel Müdürü HayriBaraçlı verdi. Baraçlı, “İETT ve İBB adına mutlu bir gün yaşıyoruz. Yılbaşına kadar İstanbul’a kazandırmayı planladığımız 1450 yeni otobüsün ikinci yüzünü hizmete alıyoruz. Son model, engelliler için alçak tabanlı, klima, kamera ve bilgi ekranlarıyla donatılmış,çevre dostuaraçlarımız İstanbulumuzun çehresini değiştirecek” şeklinde konuştu.

İstanbul Milletvekili Erol Kaya da, Sultanbeyli sorumlusu olarak ilçenin İBB’den ciddi anlamda destek aldığına şahit olduğunu söyledi ve “Bu araçlardan 33’ünün Sultanbeyli’ye verilmiş olması, Büyükşehir Belediyemizin bu ilçeyi ne kadar önemsediğini gösteriyor. 1 ay geçmedi, hükümet konağı, askerlik şubesi açıldı, göletin temeli atıldı. Her gün bir tören var. Sultanbeyli hızla gelişiyor” dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesildi ve ilk otobüsü Başkan Kadir Topbaş kullandı. İstanbul sokaklarına dağılan 100 yeni otobüsün içinde Sultanbeyli hatlarına eklenenler şu şekilde; 11ÜS, 18Ü (Üsküdar-Sultanbeyli), 18S (Sultanbeyli-Metrobüs)18K, 14S ve 14KS (Sultanbeyli-Kadıköy), 131 (Sultanbeyli-Ümraniye), 122S (Sultanbeyli-4. Levent).

 

İlgili Haberler

Genel
29 Mart 2024
Seçil Erzan davasında son dakika gelişmesi! İmza sahte çıktı

Futbolcuların dolandırılması olayı ile ilgili yargılanan Seçil Erzan davasında yeni gelişme var. Dosyadaki son dakika gelişmesine göre Selçuk İnan’ın talep ettiği belgelerde Seçil Erzan’ın yardımcısı sanık Asiye Öztürk’e ait olduğu iddia edilen imzanın sahte olduğu ortaya çıktı. Ünlü futbolcuların da isimlerinin karıştığı dolandırıcılık olayı ile ilgili Seçil Erzan davası olarak bilinen davanın duruşmaları devam ediyor. […]

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]